دکتر فیروزه رحیمی در گفتوگو با طبنا (خبرگزاری سلامت)، درباره استفاده از قطرههای اشک مصنوعی اظهار کرد: به طور کلی قطره اشکهای مصنوعی که در بازار موجود هستند شامل دو نوع است یکی قطرههای که در بطریها وجود دارند و حاوی مواد نگهدارنده است.
وی افزود: نوع دیگر مربوط به قطرههای اشک مصنوعی روزانه و بدون مواد نگهدارنده هستند که اگر فردی قرار است به مدت طولانی و دفعات زیاد در طول روز از اشک مصنوعی مصرف کند بهتر است از انواعی که بدون ماده نگهدارنده هستند استفاده کنند.
این فوق تخصص قرنیه با بیان اینکه ماده نگهدارنده داروها در مصرف طولانی مدت عوارض سمی را بر روی قرنیه به وجود میآورند، خاطرنشان کرد: بنابراین بهتر است برای این بیماران از قطرههای اشک مصنوعی که بدون مواد نگهدارنده هستند استفاده کرد.
رحیمی عنوان کرد: اینکه فرد چقدر از قطرههای اشک مصنوعی استفاده کند بستگی به نیاز بیمار دارد بنابراین هر زمانی که احساس خشکی چشم میکند بنابر تشخیص پزشک میتواند از قطرههای اشک مصنوعی استفاده کند.
وی تأکید کرد: اگر فرد بیماری زمینه خاصی داشته باشد که موجب خشکی شدید چشم او میشود ضرورت دارد که هر یک ساعت از قطرههای اشک مصنوعی استفاده کند بهتر است از نوع روزانه آن و بدون مواد نگهدارنده استفاده کند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: به طور کلی قطره اشک مصنوعی عوارض خاصی را به همراه ندارد بنابراین استفاده از قطرههای حاوی مواد نگهدارند که روزانه کمتر از 4 بار استفاده شوند عوارض خاصی را به همراه ندارند.
رحیمی اضافه کرد: افرادی که به دلیل کار زیاد با کامپیوتر، صفحات دیجیتال یا کارهای چشمی طولانی دچار خشکی چشم میشوند میتوانند با مشورت چشمپزشک یا متخصص قرنیه روزانه 4 یا 5 قطره اشک مصنوعی استفاده کنند.
نظر شما