به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دكتر سيدحسن هاشمی در آیین افتتاح 40 پروژه بهداشتی و درمانی در مناطق زلزله زده کرمانشاه در قصرشیرین گفت: حضور، همكاري و تلاش مردم در جريان زلزله كرمانشاه بي نظير بود، مردم كرمانشاه و همچنين مردم سراسر كشور در اين همبستگي نقش بي بديلي ايفا كردند و مي توان گفت در همراهي و حضور مردم، بعداز دوران دفاع مقدس، در زلزله كرمانشاه بود كه مردم با جان و دل پاي در ميدان گذاشته و كمك کردند.
هاشمي افزود: در گذشته در كشور چند زلزله ديگر نيز تجربه شده بود، اما هيچكدام مانند زلزله كرمانشاه، شاهد اين همبستگي نبودیم. البته در اين دوره و در ایجاد این همبستگی ملی فضاي مجازي نيز تاثير زيادي داشت.
وزير بهداشت گفت: هیچ لذتی، بالاتر و ارزشمندتر از كار خيري كه براي مردم، خالصانه و به دور از ريا باشد، نيست.
هاشمی با بيان اينكه عملكرد حوزه بهداشت و درمان در مناطق زلزله زده بسيار خوب بود، خاطر نشان كرد: از اولين ساعات وقوع زلزله، خدمات درماني، تجهيزات، دارو، كادر درمان و نيروهاي تخصصي در مناطق زلزله زده فراهم شد. انجام چند صد عمل جراحي در كمتر از ٢٤ ساعت بي سابقه بود. همچنين براي تداوم روند پيگيري وضعيت بهداشت و درمان در اين مناطق، دانشگاههاي علوم پزشكي در تمام استانهاي كشور ماموريتهايي را برعهده گرفتند و تا پايان سال ٩٦، هر هفته يك دانشگاه مسئول تامين نيازها و امكانات بهداشتي و درماني مناطق زلزله زده كرمانشاه بود. چراكه بسياري از جراحات و مصدوميتها روند درماني بلند مدتي را طي مي كند كه در اين شرايط، حضور مداوم كادر درمان و امكانات لازم، ضروري است.
وزير بهداشت با اشاره به اقدامات برجسته حوزه بهداشت در مناطق زلزله، عنوان كرد: براي مراقبت از سلامتي زلزله زدگان، تامين بهداشت و نیازهای بهداشتي اهميت زيادي پيدا كرد، معاونت بهداشت نيز در اين راستا خوب عمل كرد، تا جاييكه مي توان ادعا كرد امروز، شاخصهاي بهداشتي نسبت به قبل از وقوع زلزله، ارتقا پيدا كرده است. براي مثال تعداد موارد ابتلا به سالك كاهش چشمگيري پيدا كرد و مرگ و مير نوزادان و مادران باردار نيز كمتر شده است و اين موضوع به دليل دسترسي بيشتر به خدمات است.
هاشمي با اشاره به پيگيريهاي مداوم وضعيت بهداشت و درمان در مناطق زلزله زده، گفت: براي اين منظور، دكتر قديمي را به عنوان نماينده تام الاختيار در مناطق زلزله زده انتخاب كرديم و ايشان حضور مستمر در این مناطق داشتند و از نزديك از نيازها و كمبودها را مشاهده میکرد و در اسرع وقت نسبت به رفع این نیازها اقدام میشد.
وزير بهداشت خاطرنشان كرد: تقريبا اقدامات ما در حوزه سلامت در مناطق زلزله زده به سرانجام رسيده و فقط دو كار ناتمام باقي مانده كه يكي از آنها ساخت بيمارستان جدید إسلام آباد غرب و ديگري بيمارستان دوم در شهرستان سرپل ذهاب است. بيمارستان إسلام آباد غرب كه در زلزله تخريب شده بود، توسط وزارت راه و شهرسازي درحال مقاوم سازي است، اما بيمارستاني كه بانكهاي خصوصي متعهد به ساخت آن بودند، دچار وقفه شده و هنوز منابع مالي توسط بانكها اختصاص داده نشده است. بيمارستان جدید سرپل ذهاب نيز توسط خيّرين كاشان درحال ساخت است و حداكثر تا سال آينده به بهره برداري مي رسد.
هاشمي با تاكيد بر ضرورت ساخت و تكميل بيمارستان ثلاث باباجاني، بيان كرد: يك بيمارستان نيز در ثلاث باباجاني بايد ساخته شود كه دائما درحال پيگيري هستيم و چنانچه موانع و مشكلات قانوني آن برطرف شود، با كمك استاندار كرمانشاه ظرف يكسال آينده به بهره برداري خواهد رسيد.
وزير بهداشت اظهار كرد: يكي از خوش شانسيهاي دولت در مبحث وقوع زلزله كرمانشاه، حضور يك استاندار باتجربه، با انگيزه، مقتدر و دلسوز در اين استان است كه با مديريت خوب توانست دولت را در بسياري امور كمك و همراهي و از طرفي مشاركت همه را جلب كند. نمايندگان مجلس نيز كمكهاي زيادي كردند. بنابراين تلاش هريك از دست اندركاراني كه ياري كردند تا از اين بحران عبور كنيم، ستودني است.
هاشمي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: اميدوارم حوادثي مانند زلزله در هيچ نقطه اي از ايران تكرار نشود. زلزله اخير در كرمانشاه نشان داد كه اگر درست عمل مي كرديم و خانهها مقاوم بود، بر سر مردم ويران نميشد، لذا دولت و مجلس بايد كمك كنند تا خانهها و ساير بخشهايي كه از مقاومت و ايمني لازم برخوردار نيست، مقاوم سازي شود. چراكه بار اقتصادي اين ويرانيها، چند ده برابر مقاوم سازي است.
وزير بهداشت ادامه داد: رخداد بلاياي طبيعي دو بعد اقتصادي و رواني جامعه را تحت تاثير قرار مي دهد. چنانچه خانههاي مقاوم ساخته شود، درصورت بروز زلزله نيز خسارت جاني و مالي و روانی كمتري وارد مي شود.
هاشمي با بيان اينكه پروژههاي حوزه بهداشت و درمان در مناطق زلزله زده يكي پس از ديگري تكميل و به بهره برداري مي رسد، يادآور شد: عمليات اجرايي ساخت بيمارستان روانسر نيز به زودي آغاز مي شود و اميدوارم بدون وقفه به كار خود ادامه دهد. ساخت بيمارستان پاوه نيز تقريبا به اتمام رسيده و چنانچه نواقص موجود از سوي وزارت راه و شهرسازي برطرف شود، بلافاصله تجهيز و آماده بهره برداري خواهد بود
نظر شما