يك كارشناس آموزش و پرورش درباره بحث اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: ايجاد تالارهاي گفتگوي مجازي با موضوع پيشگيري و ضد الگو نشان دادن مصرف و خريد و فروش مواد مخدر صنعتي و شيميايي مي تواند در نهادينه شدن برنامه هاي پيشگيرانه موثر واقع شود.
به گزارش خبرگزاري خبرگزاري سلامت به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر سيدرضا اسدي افزود: رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر با توجه به بحراني شدن شيوع مواد مخدر صنعتي و روان گردانها مهم و حائز اهميت است ، ايجاد تالارهاي گفتگوي مجازي در رابطه با اعتياد به منظور شناخت عوامل تاثيرگذار در گرايش نوجوانان به آسيب هاي اجتماعي نيزمي تواند گام مهمي در مهار و كنترل اعتياد باشد.
وي با تاكيد بر اينكه دانش آموزان بيش از ساير اقشار در معرض خطر اعتياد به مصرف مواد مخدر قرار دارند، اظهاركرد: بايد با گسترش برنامه هاي ورزشي ، اردوهاي تفريحي ، برگزاري نمايشگاه ، مسابقات ، جشنواره هاي هنري مختلف اعم از سرود ، مقاله نويسي ، روزنامه ديواري ، تئاتر و غيره ضمن توجيه كردن دانش آموزان نسبت به راههاي پيشگيري از اعتياد ،زمينه هاي مسوول پذيري و اميد ونشاط نيز در آنان فراهم شود.
اين كارشناس آموزش و پرورش ادامه داد: ارايه خدمات مشاورهاي و بهره وري از مشاوره هاي تلفني و رايانه اي نيز ميتواند نياز نوجوانان را به داشتن يك حامي در برابر عدم گرايش به سمت مصرف مواد مخدر به دليل نيازهاي كاذب تامين كند.
به گفته اسدي، بدون شك نياز نوجوانان در معرض آسيب به مصرف مواد مخدر به خدمات مشاوره اي به مراتب بيشتر از ديگران است ، تقويت كانون ها و تشكل هاي دانش آموزي نيز براي انجام برنامه هاي پيشگيري از مصرف مواد مخدر باعث رشد اجتماعي و عقلي آنها مي شود.
وي تصريح كرد: چنين تلاشهايي مي تواند در ايجاد شبكه فراگير اجتماعي پيشگيري از مصرف مواد مخدر نيز موثر واقع شود.
اسدي با اشاره به اينكه رسانه ها نقش بسزايي براي تحقق رويكرد مبارزه اجتماعي با مواد مخدر در همياري با نهادهاي آموزشي دارند ، اظهار كرد: تهيه و توليد مستمر برنامه هاي ديداري و شنيداري و الكترونيكي، ايجاد تالارهاي گفتگوي مجازي با موضوع پيشگيري و ضد الگو نشان دادن مصرف خريد و فروش مواد مخدر و روان گردان ها مي تواند در نهادينه شدن برنامه هاي پيشگيري موثر واقع شود.
وي ادامه داد: اگرچه طي سالهاي اخير برنامههاي مناسبي براي پيشگيري از مصرف مواد مخدر در مدارس با عنوان پيشگيري مدرسه محور ، مدارس مروج سلامت و برنامه مهارت هاي زندگي آغاز شده اما متوليان آموزشي و پرورشي بايد نسبت به تقويت برنامه هاي پيشگيري از مواد مخدر متناسب با سرعت آسيب هاي اجتماعي برنامه ريزي و حركت كنند تا اين روند در آينده به بحران تبديل نشود.
نظر شما