به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، محققان موسسه گوستاو روسی آزمایش خود را از سال ۱۹۹۰، روی ۱۰۰هزار داوطلب زن، شروع کردند. داوطلبان، هر دو سال یکبار، پرسشنامهای در خصوص بیماری آرتروز، پر میکردند. در این پرسشنامه تمام عادتها و سبک زندگی و همچنین ویژگیهای محیطزیستشان و اینکه آیا در معرض دود سیگار، به ویژه سیگار دست دوم قرار داشتند یا خیر، مورد پرسش قرار میگرفت.
این محققان دریافتند زنانی که در کودکی در معرض دود سیگار قرار داشتند، در بزرگسالی، به بیماری التهاب مفاصل و آرتروز مبتلا شدند و البته شدت این بیماری در کودکانی که در معرض دود سیگار دست دوم قرار داشتند، بیشتر هم بود.
این بررسی نشان میدهد که کودکان، به ویژه آنهایی که در خانوادهای با سابقه ابتلا به آرتروز زندگی میکنند، نباید در محیط حاوی دود سیگار به ویژه سیگار دست دوم قرار گیرند. در حال حاضر بیش از ۴۰۰هزار نفر در بریتانیا و ۳/۱ میلیون نفر در آمریکا به این بیماری مبتلا هستند. این بیماری معمولا بین سنین ۴۰ تا ۷۰ سالگی مشاهده میشود و متاسفانه درمانی قطعی برای آن شناخته نشده است. تشخیص بههنگام این بیماری میتواند به بیماران در مهار بیماریشان کنترل کند.
التهاب مفاصل یک بیماری خودایمنی است که در آن بدن به خود حمله میکند و موجب سفتی، تورم و دردناک شدن مفاصل به ویژه در دستها، مچها و زانوها میشود. علاوه بر کسانی که سیگار میکشند و البته کودکان در معرض دود سیگار، افرادی که گوشت قرمز و قهوه به مقدار زیاد مصرف میکنند هم ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. درد این بیماران با مصرف برخی از مسکنها که از تورم میکاهد کمیکاهش مییابد. اما متاسفانه درمان قطعی ندارد.
به گزارش طبنا، دود سیگار برای افراد، به ویژه کودکان، به همان اندازه کشیدن سیگار مضر است و باید محیط زندگی را از آن دور نگهداشت.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما