به گزارش گروه سلامت طبنا(خبرگزاری سلامت)، درمان بیماریهای عصبی که معمولا با شبیهسازی الکتریکی عصبها صورت میگیرد، میتواند به کاهش سکته، دردهای مزمن، افسردگی و بسیاری از بیماریهای دیگر کمک کند.
مهندسان پزشکی "دانشگاه ویسکانسین- مدیسن"(UW)، با ابداع نوعی الکترود، هزینه درمان بیماریهای عصبی را به صورت قابلتوجهی کاهش دهند و قابلیت اطمینان و تهاجمی بودن آن را اضافه کنند.
این الکترود موسوم به "اینجکترود"(injectrode) که مانند مایعات به بدن تزریق میشود، میتواند به درمان کمک کند و گام بزرگی در ترمیم سیستم عصبی باشد.
درمانهای کنونی بیماریهای عصبی، معمولا با کمک جراحیهایی صورت میگیرند که طی آنها، ابزار خاصی در بدن قرار میگیرند. این ابزار، هزینه بالایی دارند، فرآیند قرار گرفتن آنها در بدن پیچیده است و اغلب با شکست مواجه میشوند.
"کیپ لودویگ"(Kip Ludwig)، استاد مهندسی پزشکی و جراحی عصبی دانشگاه ویسکانسین- مدیسن گفت: این الکترود طوری ساخته شده که میتوان آن را به نواحی اطراف عصب تزریق کرد تا پس از برقراری تعامل پیچیده خود با بدن، به درمان آن بپردازد. ایمپلنتهای معمولی، بسیار سفت هستند و امکان شکستن آنها همزمان با حرکت بدن وجود دارد. الکترودی که ما ابداع کرده ایم، انعطافی شبیه به انعطاف بافت بدن دارد و میتواند در صورت لزوم، کشش کافی را نیز داشته باشد.
پژوهشگران برای ابداع اینجکترود، یک پایه سیلیکونی ابداع کردند که به چسب جراحی شباهت دارد و ذرات فلزی کوچکی در آن قرار گرفتهاند تا رسانایی کافی را داشته باشد.
آنها از این ابزار در آزمایشهای خود استفاده کردند و توانستند با تحریک عصب واگ خوکها، ضربان قلب آنها را تحریک کنند. این ابزار میتواند روش امیدوارکنندهای برای درمان نارسایی قلبی، فشار خون و بیماریهای دیگر باشد.
"جیمز ترواتان"(James Trevathan)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما مجموعهای از آزمایشهای الکتروشیمیایی را انجام دادیم تا نشان دهیم که این الکترود میتواند عملکرد یک الکترود بیسیم استاندارد را داشته باشد و برای تحریک عصب به کار برود.
لودویگ با همکاری پروفسور "اندرو شوفاستال"(Andrew Shoffstall)، پژوهشگر "دانشگاه کیس وسترن رزرو"(CWRU)، شرکتی موسوم به "نورونوف"(Neuronoff) را بر پایه اینجکترود بنیانگذاری کرده و قصد دارد به ابداع سیستمی بپردازد که به تحریک عصبهای ستون فقرات و درمان درد مزمن پشت کمک کند.
این پژوهش، از نخستین گامهایی به شمار میرود که در جهت ابداع یک سیستم غیرتهاجمی برای درمان بیماریهای عصبی برداشته میشوند.
این پژوهش، در مجله "Advanced Healthcare Materials" به چاپ رسید.(ایسنا)
نظر شما