به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ دکتر محمدحسن قوسیان مقدم با تبریک هفته پژوهش و ولادت با سعادت حضرت زینب کبری (س)، روز پرستار را به پرستاران کشور که خصوصا در عملیات پاسخگویی به بیماری کووید 19 در یک سال گذشته خدمات درخشانی داشتهاند، تبریک گفت.
حوزه آموزش، یکی از بازوهای مهم هلالاحمر است
وی در ادامه با تقدیر از فعالیتهای انجام شده در معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت برای برگزاری دوره آموزشی ضمن خدمت مدیران با عنوان "مهارتهای ارتباطی در بحران"، تاکید کرد: یکی از بازوهای اجرایی جمعیت هلال احمر در کشور، حوزه آموزش است. معاونت آموزش جمعیت، برنامه ریزی کلان در حوزه آموزش های همگانی را بر عهده دارد چرا که آموزش و دانایی کمک می کند که افراد حادثه دیده در زمان وقوع حوادث، تاب آوری لازم را داشته باشند. به همین دلیل برنامه ارائه آموزشهای همگانی در کشور علیرغم شرایط موجود و شیوع ویروس کرونا، همچنان برقرار بوده است.
قوسیان مقدم افزود: همانقدر که وضعیت امداد و نجات برای جمعیت هلال احمر بسیار مهم است، بحث آموزش های همگانی و آموزش هایی که از طریق هلال احمر به مردم ارائه میشود، نیز حائز اهمیت بالایی است و کمک می کند تا برای پاسخگویی به انواع حوادث و بحران ها آمادگی لازم را داشته باشیم.
وظایف متنوع هلال احمر در مشابه فعالیتهای چند وزارتخانه
دبیرکل جمعیت هلال احمر تاکید کرد: از آنجا که ایران، جزو کشورهای حادثه خیز است و حادثه و بلایی نیست که قابل پیش بینی باشد اما وقوع آن در کشورمان محتمل نباشد، بنابراین ضرورت مدیریت بحران و آمادگی پاسخگویی به حوادث و بحرانها، غیر قابل اجتناب است. مدیریت جمعیت هلال احمر در سطح کشور و در سطح استانها مدیریت پیچیده ای است و شاید بتوان گفت جمعیت هلال احمر مشابه فعالیت چندین وزارتخانه را در سطح کشور، برعهده دارد بنابراین باید و در واقع کار شبانه روزی هلال احمر می تواند پاسخگویی به این حوادث باشد.
قوسیان مقدم افزود: آمادگی از جنبه های مختلفی باید مورد ارزیابی قرار گیرد. اول، پاسخگویی به حوادث بوده که جمعیت هلال احمر در این زمینه از توانمندی لازم برخوردار است اما موضوع مدیریت رسانه ها و حمایت از اقشار آسیب دیده در حوادث و بحران ها را باید مورد توجه بیشتری قرار دهیم چراکه مدیریت رسانه ها به افزایش تاب آوری جامعه کمک می کند.
ضرورت ارائه آمار و اطلاعات دقیق و صحیح در حوادث
وی با اشاره به ضرورت دقت مدیران در ارائه آمار و اطلاعات ارائه شده در حوادث و بحران ها، تاکید کرد: در حوادث، هر فعالیتی مورد توجه رسانه های داخلی و خارجی قرار می گیرد. بنابراین، مسائلی که از سوی مدیران ارشد جمعیت در این حوادث و بحران ها مطرح می شود بسیار مهم است و حضور در صحنه عملیات، همچنین برخورد ما زیر ذره بین رسانه ها و مردم قرار دارد و موضع گیری هلال احمر درباره مسائل و مشکلات و پاسخگویی به مردم آسیب دیده می تواند بازتاب ملی و بین المللی داشته باشد. بنابراین مدیران ما باید از مهارت های لازم ارتباطی در بحران بهره مند باشند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر افزود: علاوه بر این، ارائه تعریف دقیق و درست از فعالیت امدادگران و مدیران و ارتباط و تعامل مدیران در حوادث و بحران ها باعث می شود آرامش زودتر به جامعه بحران زده یا حادثه دیده بازگردد. حفظ وحدت در ارائه آمار و حفظ دقت و درستی در ارائه آمار و اطلاعات در زمان بحران، نیازمند کسب مهارت های دقیق است که امیدوارم با برنامه ریزی مناسب و برگزاری دوره های آموزشی لازم، این توانایی در مدیران جمعیت هلال احمر ارتقا پیدا کند تا از آمادگی بیشتری برای پاسخگویی به بحران برخوردار باشیم.
ارائه آموزشهای همگانی به 80 هزار نفر در خانههای هلال کشور
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر نیز در این دوره آموزشی، گفت: علیرغم مشکلات موجود به دلیل کرونا، ۸۰ هزار نفر در خانههای هلال از دورههای آموزشی هلال احمر بهره برده و مدرک هم گرفتهاند.
خسرو رحمانی با بیان اینکه وظیفه اصلی این معاونت، سیاستگذاری و تولید محتوا و نظارت بر آموزش و همچنین ارزیابی و اعتباربخشی این آموزشهاست، افزود: سیاست این معاونت با توجه به پیشرفت تکنولوژی و شرایط شیوع کرونا، حرکت به سمت استفاده از شبکه های مجازی است و با توجه به استقبال از آموزش های ارائه شده هلال احمر در شبکه های اجتماعی و بازخورد مناسب این آموزش ها، طرح جامع آموزش همگانی تدوین و برای ارسال به رئیس جمهور آماده است که اگر به تایید برسد آموزشهای فراگیر به صورت کاملا گسترده از سوی معاونت آموزش هلالاحمر آغاز خواهد شد.
وی افزود: در امر فناوری برنامه ریزی کردیم اقلامی که از خارج از کشور در حوزه امدادونجات و سایر حوزهها وارد میشود را در سامانه تاپ وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت کنیم.
رحمانی ادامه داد: با برگزاری دورههای آموزشی-پژوهشی درصدد هستیم پژوهشگران را توانمند کنیم تا برای موضوعات پژوهشی طرح مسئله کنند. همچنین برگزاری آموزشهای تخصصی و ضمن خدمت برای مدیران در دو حوزه مهارتهای ارتباطی در بحران و تفکر سیستمیک را با گرایش فعالیت های جمعیت هم در دستور کار داریم.
نظر شما