به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت، مرتضی زارع؛ بازیگر نام آشنایی که با فیلم «سلفی با رستم» در سیوسومین جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان حضور داشت، از دلیل عدم تمایل برخی از بازیگران برای بازی در سینمای کودک، گفت: برخی از بازیگران تمایل به حضور در فیلمهای حوزه کودک و نوجوان را ندارد، اما من به عنوان بازیگر معتقدم که باید در ژانرهای مختلف اعم از جدی، کمدی، بزرگسال و کودک بازی کنم. برای من اولویت این است که فیلم و نقشی را که میخواهم بازی کنم را دوست داشته باشم.
سینمای کودک جدی گرفته نمیشود
او افزود: متاسفانه نگاه سطحیانگارانهای نسبت به سینمای کودک در میان مدیران وجود دارد و همچنین بازیگران نیز نسبت به این سینما بیتوجه هستند. جدی گرفته نشدن سینمای کودک، عدم اختصاص بودجه مناسب و دیده نشدن این ژانر، تبدیل به دلایلی میشوند که بازیگران با استناد به آنها تمایلی به حضور در فیلمهای حوزه کودک کودک و نوجوان نداشته باشند.
بازیگر «تپلی و من» توضیح داد: اگر مدیریت درستی در حوزه سینمای کودک صورت گیرد، فیلمنامههای مناسب نوشته شوند و به مرحله تولید برسند، اکران مناسبی هم به فیلمهای حوزه کودک و نوجوان تعلق گیرد، بعید میدانم که بازیگری نخواهد که وارد سینمای کودک و نوجوان شود؛ مگر اینکه شخصاً به این حوزه علاقمند نباشد. اگر فیلم خوب باشد، بازیگر هم دوست دارد که در آن بازی کند.
حمایت از سینمای کودک نباید با دخالت همراه شود
زارع اظهار داشت: سینمای کودک و نوجوان در کشور ما نیازمند حمایت است، اما این حمایت نباید همراه با دخالت باشد. گاهی اولین قدم اشتباه در حمایتها در جایی صورت میگیرد که ارگان و سازمانی میخواهد از فیلمی حمایت کند و به واسطه آن در ساخت فیلم هم دخالت میکند. به این لحاظ که مثلاً اگر من مدیری اقتصادی هستم و میخواهم از فیلمی حمایت کنم، کارشناس هنری نیستم که بخواهم در کیفیت فیلم نامه، دیالوگها و سکانسها هم دخالت کنم.
بازیگر «دزد و پری» افزود: در این نوع حمایتها سرمایهگذار گروه سازنده را مجبور به انجام کاری میکند که خودش میخواهد. با این کار کیفیت فیلم افت میکند. مسئله بعدی که روی کیفیت آثار تولید شده تاثیر میگذارد، عدم اختصاص بودجه مناسب است. با افت کیفیت، سینماداری که تمایل دارد فیلمهای پرفروش را اکران کند، حاضر به اکران فیلمی با کیفیت پایین نمیشود. مجموعهای از این اتفاقات باعث میشود که ما در حوزه سینمای کودک ضعف داشته باشیم.
مرتضی زارع با اشاره به نحوه کار در سینمای کودک و بازی در کنار بازیگران کودک و نوجوان، عنوان کرد: من تا کنون در ۱۲ فیلم کودک بازی کردهام و با این ژانر آشنا هستم. کار کردن در کنار بازیگران کودک سختیهای خودش را دارد. اولین موضوع این است که بازیگر کودک حتی اگر استعداد هم داشته باشد به واسطه اینکه هنوز کودک است، در فیلم بازی نمیکند، بلکه زندگی میکند. با او نمیتوان شبیه به بازیگران دانشآموخته برخورد کرد و از او خواست در لحظه حسش تغییر کند.
کارگردان باید نحوه کار با بازیگر کودک را بلد باشد
او ادامه داد: با کودک باید متناسب با ذات خود او برخورد کرد. به همین دلایل کار کردن در کنار بازیگران کودک نیازمند صبر و حوصله بیشتری است. مثلاً کودک ممکن است بعد از چند ساعت خسته شود اما گروه تولید که نمیتواند کار را متوقف کند. برای اینکه بتوان آن کودک را همراه کرد، کارگردان، گروه سازنده و بازیگر مقابل باید ترفندهای برخورد با کودک و نوجوان را بلد باشد. همچنین شرایط فیلم نباید به گونهای پیش برود که بازیگر کودک و نوجوان احساس خستگی کند تا به کیفیت فیلم لطمهای وارد نشود. کارگردانی که این ترفندها را بداند ابتدا صحنههای مربوط به بازیگران کودک را ضبط میکند.
سریال ۵۰ قسمتی که کرونا آن را متوقف کرد
زارع از کارهای دیگری که در حال انجام آن است، توضیح داد: در حال تولید یک سریال رئال_عروسکی ۵۰ قسمتی بودیم و من نقش اصلی کار را برعهده داشتم. در این سریال استاد خیمهشببازی هستم که با گروه خود راهی سفر میشود و در هر نقطه اتفاقات مختلفی برای آنها میافتد. ۲۶ قسمت از سریال را در اصفهان کاشان و شیراز ضبط کردیم اما بخشی که مربوط به شمال کشور بود به دلیل اوج گرفتن اپیدمی کرونا متوقف شد. دو ماه است که منتظریم تا شرایط بهتر شود و تولید را آغاز کنیم.
همه باید دست به دست هم بدهیم تا کرونا تمام شود
او در پیامی خطاب به مردم گفت: همه ما از بزرگ و کوچک باید دست به دست بدهیم تا این بحران به پایان برسد. گاهی برخی فکر میکنند، درگیر شدن با کرونا و مرگ سراغ آنها نمیآید و ماجرا را جدی نمیگیرند. همه ما باید آن چیزی که ستاد کرونا و وزارت بهداشت از ماسک زدن، شستشوی دستها و رعایت فاصله توصیه میکنند را رعایت کنیم اما متاسفانه گاهی برخی مسئله را جدی نمیگیریند و نتیجه آن مرگ تعداد زیادی از هموطنانمان است.
گفتوگو: پرستو خلعتبری
نظر شما