به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالنیوز تودی، «اماس» یا تصلب بافت چندگانه، نوعی بیماری سیستم عصبی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافتهای چربی اطراف عصبها حمله میکند. این وضعیت منجر به تخریب عصبها شده به طوریکه ارتباط بین آنها با مغز قطع میشود.
افراد مبتلا به «اماس»، به کرختی و ضعف در اندامها، لرزش و ناهماهنگی در عضلات میشوند. اما برخی از علایم این بیماری شبیه بیماریهای ناتوانکننده دیگری مانند سکته مغزی و میگرن است.
بیماری «اماس» و سکته مغزی دو بیماری کاملا متفاوت هستند اما هر دو آنها به مغز صدمه میزنند. برخی از علایم این دو بیماری شبیه هم هستند. مشکلات توجه، سرگیجه، کرختی در اندام، مشکل در صحبت کردن، اشکال در دید و سخت راه رفتن از علایم این دو بیماری است.
همچنین حملات میگرن، بسیار شبیه «اماس» است و علایمی چون سرگیجه و مشکل در بینایی دارد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا و دانشگاه ورمونت در ایالات متحده آمریکا، ۲۴۱ نفر از بیمارانی که بیماری آنها «اماس» تشخیص داده شده بود، مورد بررسی قرار دادند. بنابه گفته این محققان، تشخیص بیماری «اماس» سخت و مشکل بوده و علایم آن بسیار شبیه علایم سکته مغزی، میگرن و کمبود ویتامین B12 است. آنها متوجه شدند که بسیاری از بیماران (از هر ۵ بیمار، ۱ نفر) به اشتباه مبتلا به «اماس» تشخیص داده شده بودند و حداقل ۴ سال با داروهای این بیماری تحت درمان بودند.
۷۲ درصد از افرادی که به اشتباه بیماریشان «اماس» تشخیص داده شده بود، تحت داروهای درمان این بیماری بودند و وضعیت ۴۸ درصد آنها بدتر شده بود و به بیماری PML هم مبتلا شده بودند. این بیماری نوعی اختلال عصبی است که موجب تخریب میلین، غشای چربی محافظ سلولهای عصبی مغز و نخاع میشود و با نام ماده سفید سیستم عصبی مرکزی هم شناخته میشود.
در این تحقیق معلوم شد که برای این درمانهای اشتباه و غیرضروری حدود ۱۰ میلیون دلار هم هزینه شده بود.
به گزارش طبنا، این محققان میگویند هزینههای تشخیص اشتباه بیماری «اماس» بسیار بالاست و شامل موارد پزشکی، روحی و روانی و مالی است. بنابراین جامعه پزشکی باید در آینده روشهای کارآمد بهتری برای تشخیص این بیماری در نظر بگیرند. این محققان به دنبال راهحلهای مناسبی برای این معضل هستند.
نظر شما