به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حوزه نمایندگی ولیفقیه در هلالاحمر، حجت الاسلام و المسلمین معزی در این بازدید میدانی ضمن حضور در جلسه شورای معاونین سازمان امداد و نجات در جریان روند و چگونگی برنامهریزی برای امدادرسانی و نحوه توزیع اقلام امدادی قرار گرفت.
نماینده رهبر معظم انقلاب در جمعیت هلالاحمر در نشست شورای معاونین سازمان امداد و نجات که در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی برگزار شد، ضمن تسلیت و تعزیت ایام سوگواری سیدالشهداء و یاران باوفایش، درباره اهمیت ماه محرم و لزوم بهره گرفتن از برکات معنوی سخنانی را بیان کرد.
حجت الاسلام والمسلمین معزی در آغاز سخنان خود از امدادگران و مسئولان سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به دلیل تلاشهای مجاهدانهشان قدردانی کرد.
وی با اشاره به پیشرفتهای صورت گرفته در این سازمان در چند سال اخیر خاطرنشان کرد: حقیقتا این سازمان در این پنج سال اخیر با پیشرفتهای چشمگیری روبرو بوده است.
حجتالاسلام و المسلمین معزی سازمان امداد و نجات را بزرگترین ارگان جمعیت هلال احمر و تبلور خدمت در این جمعیت دانست و افزود: مردم اگر هلال احمر را با این لباس میشناسند، برای خدماتی است که امدادگران این سازمان در حوادث مختلف ارائه میکنند. شما در سختترین شرایط در کنار مردم هستید و رنجشان را کاهش می دهید.
نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر با مرور فعالیتهای امدادی در حوادث چند سال گذشته همچون سیل سال ۹۸، زلزله کرمانشاه و سقوط هواپیما در یاسوج افزود: در هیچ کجای دنیا یک امدادگر این گونه جهادگرانه در عرصه خدمت حضور ندارد، این ویژگی امدادگر مسلمان است که در قله دنا در ارتفاع چند هزار متری با وجود خطرات بسیار برای تسکین آلام خانوادههای جان باختگان حضور مییابد و به جستوجوی پیکر جانباختگان میپردازد.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با اشاره به خلوص نیت امدادگران و فعالیت داوطلبانه و بیمزد و منت آنها افزود: آنها مخلصانه در حوادث گوناگون به میدان میآیند. یک امدادگر در زمان حادثه تنها به خدمت به همنوع خود فکر میکند، این فعالیت حسنه قطعا اجر بالایی را در نزد خداوند دارا است.
حجتالاسلام و المسلمین معزی روند حرکت سازمان امداد و نجات در کشور را مثبت ارزیابی و افزود: گامهایی که برداشته شده در چند سال اخیر، گامهایی در جهت توسعه امداد و نجات در کشور بوده است.
وی در ادامه توسعه نرمافزاری در سازمان امداد و نجات را یکی از روندهای رو به رشد این سازمان معرفی کرد و افزود: سازمان امداد و نجات باید یک تعریف سازمانی مشخص داشته باشد و صرفا با اسم گذاشتن مساله حل نمیشود و باید سازمان را تعریف کنیم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر در ادامه به چالشهایی که تحریمهای پس از انقلاب در عرصه امداد و نجات به وجود آورده اشاره کرد و افزود: کشور نیاز به خودکفایی دارد و در این عرصه نیز با توجه به استعدادهای موجود، این هدف امکانپذیر است. خداوند به این کشور عنایت دارد، باید کار کنیم و ساماندهیهای لازم را انجام دهیم.
نماینده رهبر معطم انقلاب در جمعیت هلالاحمر در ادامه بر ضرورت برنامهریزی در کشور تاکید کرد و افزود: در سازمان امداد و نجات آموزشهای تخصصی را باید با برنامهریزی ارائه دهیم.
حجتالاسلام و المسلمین معزی عملکرد کشور را در عرصه مقابله با ویروس کرونا مثبت ارزیابی نمود و خاطر نشان کرد: دشمن تصور میکرد که با شیوع این بیماری و وجود تحریمهای شدید، کشور ما لطمه خواهد خورد، اما امید واهی دشمن را عملکرد مدافعان سلامت از بین برد. ما در مدیریت کرونا از بسیاری از کشورهای توسعه یافته، همچون کشورهای اسکاندیناوی عملکرد بهتری داشتهایم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در جمعیت هلال احمر بر اهمیت حرکت در مسیر اقتصاد مقاوتی هم تاکید کرد و افزود: در تمام کشورهای دنیا مساله رویارویی با بحران، همچون زلزله یک مساله ملی و پر اهمیت است، دستگاههای بسیاری همچون نیروهای نظامی و دستگاههای دولتی در این عرصه ورود میکنند لذا این نکته را نیز باید مهم دانست که کمبود منابع مالی در امداد و نجات یک چالش جدی برای کشور محسوب میشود و باید برای ارتقا و توسعه طرفیت ها و فعالیت های آن مساعدت ها و بودجه مورد نیاز تامین گردد و ضرورت دارد دولت و مجلس به این امر مهم توجه و رسیدگی کنند. البته نباید فعالیتها را با عنوان کاهش منابع مالی محدود کرد چرا که تمام مسائل و راهکار توسعه مربوط به منابع مالی نیست، ما ملت ایران سالها مقاوم و محکم در برابر تمام دشمنیها ایستادهایم و با تدبیر از تمام این بزنگاههای تاریخی عبور کردهایم و باید در برنامهریزیها اولویت بندی کرد و با توجه به این اولویتبندیها در مسیر توسعه حرکت کرد. البته باید تلاش هم کرد که بودجه مورد نیاز تامین شود. هلال احمر گسترده است و برای فعالیت خود نیازمند این بودجه است، اما این نکته را هم باید مد نظر قرار داد که ظرفیت موجود را چگونه میتوان ارتقا بخشید.
