Wednesday 23 October 2019 | چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۸

حدیث سلامتی: زاهد در دنیا کسی است که حرام...

۳۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶
بازدید: 24

اثر انواع متفاوت فیبرها روی میکروبیوم‌های روده

گروهی از محققان مدرسه پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت‌لوئیس آمریکا در مورد اثر فیبرها روی روده انسان و اینکه چگونه می‌توان با استفاده از این غذاها سلامت کلی خود را حفظ کرد، بررسی جامعی انجام دادند.

به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوز‌تودی، رژیم غذایی غربی مملو از چربی‌های اشباع‌شده و قند است، در حالی‌که فیبر بسیار کمی دارند. شواهد علمی بسیاری در دست است که نشان می‌دهد، این نوع رژیم غذایی با میکروبیوم‌های روده سازگاری ندارد.

وجود مسافرهای میکروبی روده‌مان برای حفظ سلامت بدن بسیار مهم هستند. آنها به هضم غذا کمک می‌کنند، وجودشان برای سیستم ایمنی بدن ضروری است و موجب سلامت ذهن، قلب و سوخت‌و ساز بدن می‌شوند.

سازمان جهانی بهداشت پس از انجام فراتحقیق گسترده به این نتیجه رسیده است که مصرف روزانه فیبر بین ۲۵ تا ۲۹ گرم  در روز از ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان روده پیشگیری می‌کند.

اگرچه پزشکان به برخی از افراد مبتلا به اختلال روده التهابی توصیه می‌کنند فیبر کمتری مصرف کنند، رژیم غذایی پرفیبر سلامت روده بسیاری از افراد را تضمین می‌کند.

کارشناسان توصیه می‌کنند که زنان و مردان ۳۱ تا ۵۰ ساله، روزانه به ترتیب ۲۵,۲ گرم و ۳۰,۸ گرم فیبر مصرف کنند.

اما همیشه این سوال مطرح بوده که کدام یک از منابع غذایی فیبرها بهترین هستند و کدام یک از مولکول‌های موجود در فیبر موجب واکنش در میکروبیوم‌های روده می‌شوند؟

محققان مدرسه پزشکی واشنگتن پس از بررسی‌های جامع اثر انواع فیبرها روی موش‌ها می‌گویند، فیبر ساختاری بسیار پیچیده و تشکیل‌شده از اجزاء متفاوت است. آنها ۳۴ منبع غذایی متفاوت فیبردار از جمله سیب‌زمینی، پوست مرکبات، پکتین مرکبات، پوست گوجه‌فرنگی، فیبر پرتقال، سیب، جو دوسر، کاکائو و سبوس برنج را روی موش‌ها امتحان کردند.

این محققان متوجه شدند که تعداد برخی از میکروبیوم‌های روده مانند باکتری B. thetaiotaomicron با وجود پکتین مرکبات و نخودفرنگی افزایش می‌یابند و سبوس جو و بتا-گلوکان جو می‌تواند تعداد باکتری B. ovatus را افزایش دهند. فیبرهای دیگر مانند اسفرزه، اینولین که در ریشه و ساقه‌های برخی گیاهان وجود دارد می‌توانند جمعیت میکروبیوم‌های نوع دیگر را افزایش دهند.

بنابه گفته این گروه تحقیقاتی، مصرف انواع فیبرها می‌توانند به جمعیت میکروبیوم‌های روده تا حد مطلوبی بیفزایند.

آنها حتی معتقدند با کدگشایی مواد غذایی مناسب انواع میکروبیوم‌ها می‌توان نسل بعدی داروهایی که این میکروبیوم‌ها را هدف گرفته و سلامت‌شان را بهبود می‌بخشد، تولید کرد.

به گزارش طبنا، با مصرف مناسب انواع فیبرها می‌توان سلامت میکروبیوم روده‌ها و به نوبه خود سلامت بدن را تضمین کرد.

مترجم: نادیا زکالوند

نظرات کاربران

avatar
  Subscribe  
Notify of