کد خبر: بررسی-بودجه-بخش-زیست-فناوری-در-لایحه-بو
۱۷ دی ۱۳۹۹، ۱۲:۵۶

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری سلامت به نقل از  خانه ملت؛ دفتر مطالعات انرژی،‌ صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «بررسی لایحه بودجه سال 1400 کل کشور 30. بودجه بخش زیست‌فناوری» آورده است؛ زیست‌فناوری یکی از فناوری‌های کلیدی است که می‌تواند تأثیر شگرفی در اقتصاد جوامع داشته باشد و توجه به آن در کشورهای توسعه‌یافته و در‌حال توسعه روز‌به‌روز در حال افزایش است.

در این گزارش به بررسی اعتبارات بخش زیست‌فناوری در لایحه بودجه سال 1400 و مقایسه آن با قوانین بودجه سال‌های قبل براساس برنامه‌ها و دستگاه‌های مرتبط با زیست‌فناوری پرداخته شده است.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، بررسی اعتبارات به تفکیک دستگاه ـ برنامه، دستگاه‌‌های اصلی و سایر دستگاه‌‌های مرتبط با زیست‌‌فناوری بررسی شد. بررسی اعتبارات دستگاه‌های اصلی و دیگر دستگاه‌های فعال در این بخش نشان می‌دهد که اعتبارات پیش‌بینی شده برای بخش زیست‌فناوری در لایحه بودجه 1400 نسبت به قانون بودجه 1399، حدود 47/8 درصد افزایش یافته است و به حدود 4.130 میلیارد ریال رسیده است. اعتبارات پیش‌بینی شده برای «ستاد توسعه زیست‌فناوری» در لایحه بودجه 1400 نسبت به قانون بودجه 1399، رشد 16 درصدی دارد و در حدود 705 میلیارد ریال است. حدود 62 درصد اعتبارات بخش زیست‌‌فناوری به وزارت کشاورزی و دستگاه‌‌های زیر‌‌مجموعه آن اختصاص دارد. از نظر برنامه و فعالیت، حدود 1.358 میلیارد ریال (33 درصد) اعتبارات لایحه بودجه 1400 به فعالیت‌‌های برنامه پژوهش‌های کاربردی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، مبلغی حدود 1.072 میلیارد ریال برای فعالیت‌های برنامه تولید محصولات فناورانه نهاده‌ها (حدود 26 درصد) و همچنین اعتباری در حدود 199 میلیارد ریال جهت کمک به تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی در نظر گرفته شده است.

بر اساس این گزارش درمجموع بررسی اعتبارات بخش زیست‌فناوری نشان از روند رو ‌به رشد سرمایه‌گذاری دولت در توسعه این فناوری در سال‌های اخیر دارد که به‌منظور کسب 3 درصد از بازار جهانی مربوطه، دستیابی به جایگاه مناسب در بین کشورهای منطقه و جهان و ارتقای مداوم این جایگاه، حمایت کافی و مستمر از این فناوری اولویت‌دار ضروری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha