۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰

تولید ۲۸ میلیون تن سبزی و صیفی در کشور

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: الگوی کشت نیاز به اهرم ها و ضمانت اجرایی دارد و تا زمانی که ضمانت اجرایی وجود نداشته باشد، نمی توانیم بر کشت هایی که انجام می شود، کنترلی داشته باشیم.

به گزارش گروه اقتصاد سلامتی خبرگزاری سلامت به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، حسین اصغری  با اعلام این مطلب افزود: این میزان محصول از سطح ۸۰۰ هزار هکتار برداشت می شود.

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: از ۲۸ میلیون تن سبزی و صیفی تولیدی در کشور ۳.۵ میلیون تن آن صادر می شود که نزدیک به ۱.۳ میلیارد دلار ارز آوری دارد.

وی درباره برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در زمینه محصولات سبزی و صیفی گفت: اجرای برنامه ابلاغی یکی از مهمترین کارهایی است که باید توسط کشاورزان انجام شود و در این راستا جای خالی حلقه های واسط همچون تشکل های صنفی و انجمن های تخصصی کشت گیاهان که بتوانند برنامه ها را به سطوح پایین تر منتقل کنند، احساس می شود.

اصغری ادامه داد: برنامه کشت سبزی و صیفی از سوی معاونت امور زراعت با مشارکت استان ها و با توجه به ظرفیت آنها و همچنین برنامه صادرات تهیه و ابلاغ می شود.

وی اظهار داشت: اقلیم کشور به ما این اجازه را می دهد که در هرچهار فصل سال به تفکیک محصولات مختلف پیاز، سیب زمینی، گوجه و خیار برنامه تولید برای تمام استان های کشورداشته باشیم و به آنها ابلاغ کنیم.

اصغری با بیان این که امسال کشت پیاز در جیرفت ۲.۷ برابر برنامه ابلاغی صورت گرفته است، گفت: وقتی محصولی تولید می شود یا باید در بازار داخل مصرف شود، یا به مصرف صنایع داخلی برسد و یا صادر شود.

وی افزود: تولید همیشه چیز خوبی است و ما نمی توانیم بگوییم که تولیدات زیاد، اتفاق بدی است، اما کشاورزان بر اساس تحلیل بازار سال گذشته و پیش بینی آنچه که در آینده اتفاق می افتد، اقدام به کشت می کنند.

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با این که اکنون به زمان برداشت پیاز نرسیده ایم، اما نگران کاهش قیمت آن هستیم و از این رو تدابیری برای مساعدت کشاورزان اندیشیده ایم.

وی اذعان داشت: محصولات سبزی و صیفی به صورت تازه خوری مصرف می شوند و انباشت و مازاد تولید و کاهش کیفیت این محصولات در بازار، کاهش قیمت ایجاد می کند.

اصغری گفت: گاهی یک کشاورز می گوید قیمت پیاز سردخانه ای در یکی از استان ها کاهش پیدا کرده و وقتی ما پیگیری می کنیم، می بینیم آن محصول جوانه زده و بازار پسندی ندارد و از این رو قیمتش کم شده است و این در حالی است که مردم حق دارند محصول خوب مصرف کنند.

وی در مورد صادرات پیاز نیز اضافه کرد: بیشتر محصول پیاز کشور به عراق و پاکستان صادر می شود.

اصغری در مورد اجرای الگوی کشت و ترویج به منظور تثبیت قیمت محصولات اظهار داشت: مشکل در اجرای الگوی کشت این است که اهرم و امکان دیکته کردن تدابیر خود را در عرصه های کشاورزی نداریم و نمی توانیم به کشاورز بگوییم که اگر ۱۰ هکتار زمین دارد، حق کشت بیش از سه هکتار پیاز را ندارد.

وی با اشاره به این که برنامه کشت وزارت جهاد کشاورزی در مردادماه امسال به کشاوزران داده شده است، خاطرنشان کرد: ما از مرداد ماه به کشاورزان گفتیم که سطح زیر کشت خود را کنترل کنند و مروجان هم نیز در پهنه های کشاورزی در این زمینه اطلاع رسانی کردند، اما آنچه که در نهایت اتفاق افتاد افزایش ۲.۷ برابری کشت پیاز در جیرفت بود که نزدیک به ۶۰۰ هزار تن محصول اضافی از این ناحیه تولید خواهد شد.

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ترویج یک کار ایجابی است نه سلبی و در حوزه وزارت جهاد کشاورزی به جز کار ترویجی و استدلال آوردن برای این که امکان جذب مازاد تولید در بازار وجود ندارد، نمی توان انجام داد.

اصغری در مورد کاهش تولید بر اثر کمبود سوخت و قطعی برق گلخانه ها در فصل سرما و هنگام بروز سرمازدگی نیز اذعان داشت: وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر اطلاع رسانی اولیه در مورد وقایع جوی به کشاورزان و پیش بینی سرما، در مورد تخصیص سوخت و انرژی از کشاورزان حمایت می کند، اما در آن لحظه ای که یک دستگاه خدماتی مانند وزارت نفت یا نیرو درباره تخصیص سوخت و انرژی تصمیم گیری می کند، آنجا نیست تا از حق کشاورزان دفاع کند.

اصغری با تایید این که قطعی برق و کمبود سوخت گلخانه ها در فصل سرما موجب از بین رفتن محصولات گلخانه ای می شود، گفت: در چنین شرایطی حتی پرداخت خسارت به تولیدکنندگان، کمبود محصول در بازار و بالا رفتن قیمت را جبران نمی کند.

وی افزود: ضروری است ساختاری ایجاد شود که قبل از قطعی برق یا کاهش سوخت در گلخانه ها، وزارت جهاد کشاورزی از آن مطلع شود و موضوع را پیگیری کند.

اصغری در همین حال اذعان کرد که گلخانه ها، واحدهای پر ریسک هستند و در این واحدها در دما، رطوبت و نور کنترل شده، اقدام به تولید می شود.

وی گفت: در بخش کشاورزی، نهاده ها و خدمات مختلف با هم ترکیب می شوند تا محصولات و غذا سر سفره مردم برسد به طوری که این بخش علاوه بر بحث تامین به موقع سوخت و انرژی باید در زمینه صادرات با گمرک و وزارت صمت و در زمینه حمل و نقل که یکی از دغدغه های کشاورزان است با وزارت راه و شهر سازی همکاری کند و بدون این همکاری ها و هماهنگی ها محصولات کشاورزی، تولید و یا در دسترس قرار نمی گیرد.

نظرات کاربران

Subscribe
Notify of
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments