به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، محققان سنگاپور با بررسی ۱۶ تحقیق انجامشده در زمینه مصرف روغن نارگیل و واکنشهای بدن دریافتند، روغن نارگیل در مقایسه با روغنهای گیاهی غیراستوایی میتواند باعث افزایش بسیار کلسترول بد (LDL)- حدود ۹درصد- و کاهش کلسترول خوب (HDL) شود.
بنا به گفته این محققان، شواهدی در بررسیهای پزشکی وجود ندارد که نشان دهد روغن نارگیل برای بدن مفید است. در حقیقت، مصرف بالای روغن نارگیل، میتواند سطح کلسترول بد خون را افزایش دهد. افزایش این نوع کلسترول هم موجب ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی میشود.
محققان میگویند، براساس این بررسیها مشخص شده که روغن نارگیل نمیتواند همچون دارویی برای درمانهایی باشد که برخی از مردم به آن معتقدند.
روغن نارگیل، نوعی چربی است که از فشردهسازی گوشت نارگیل تازه یا خشک آن به دست میآید. بیش از ۸۰ درصد این چربی، از نوع اشباعشده است. در حالیکه این نوع چربی در کره ۶۳ درصد و در گوشت گاو ۵۰ درصد است.
چندین سال است که متخصصان تغذیه، روغن نارگیل را خوراکی سالمی معرفی کردهاند و این روغن معمولا در رژیمهای غذایی کمکربوهیدرات کاهش وزن، مانند کیتو (Keto)، بسیار کاربرد دارد. بنا به گفته این متخصصان تغذیه، روغن نارگیل موجب کتوزیس و سوختن چربیهای شکم میشود. کتوزیس، یک فرآیند سوختوسازی عادی است که در بدن رخ میدهد. در این فرآیند، وقتی در بدن به اندازه کافی کربوهیدرات وجود نداشته باشد، سلولهای بدن برای تولید انرژی به سراغ چربیها و سوزاندن آنها میرود. اما تاکنون این ادعا بر اساس شواهد علمی اثبات نشده است.
برخی از محققان میگویند، روغن نارگیل، «سم خالص» است و یکی از مضرترین خوراکیهاست. از طرفی محققان دیگر آن را سمی نمیدانند اما میگویند روغن نارگیل، خوراکی سالمی نیست و نباید از آن در رژیم غذایی استفاده کرد.
چربیهای اشباعشده موجود در یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل با تمام چربیهای اشباعشده مصرفی یک روز یک فرد بالغ برابری میکند. به همین دلیل مصرف این روغن میتواند موجب بیماریهای قلبی-عروقی و در نتیجه حملات قلبی و سکته مغزی شود.
به گزارش طبنا، محققان سنگاپوری در بررسیهای خود به این نتیجه رسیدند، استفاده از روغن نارگیل در تهیه غذاها خطرناک است و بهتر است از روغنهای حاوی چربیهای تکاشباعنشده یا چنداشباعنشده که چربی خون را پایین میآورند استفاده کرد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما