به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از وبدا، دکتر محمدرضا شانه ساز در مراسم گرامیداشت روز جهانی ایمنی غذا با اشاره به اینکه این همایش برای اولین بار در کشور برگزار میشود، اظهار کرد: بحث امنیت غذایی به دسترسی، پایداری و ذخایر غذایی مربوط بوده و اهمیت بسیاری دارد.
وی افزود: مهمترین ابزار ما در سلامت موضوع غذای سالم است اما متاسفانه بر اساس آمار، بطور سالیانه۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به دلیل مصرف غذای ناسالم بیمار میشوند و سالانه حداقل ۴۵۰ هزار فوت ناشی از غذا در دنیا ثبت میشود که این مبین عدم توجه کافی دولتها به سلامت و ایمنی مواد غذایی است.
رییس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: در حال حاضر از زندگی سنتی به سمت صنعتی پیش میرویم و بشر اجباراً به مصرف غذاهای آماده و فست فودها روی آورده است لذا دولتها باید در کنار امنیت غذایی به موضوع سلامت آن نیز توجه ویژه داشته باشند.
وی با اشاره به کاهش ۹۵ درصدی میزان اسید چرب مضر در فرآوردههای غذایی طی دو دهه گذشته گفت: با تلاشهای صورت گرفته توسط این سازمان، میزان نمک نیز در فراوردههای غذایی به شدت کاهش یافته است اما با تمام اقدامات مناسبی که در راستای بهبود وضعیت فرآورده های غذایی و افزایش سلامت آنها انجام گرفته است، فاصله زیادی با وضعیت مطلوب داریم.
دکتر شانهساز با اشاره به عادتهای غلط غذایی اعلام کرد: متاسفانه شیوع چاقی در کشور ما تقریبا دوبرابر متوسط جهانی است و عدم توجه خانواده ها به وضعیت تغذیه خود خطرات زیانباری را برای آحاد جامعه ایجاد خواهد کرد.
وی ادامه داد: به دور از هرگونه اغراق خدمات بسیار ارزشمندی در حوزه غذا و آب در کشور صورت گرفته است، بطوریکه در حوزه دسترسی به آب آشامیدنی سالم آمارها در دنیا ۷۰ درصد است اما این عدد در کشور ما به ۹۲ درصد میرسد، در حوزه غذا نیز علیرغم تمام تحریم ها و مشکلاتی که در نقل و انتقالات مالی برای کشور ایجاد شده است، به برکت توانمندی های حاصل شده در صنعت غذا وضعیت مناسبی داریم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نامناسب اضافه وزن و چاقی در کشور به نسبت آمارهای جهانی گفت: شاخصهای متوسط جهانی چاقی در بزرگسالان ۱۳.۲ درصد است، اما در کشور ما این شاخص به ۲۵ درصد میرسد که نشان میدهد باید حتما روی موضوع سبک زندگی کار کنیم، در مورد کودکان نیز این عدد بسیار بزرگتر میشود، درمورد موضوع کم وزنی نیز شاخصهای جهانی ۹ درصد است که این عدد در ایران به ۳.۶ درصد میرسد.
رییس سازمان غذا و دارو با تاکید بر لزوم توجه ویژه به بیماریهای غیر واگیر و مرگ و میر ناشی از آن در آینده اظهار کرد: شاخص متوسط کمخونی در زنان باردار در دنیا ۳۰ درصد است که این رقم در کشور ما به ۲۴ درصد می رسد، البته اگرچه وضعیت مناسبتری نسبت به دنیا داریم اما میتوانیم عددهای بهتری را نیز تجربه کنیم.
وی با تأکید بر لزوم برخورد با تقلب و قاچاق در حوزه محصولات سلامت محور عنوان کرد: ما در حوزه سلامت تقلب و قاچاق را یکسان میدانیم چرا که در مورد کالاهای قاچاق هیچ اطلاعات صحیحی از سازنده، نحوه تولید و حتی کشور محل ساخت وجود ندارد و سلامت آنانها تضمین نمیشود. سازمان غذا و دارو از ۱۰ سال پیش درخصوص ایجاد و امکان ردگیری و اصالت محصولات غذایی و کلیه اقلام سلامت محور وارد این عمل شده و نظارتهای دقیق جزء محورهای اصلی برنامه های خود قرار داده است.
دکتر شانهساز خاطرنشان کرد: سیستم نظارتی تیتک به همه مصرفکنندگان امکان میدهد که از سلامت مواد غذایی وارداتی اطمینان حاصل کنند، افتخار ما این است که در حال حاضر تمام کالاهای سلامت محور وارداتی اعم از غذا، دارو، تجهیزات پزشکی، مکمل و شیرخشک دارای برچسب اصالت هستند و به راحتی از طریق این سامانه www.ttac.ir و یا شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ سلامت این محصولات برای هر مصرف کنندهای به راحتی قابل استعلام است.
نظر شما