حجت الاسلام والمسلمین معزی در ادامه با بیان اینکه هدایت و نظارت بر مجموعه اقدامات و فعالیتهای جمعیت هلال احمر از ماموریتهای حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت است، افزود: حوزه نمایندگی ولی فقیه در سه بخش فرهنگی، مشورتی و نظارتی فعالیت دارد. تصور نکنید که مسایل فرهنگی کارساز نیست، فرهنگ یعنی ایجاد روحیه و باید با فعالیت فرهنگی روحیه لازم را برای امدادرسانی در امدادگر متدین تقویت کنیم.
بنا به گفته حجت الاسلام والمسلمین معزی، استفائات رهبر معظم در مورد احکام مرتبط با امداد و نجات در حال تهیه است که در قالب یک کتابچه در میان امدادگران توزیع خواهد شد.
ارائه آموزشهای تخصصی، ارتقاء دانش امدادی و اهمیت مستند سازی حوادث از دیگر موضوعات مهمی بود که نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر این جلسه بر آن تاکید کرد.
در ادامه رئیس سازمان امداد و نجات هم به ارائه گزارشی از روند فعالیتهای این سازمان پرداخت. مهدی ولیپور رئیس سازمان امداد و نجات در نشست شورای معاونین سازمان با حضور حجتالاسلام والمسلمین معزی، ضمن خیر مقدم و تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و گرامیداشت روز کارمند گفت: ان شاءالله با استفاده از رهنمودهای نماینده محترم ولیفقیه در هلالاحمر بتوانیم در مسیر خدمترسانی، انتظارات لازم را برآورده کنیم.
وی افزود: بعد از انتصاب به عنوان رئیس سازمان امداد و نجات در ابتدا چالشهای موجود را بررسی کردیم تا برای رفع آنها برنامهریزی کنیم. در همین زمینه چند چالش وجود داشت و به طور نمونه از ابتدا بخشی از وظایف دولت به هلال احمر سپرده شده اما منابع کافی مورد نیاز برای آن پیشبینی نشده است. مورد دیگر این که در اواخر تابستان سال گذشته قانون مدیریت بحران کشور تصویب و بسیاری از مباحث به عنوان وظیفه برای هلالاحمر تعیین شد و این در حالی است که مشکلاتی نیز وجود دارد و اگر مشکلات برطرف نشود شاید برای پاسخگویی به بحرانها با موانعی مواجه شویم و میخواهیم از ظرفیت حضور نماینده ولی فقیه در هلال احمر برای تقویت سازمان امداد و نجات و خدمات آن بهره ببریم.
ولی پور در ادامه گزارش خود افزود: در بخش انبارهای امدادی به ۲هزارمیلیاردتومان بودجه نیاز داریم. برای نوسازی خودروها نیازمند ۳ هزار میلیارد تومان هستیم چرا که حدود ۱۰سال است که ناوگان امدادی نوسازی نشده است. ازطرفی، تجهیزات تخصصی هم بر اساس برآوردهای صورتگرفته به ۲ هزارمیلیارد تومان بودجه نیاز دارد. برای ساماندهی پایگاهها هم باید نیروی انسانی جذب کنیم.
رئیس سازمان امداد و نجات توضیح داد: برای برطرف کردن مشکلات موجود به دنبال تدوین برنامهای ۵ ساله هستیم تا متناسب با آن بتوانیم برای پاسخگویی موثر در بحرانها آماده باشیم و انشاءالله با بهره گیری از رهنمودهای نماینده مقام معظم رهبری در هلالاحمر خدمات خود را بهتر و موثرتر ارائه میدهیم.
در ادامه این جلسه، دیگر اعضای شورای معاونین نیز به ارائه نظرات و گزارشات خود در فعالیتهای مرتبط با سازمان امداد و نجات پرداختند.
همچنین در این برنامه و با حضور حجت الاسلام و المسلمین معزی نماینده ولی فقیه در هلال احمر، مراسم عزاداری و سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) برپا شد.
نظر شما