به گزارش خبرنگار شهری طبنا(خبرگزاری سلامت)، محسنهاشمی در نخستین اجلاس مجمع مشورتی روسای کمیسیونهای معماری و شهرسازی کلانشهرها و مراکز استانها با اشاره به چالش و نقاط ضعفی که در توسعه شهری وجود دارد، اظهار کرد: تلاطم در بازار مسکن مشکلات زیادی به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه سیما و منظر شهری از اولویتهای اصلی مدیریت شهری است، افزود: یکی از مشکلات کلانشهرها تقلیل معماری به شهرسازی است. در معماری تنها به فکر بارگذاری هستیم.
رییس شورای اسلامیشهر تهران در ادامه با اشاره به اینکه در تدوین طرحهای شهرسازی به پیوستهای مختلف ترافیکی، زیست محیطی و ... توجه نمیشود، گفت:طرحهای جامع و تفصیلی تنها بر اساس اصول ساخت و ساز تدوین می شوند و اگر بخواهیم توسعه اصولی شهرسازی داشته باشیم باید به پیوستهای مختلف توجه کنیم.
هاشمیبا تاکید بر اینکه کلانشهر تهران طرح جامع پسماند ندارد، افزود: در کشورهای دیگر دنیا برای تبدیل زباله به انرژی، برنامه ریزیهای اصولی انجام میشود.
وی ادامه داد: ملاک عملمان نباید تنها ساختمانها باشند، باید برای پلاک به پلاک ساختمانها کاربری تعیین کنیم و شهر را با شهروندانشان ببینیم.
رییس شورای شهر تهران به معضلات بافت فرسوده شهر تهران اشاره کرد و گفت: سالهای زیادی است که به دنبال دعوت مردم برای بارگذاری و نوسازی در بافت فرسوده هستیم اما تمام سیاست گذاریهای ما تنها به سمت سرمایه گذاری در باغات دعوت شدند.
هاشمیاضافه کرد: تمامیدستگاههای اجرایی دغدغه حفظ باغات و نوسازی بافت فرسوده را دارند اما با وجود تلاشها هنوز موفق نشدیم در این زمینه به موفقیت برسیم.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاران بخش خصوصی به مسیر مناسب نوسازی بافت فرسوده هدایت نمیشوند، تصریح کرد: ۳۰ درصد اقتصاد کشور منوط به اقتصاد ساخت و ساز است به همین منظور اگر بتوانیم تنها ۱۵ درصد این سرمایه را به نوسازی بافت فرسوده هدایت کنیم شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه خواهیم بود.
رییس شورای اسلامیشهر تهران با بیان اینکه باید به طرح جامع اهمیت داده شود، افزود: TOD نمونه بارز آن است که این موضوع پر اهمیت به هیچ وجه در طرح جامع درست دیده نمیشود.
هاشمیتاکید کرد: باید برای همه طرحهای جامع شهری پیوست ترافیکی اضافه کنیم چراکه ترافیک به یکی از معضلات کلانشهرها تبدیل شده است. نباید از پیوست پسماند و اجتماعی نیز غافل شد.
وی اضافه کرد: موضوع پیوست پسماند در اسناد بالادستی دیده نشده و در اسناد پایین دستی نیز به آن توجه نمیشود، تهران نمونه بارزی برای آینده دیگر کلانشهرها است.
رییس شورای شهر تهران به مدیریت پسماند در دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: در بازدیدی از شهر وین متوجه شدم که هر منطقه از این شهر مدیریت پسماند خود را دارد. پسماند منطقه در همان منطقه جمع آوری، دپو و در نهایت سیستمهای زباله سوز در همان منطقه زباله را تبدیل به انرژی و برق میکنند.
نظر شما