کد خبر: در-9-ماهه-امسال؛-دستگيري-بيش-از-9-هزار-جاع
۲۷ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۲۹

رئيس پليس آگاهي کشور با اشاره به کاهش سه درصدي وقوع جعل و کلاهبرداري در 9 ماهه امسال، گفت: طي اين مدت، بيش از 9 هزار نفر جاعل و کلاهبردار دستگير شدند.

 به گزارش خبرگزاري سلامت ، سردار "محمدرضا مقيمي" در نشست تخصصي روساي ادارات مبارزه با جعل و کلاهبرداري استان هاي سراسر کشور، اظهار داشت: رويکرد پليس آگاهي طي سه سال اخير براساس دو موضوع اطلاعات جنايي و تشخيص هويت است همچنين تقويت و توسعه اشراف اطلاعاتي از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشد.

کاهش سه درصدي وقوع جعل و کلاهبرداري 

وي به کاهش سه درصدي وقوع جعل و کلاهبرداري در 9 ماهه امسال اشاره کرد و افزود: 89 درصد از پرونده هاي اين بخش به کشف منجر شده که اين رقم نسبت به سال گذشته 28درصد افزايش کشف وقوع را نشان مي دهد.

سردار مقيمي با بيان اينکه 10 استان کشور بيشترين تعداد فراواني وقوع را از حيث جرايم جعل و کلاهبرداري دارا هستند، گفت: اقدامات هدفمند به منظور کاهش وقوع و نيز فاصله زماني وقوع تا کشف براي استانهاي هدف تعيين شده که در دست اقدام است.

دستگيري بيش از 9 هزار نفر به جرم جعل و کلاهبرداري

رئيس پليس آگاهي ناجا با اشاره به شناسايي و دستگيري بيش از چهارهزار نفر به جرم جعل در 9 ماهه امسال، گفت: همچنين بيش از پنج هزار نفر به جرم کلاهبرداري شناسايي و دستگير شدند.

به گفته وي، طي اين مدت بيشترين پرونده ها در حوزه جعل به ترتيب اسکناس و اوراق بانکي، اسناد مالکيتي، مدارک و اوراق شناسايي،مهر و علائم شرکت هاي دولتي و خصوصي، مدارک و اوراق دولتي است.

رئيس پليس آگاهي ناجا يادآور شد: طبق آمار بيشترين پرونده هاي متشکله در حوزه کلاهبرداري شامل کارت به کارت، تلفني، پيامکي ، مراجعه به دستگاه خودپرداز، خريد و فروش منزل، اتومبيل، پيش فروش آپارتمان، رهن و اجاره، پرداخت وام، دلالي در امور قضائي، انتظامي، اداري و ليزينگ است.

سردار مقيمي، افتتاح حساب با مدارک جعلي و دريافت دسته چک، صدور کارت ملي المثني توسط دفاتر پيشخوان دولت با ارائه شناسنامه جعلي، صدور اسناد مالکيتي جعلي براي املاک و سند سازي براي زمين هاي رها شده و خالي از سکنه را شايع ترين شيوه و شگرد جعل در 9 ماهه امسال عنوان کرد.

وي درباره تهيه مدارک هويتي جعلي توسط جاعلان، گفت: چاپ و توزيع اسکناس، ايران چک، چک هاي بانکي مختص اشخاص حقيقي و حقوقي از ديگر موارد جعل شده توسط مجرمان در اين مدت بوده است.

پلمب 18 شرکت هرمي و دستگيري 340 نفر در اين رابطه

رئيس پليس آگاهي کشور با بيان اينکه تا کنون 105 شرکت که فعاليت هاي هرمي و مشکوک به آن داشتند، شناسايي و به دستگاه هاي قضائي معرفي شدند، خاطرنشان کرد: طي اين مدت، 18 شرکت هرمي پلمب و در اين رابطه 340 نفر شناسايي و دستگير شدند.

وي، شايع ترين شيوه و شگرد در بحث شرکت هاي هرمي را جذب اعضاء تحت عنوان استخدام در شرکت ها و سازمان ها، کسب در آمد بالا در بين دانش آموزان و دانشجويان و خريد تورهاي مسافرتي خارج از کشور عنوان کرد.


سردار مقيمي خاطرنشان کرد: خوشبختانه با هماهنگي و اقدامات انجام شده، فعاليت شرکت هاي هرمي بسيار کاهش يافته و در حال حاضر اين شرکت ها و  اعضاي آن به صورت موردي دربرخي نقاط فعاليت مي کنند.

وي بيان کرد: در برخي شهرستان هاي کوچک، اين گونه شرکت ها اقدام به فعاليت و عضو گيري از طريق روش هاي قديمي کرده که متاسفانه بازهم عده اي از هموطنان در دام آنها گرفتار مي شوند.

رئيس پليس آگاهي ناجا در خاتمه گفت: جامعه هدف شرکت هاي هرمي، اکثراً افراد جوان هستند و اين افراد عمدتا به دليل نداشتن شغل و عدم رضايت از کارشان به منظور کسب درآمد بيشتر جذب اينگونه فعاليت هاي کاذب مي شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha