به گزارش گروه سلامت طبنا(خبرگزاری سلامت) و به نقل از ساینسدیلی، پژوهش جدیدی که در "دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو"(UCSD) انجام شده، نشان میدهد که شاید داروی بیماری "لوسمی مزمن مغز استخوان"(CML) بتواند در متوقف کردن رشد نوعی تومور مغزی موسوم به "مدولوبلاستوما"(Medulloblastoma) موثر باشد.
مدولوبلاستوما، یک تومور بدخیم سرطانی در مغز است که کنترل تعادل بدن را از مخچه به دست میگیرد و هماهنگی بدن را مختل میکند. این تومور، بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده میشود و علائمی مانند سردرد، استفراغ، عدم تعادل و مشکل در بینایی را به همراه دارد.
پژوهشگران در این پروژه نشان دادند که چگونه یکی از داروهای بیماری لوسمی مزمن مغز استخوان میتواند سلولهای سرطانی که فعالیت غیرعادی دارند، هدف قرار دهد و تاثیر آنها را به حداقل برساند.
"روبن آباگیان"(Ruben Abagyan)، استاد دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو و از نویسندگان این پژوهش گفت: ما در بررسیهای خود، فعالیت ناشناختهای از داروی "نیلوتینیب"(nilotinib) را کشف کردیم و دریافتیم که این دارو میتواند در متوقف کردن رشد مدولوبلاستوما موثر باشد. شاید پژوهشهای بیشتر بتوانند کاربرد این دارو را در درمان چندین نوع سرطان تضمین کنند.
وی افزود: تعداد کمی از بیماران مبتلا به مدولوبلاستوما، واکنش مثبتی نسبت به درمانهای کنونی نشان میدهند. در نتیجه مختل کردن تنظیمات سلولهای سرطانی، تاثیر قابل توجهی در مقابله با سرطان خواهد داشت. هدف ما این بود تا دارویی برای مهار کردن رشد سلولهای سرطانی کشف کنیم و به مقابله با فعالیت آنها بپردازیم.
پژوهشگران در این پروژه دریافتند موشهای مبتلا به تومورهای مدولوبلاستوما با مصرف نیلوتینیب، مقاومت دارویی نشان نمیدهند و رشد تومورهای آنان نیز کاهش مییابد. نیلوتینیب میتواند به طور همزمان، چندین پروتئین موثر در رشد تومور را مهار کند.
این پژوهش، در مجله "PLOS One" به چاپ رسید.(ایسنا)
نظر شما