به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری سلامت، فاطمه مرادی؛ آتشنشان به بهانه روز آتشنشان از نحوه ورود خود به این شغل گفت: از سال ۹۱ با گذراندن دورههای مقدماتی و تکمیلی وارد سازمان آتشنشانی شدم. ما در ماه هشت آمادهباش داریم. در این روزها در هر حادثهای که نیازمند حضور خانمها باشد اعم از حریق، خودکشی، محبوسی و غیره اعزام میشویم و در کنار آقایان به همشهریان گرفتار شده در حادثه کمک میکنیم.
او افزود: نجات جان انسانها از نظر من خانم و آقا ندارد اما چون خانمها تازه وارد بدنه سازمان شدهاند، در حوادث کمتری به کار گرفته میشوند. من باور دارم که یک خانم میتواند برابر و مساوی یک مرد باشد اما هنوز این در سازمان جا نیفتاده است که یک خانم میتواند در حریقهای بزرگ شرکت کند و به همین دلیل خانمها در ماموریتهای سبکتر اعزام میشوند.
مرادی از مهمترین دغدغه آتشنشانان زن توضیح داد: بزرگترین مشکلی که ما با آن درگیر هستیم، مسئله استخدام است که مسئولین قول آن را دادهاند اما هنوز انجام نشده است. امیدوارم به سرانجام برسد و خانمها بیشتر دیده شوند. خبری هم که امروز مبنی بر استخدام خانمهای آتشنشان منتشر شد، مربوط به استان تهران است اما در شهر مشهد هنوز به این دید و باور نرسیدهاند که خانمها هم در این مشاغل استخدام شوند. درست است که مشهد شهری مذهبی است اما اتفاقا در شهر مذهبی بهتر است که خانمها کمک حال همجنسانشان در حوادث باشند. موضوع استخدامی دغدغه ۸۰ خانم آتشنشان شهر مشهد است.
او ادامه داد: البته در سالهای اخیر تحولاتی در بدنه سازمان آتشنشانی صورت گرفته و دیدها نسبت به خانمها روشنتر شده است. امیدوارم مشکلات قانونی مربوط به این موضوع حل شود. خانمهایی که در سازمان آتشنشانی هستند که بیش از ۱۵ سال سابقه کار دارند اما تنها استفادهای که از آنها صورت میگیرد در بحث آموزش است. هفته پیش دورههای ضمنخدمت داشتیم و بهروزترین مباحث امداد و نجات و حریق را یادگرفتیم و قرار است در اولین هنرستان آتش نشانی مشهد تدریس کنیم.
فاطمه مرادی با اشاره به شجاعت خانمهای آتشنشان در ماموریتها عنوان کرد: یک خانم ظرافتهای خاص خود را دارد اما این موضوع نافی شجاعت یک خانم نیست. یک خانم با وجود همه ظرافتهای زنانه میتواند در کنار یک آقا در ماموریتها شرکت کند و ظرافت او نشانه ضعفاش نیست.
گفتوگو: پرستو خلعتبری
نظر شما