به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر ناهید عسکری زاده، در آستانه برگزاری همایش سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اظهار کرد: هدف اصلی برگزاری همایش سلامت دهان، ارتقاء سلامت دهان سطح جامعه و توجه دندان پزشکان به سلامت دهان مردم است.
وی افزود: به زودی جلساتی را مستقیما با خود مردم و با مراکز آموزش و پرورش خواهیم داشت که این آموزشها در سطح جامعه فراگیر شود. رسیدن به این اهداف، زمانی زیادی میخواهد که امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزیهای درست و استفاده از کارشناسان خبره گامهای موثری را در این زمینه برداریم.
وی تصریح کرد: آمار پوسیدگی دندان در کودکان با توجه به آمارهای اعلام شده از سوی وزرات بهداشت و درمان، آمار بسیار بالایی است. من نیز با توجه به تجربهای که دارم به وفور شاهد پوسیدگیهای دندان در کودکان کم سن و سال بوده ام.
عسکری زاده گفت: حتی کودکان در سنین 3-2 سالگی نیز درگیر این مسئله هستند. رفع این مسئله نیازمند یک اقدام همگانی است که بتوانیم آموزشها را از همان سنین کودکی آغار کنیم. حتی میبایست آموزشهای سلامت دهان و دندان را قبل از تولد نوزاد شروع کرد که باید مادر با مراجعه به مراکز درمانی این آموزش را ببینند.
متخصص دندان پزشکی کودکان اظهار کرد: طرح دهان شویه وارنیش فلوراید از مدتها قبل توسط وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش در مدارس شروع شده است اما با این وجود پوسیدگی دندانهای کودکان و نوجوانان از دغدغههای مهم در این حوزه است. توزیع دهان شویه در مدارس به تنهایی کافی نیست و میبایست قبل از هرچیزی گروههای هدف مان را بشناسیم.
وی ادامه داد: آموزشهایی را باید به مادران باردار در خصوص بهداشت دهان نوزادشان داده شود. این آموزشها اول از خود مادر شروع میشود. در واقع مادر میبایست در ابتدا مراقبت از خود را در دوران بارداری بیاموزد، زیرا دوران بارداری شرایط سختی است و درمانها نیز به طبع سخت تر میشوند به همین دلیل افراد میبایست مرتب به دندانپزشک خود مراجعه کنند. ثابت شده اگر دهان مادر پر از میکروبهای پوسیدگیزا باشد و به آن رسیدگی نشود این امکان وجود دارد که بعد از زایمان به نوزادش نیز انتقال یابد. در دوران بارداری با توجه به ترشح هورمونهایی که در بدن مادر اتفاق میافتد؛ مستعد بیماریهای زیادی از جمله بیماریهای لثه خواهند بود که با رعایت بهداشت میتوان از بروز آنها جلوگیری کرد.
عضو کمیته سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: آموزشهایی نیز در خصوص تغذیه شیرخوارگی نوزاد وجود دارد. از زمان رویش دندانهای کودک باید به بهداشت دهان و دندان ایشان توجه ویژهای داشت و مرتب دهان و دندانهای نوزاد را شستشو دهند و همچنین تا قبل از یک سالگی نوزاد، حتماً برای چکآپ به دندانپزشک مراجعه کنند تا توصیههای لازم به آنها داده شود.
وی افزود: بعد از یک سالگی میبایست شیر شبانه نوزاد را کمتر کرد و حتیالامکان از دادن شیرخشک به نوزاد پرهیز کرد و اگر این مسئله رعایت نشود در سنین 2 تا 3 سالگی با پوسیدگیهای وسیع دندانهای کودک مواجه میشویم و بعضا در سن 4 سالگی مجبور به کشیدن دندانهای کودکان نیز خواهیم شد.
عسکری زاده یادآور شد: برخلاف باور عوام، تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر پوسیدگی دندان بر اثر قطره آهن وجود ندارد و صرفا یک تغییر رنگ موقتی ایجاد میکند و در صورتی که مادر به طور مرتب به بهداشت دهان و دندان کودک رسیدگی کند، ظرف چند ماه میتواند تغییر رنگ دندانهای کودک را نیز برطرف کند.
این متخصص دندان پزشکی کودکان گفت: تغذیه نامناسب دوران شیرخوارگی و مسواک نزدن کودکان که بعضاً لزومی به انجام آن نمیبینند، باعث پوسیدگی دندانهای کودکان میشود.
گفتنی است، همایش سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ۲۷ تا ۲۹ تیر ماه در هتل المپیک تهران برگزار میشود.
نظر شما