دکتر بهزاد رحمانیان در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره آپاندیس اظهار کرد: آپاندیس یک زائده در انتهای روده بزرگ و محل اتصال به روده باریک و معمولا جزو غدد لنفاوی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه آپاندیس بیماری سادهای به نظر میرسد و مجرایی دارد که گاهی بسته شده ، سبب فشار و در نهایت پارگی آن میشود، در صورتی که این مجرا باید باز باشد، افزود: اما در کودکان و افراد مسن کمتر آپاندسیت به وجود میآید به دلیل اینکه در کودکان ورودی آپاندیس بزرگ بوده و برای آنها مشکلی به وجود نمیآید و در سالمندان نیز بسته شدن مجرای آپاندیس موجب میشود که معمولا مشکلی برای آنها به وجود نیاید.
رحمانیان با اشاره به اینکه آپاندیسیت معمولا با درد معده شروع میشود و گاهی با ورم معده اشتباه میشود، گفت: برخی بیماران با داروهایی همچون رانیتیدین درد معده را کاهش میدهد در صورتی که خود درمانی باعت عدم تشخیص به موقع آپاندسیت میشود.
این جراح عمومی با بیان اینکه مهمترین علامت اپاندیسیت بیاشتهایی است، اضافه کرد: آپاندیسیت در مراحل اولیه با درد مبهم در ناحیه شکم و معده همراه است و در نهایت بیمار دچار تهوع و استفراغ میشود.
رحمانیان خاطرنشان کرد: آپاندیس اصطلاحا با عنوان روباه شکم شناخته میشود به دلیل اینکه درد آن متحرک است و در هر قسمت علائم متفاوتی دارد به طور مثال اگر آپاندیس در داخل لگن قرار بگیرد با بیماریهای زنان و کیستهای تخمدان ممکن است اشتباه گرفته شود.
وی ادامه داد: آپاندیس هنگامی که در پشت روده قرار بگیرد با اسهال خود را نشان میدهد و ممکن است با بیماریهای عفونت رودهای یا گوارشی اشتباه گرفته شود و اگر در بالای شکم و سمت کبد قرار بگیرد گاهی با درد کیسه صفرا اشتباه گرفته میشود بنابراین تشخیص بالینی و بر اساس قضاوت پزشک است و اگر این بیماری به موقع و سریع تشخیص داده شود مشکلی را برای بیمار به وجود نمیآورد.
این جراح عمومی یادآور کرد:اگر تاخیر در تشخیص آپاندیسیت وجود داشته باشد به تدریج آپاندیس متورم، پاره و در ناحیه شکم و لگن منتشر و در نهایت میتواند عامل مرگ بیمار شود.
رحمانیان عنوان کرد: کم آبی یکی از زمینههای مستعد کننده افراد در ابتلا به آپاندیس است بنابراین جهت پیشگیری از این بیماری افراد باید در طول روز به مقدار کافی آب بنوشند.
نظر شما