به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر فرزانه فرجیان با بیان این مطلب گفت: برخی از سموم موجود در قارچها در برابر حرارت مقاوم میباشند و در فرآیند پخت و پز قارچ بطور کامل از بین نمیروند و راهکارهای تشخیصی ارائه شده توسط افراد عادی برای تمایز قارچهای سمی از نمونه خوراکی معتبر و قابل اعتنا نیست.
وی با اشاره به مسمومیت تعدادی از هموطنان در اثر مصرف قارچ، توصیه کرد: از مصرف قارچهای خودرو مخصوصا قارچهایی که در کنار درختان خشک شده میرویند و يا قارچهايی كه به صورت فلهای عرضه میشوند، خودداری كنند و فقط از قارچهای بسته بندی دارای مجوزهای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی که در مراکز مجاز عرضه میشوند، استفاده کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین تصریح کرد: مصرف قارچهای خودرو توسط پرندگان و ساير حیوانات اهلی و وحشی نشانه غيرسمي بودن قارچ برای انسان نیست.
فرجیان توصیه کرد: در صورت مصرف قارچ و بروز علايم و نشانههای گوارشی از قبیل تهوع، استفراغ و اسهال از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهيز کرده و بيمار را هرچه سریعتر به بيمارستان یا مراکز درمانی منتقل کنند و در صورت امكان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار را برای بررسی و شناسايی كادر پزشكی بيمارستان به همراه داشته باشند.
نظر شما