به گزارش گروه ورزش خبرگزاری سلامت مسعود سلطانی فر درباره خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس گفت: فرایند خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس با قدرت دنبال می شود و برخی حرف هایی مطرح می شود که بنده از مبنای آن مطلع هستم، اینکه چنین صحبت هایی از سوی چه افرادی عنوان می شود اما قصد ندارم به آن بپردازم. آن هایی که انتقاد می کنند از الزامات بازار سرمایه اطلاعی ندارند و جریان ورود شرکت ها به فرابورس و بورس از طریق بازار سرمایه را نمی دانند، چرا که بازار سرمایه با کسی شوخی ندارد و چنانچه اسناد، مدارک و سایر الزامات شفاف، روشن و مستند نباشد، شورای پذیرش بورس اجازه ورود شرکت ها را به بازار سرمایه نمی دهد.
فرایند خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس با قدرت دنبال می شود و برخی حرف هایی مطرح می شود که بنده از مبنای آن مطلع هستم، اینکه چنین صحبت هایی از سوی چه افرادی عنوان می شود اما قصد ندارم به آن بپردازم. آن هایی که انتقاد می کنند از الزامات بازار سرمایه اطلاعی ندارند و جریان ورود شرکت ها به فرابورس و بورس از طریق بازار سرمایه را نمی دانند، چرا که بازار سرمایه با کسی شوخی ندارد و چنانچه اسناد، مدارک و سایر الزامات شفاف، روشن و مستند نباشد، شورای پذیرش بورس اجازه ورود شرکت ها را به بازار سرمایه نمی دهد.
خوشبختانه از تاریخ ۱۸ فروردین ۹۹ که شکل واگذاری این دو باشگاه در هیات عالی واگذاری باشگاه های دولتی تصویب شد، تاکنون اقدامات بسیاری در هشت ماه اخیر انجام و اسناد ورزشگاه های مرغوبکار، کمپ حجازی، درفشی فر و شهدای گمنام صادر و اخذ گردید و با مصوبات دولت، به نام دو باشگاه شده است و به صورت رسمی، قانونی و حقوقی استقلال و پرسپولیس هریک مالک دو ورزشگاه هستند.
در عین حال افزایش سرمایه دو باشگاه مدنظر قرار گرفته است و باید بدانیم که سرمایه یکی از این باشگاه ها، یک و دیگری ۱۰ میلیون تومان بود، اما هم اکنون سرمایه یک باشگاه به ۷۰۱ میلیارد و سرمایه دیگری به ۷۱۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. همچنین تمامی گزارشات مالی و حسابرسی ها به صورت دقیق از سوی سازمان مستقل حسابرسی ایران مدنظر قرار گرفته است و سایر گزارش ها تا دوهفته آینده بررسی می شود و منتظر تصمیم شورای پذیرش در این رابطه خواهیم بود.
معتقدیم با عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بازار سرمایه، حضور مردم در مدیریت آنها، تحقق پیدا خواهد کرد و امیدواریم با خصوصی سازی و شفاف سازی فرایندها، شرایط بهتری برای دو باشگاه پرطرفدار رقم بزنیم، چرا که دیگر نمی توان با اشتباهاتی که طی ۴۰ سال گذشته در حوزه مدیریت استقلال و پرسپولیس رخ داده، فعالیت ها را پیش برد. بسیاری از اقدامات از جمله خرید و فروش بازیکنان بر مبنای قوانین شرکت های دولتی امکان پذیر نیست و در تلاش هستیم تا مالکیت و مدیریت دو باشگاه منطقی شود و بتوانند در مسیر رشد و توسعه حرکت کنند.
وزیر ورزش درباره در نظر گرفتن ۱۵ میلیارد حق پخش تلویزیونی در سال ۹۸ و ۴۵ میلیارد در سال ۹۹ اظهار داشت: ماجرای حق پخش یک چالش ۴۰ ساله است و بخش عمده ای از درآمد باشگاه های معروف دنیا از حق پخش تامین می شود و تا ۳۰ الی ۳۵ درصد درآمد آن ها از محل حق پخش است. در ۱۵ سال گذشته مسئولان مختلف در وزارت ورزش و جوانان، سازمان وقت تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال درگیر ماجرا شدند و حتی از ورود دوربین های سازمان صدا و سیما به ورزشگاه ها ممانعت به عمل آوردند اما در نهایت مقامات بالادستی دخالت کردند، چرا که فوتبال با توجه به جذابیت برای مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: سال ۹۵ مقوله حق پخش تلویزیونی رقابت های ورزشی در برنامه پنج ساله ششم توسعه لحاظ و سازمان صدا و سیما ملزم شد که حق پخش تلویزیونی رقابت های ورزشی را پرداخت کند، اما این مسئله باز هم مورد توجه سازمان صدا و سیما قرار نگرفت تا در نهایت موضوع در قانون بودجه سال جاری و سال آینده مدنظر قرار گیرد و سهم وزارت ورزش ۳۰ و سهم سازمان صدا و سیما ۷۰ درصد تعیین شود.
اما تا کنون که در دی ماه سال ۱۳۹۹ به سر می بریم، حتی یک ریال هم از سوی سازمان صدا و سیما به این حساب واریز نشده است و در هر صورت نهادهای نظارتی و مجلس شورای اسلامی از وزارت ورزش خواستار ارائه گزارش شدند و ما نیز اعلام کردیم که این سازمان به قانون عمل نکرده و باید پاسخگو باشد. امیدواریم نهادهای نظارتی پیگیری های لازم را انجام دهند چرا که این مبلغ حق ورزش ایران است و به تمام رشته های ورزشی تعلق دارد.
نظر شما