محمد امید، روانپزشک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری طبنا گفت: مغز یکی از مهمترین اعضای بدن است که به دلیل داشتن نقش کلیدی که در انجام فعالیتها و کلیه امور فکری دارد و باید از آن حفاظت و مراقبت شود.
وی گفت: دمانس و بیماری آلزایمر زمانی پیش میآید که عوامل خطر بیماری دستبهدست هم میدهند و به حدی به مغز شما فشار وارد میآورند که دیگر قادر نیست سلامت خود را حفظ کند به همین دلیل عاقلانه است که عوامل خطر را تا حد ممکن کاهش داد.
این پزشک متخصص اضافه کرد: بعضی از عوامل خطر را نمیتوان کنترل کرد (مانند ساختار ژنتیکی افراد و روند سالمندی) ولی اقدامات بسیاری وجود دارد که میتواند انجام داد تا عوامل خطر ابتلا به بیماری را کاهش داد.
امید خاطرنشان کرد: مهمترین عامل خطر ابتلا به بیماری آلزایمر افزایش سن است. حتی باوجود عوامل خطر، بیماری آلزایمر خیلی زود ظاهر نمیشود و معمولاً در سنین بالا اتفاق میافتد بااینحال محققان معتقدند که فرایند شروع اولیه بیماری میتواند تا ۲۰ سال پیش از مشاهده علائم بالینی آن باشد.
وی تصریح کرد: اقدامات اولیه توسط افراد میتواند سلامت مغز را برای مدت بیشتری حفظ و آن را نگه دارد. در اولین قدم باید مغز را به چالش کشید به این معنا که مغز را فعال نگهدارید. مطالعات نشان میدهد چنانچه از مغز خود بهطور مرتب کار بکشید، خطر ابتلا به بیماری را کاهش دادهاید. بنابراین بسیار مهم است که مغز را بهطور منظم فعال نگهدارید هرروز کار تازهای انجام داده و یا روش انجام کارهای خود را تغییر دهید بهطور مثال با دستی که از آن کمتر کار میکشید موهای خود را شانه بزنید.
این روانپزشک اضافه کرد: برای به چالش کشیدن فکر خود میتوان از بازیهای مختلف مانند شطرنج، پازل، جدول کلمات و بازیهای حافظه استفاده کرد یک فعالیت جدید میتواند ذهن شمارا فعال کند. آموزش زبان خارجی یا آموختن موسیقی میتواند یکی از این راهکارها باشد. برای بازدید به موزههای مختلف بروید و سعی کنید خود را سرگرم کرده و از آن لذت ببرید.
وی اضافه کرد: معاشرت راه دیگری است که میتواند در پیشگیری از ابتلا به دمانس و بیماری آلزایمر تأثیرگذار باشد. با دوستان همکاران قدیمی خود ارتباط خود را حفظ کنید در نیروی کار فعال مانده یا کار داوطلبانه انجام دهید عضو گروههای آموزشی تفریحی شوید یا در یک کلاس ثبتنام کنید.
امید عنوان کرد: انتخاب سبک زندگی سالم میتواند دارای اهمیت باشد و هم دیابت، فشارخون، کلسترول بالا و چاقی را کنترل و از عوامل خطر ابتلا به دمانس و بیماری آلزایمر جلوگیری کند.
وی تأکید کرد: راههای سادهای وجود دارد که میتوان بهوسیله آن سبک زندگی سالم را برای خود انتخاب کرده و سلامت مغز را بهبود ببخشد. از میوه و سبزیهایی که رنگ تیره داشته و آنتیاکسیدان دارند استفاده کنید این غذاها میتوانند مانند انگور سیاه، تمشک، شاتوت، اسفناج، سبزیخوردن و روغن امگا ۳ باشد تا آنجایی که امکان دارد. سعی کنید از روغن و غذاهای چرب استفاده نکنید.
انتهای پیام
نظر شما