کد خبر: آغاز-تزریق-واکسن-کرونای-ایران-کوبا-در-161949
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۹:۲۹
آغاز تزریق واکسن کرونای ایران - کوبا در بابل

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از  وبدا، مرحله سوم کارآزمایی واکسن ایرانی - کوبایی که بر پایه دانش ساخت واکسن کزاز طراحی و ساخته شده و از نظر ایجاد لختگی و عوارض جانبی بسیار ایمن و دارای عوارض کمتری است طبق برنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هشت دانشگاه علوم پزشکی کشور انجام می شود که دانشگاه علوم پزشکی بابل یکی از آنها است.

طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی بابل، سهمیه این دانشگاه تزریق سه هزار دوز واکسن به داوطلبان است.

این واکسن، واکسنی نوترکیب با نام کنژوگه است که توسط انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران تولید شده است. این واکسن پس از گذراندن موفق فاز یک و دو، وارد فاز سوم کارآزمایی بالینی شده و تا پس از تایید نهایی در انستیتو پاستور ایران روند تولید و واکسیناسیون عمومی با آن آغاز شود.

دکتر جورسرایی رییس دانشکده پزشکی دانشگاه، اصغری مدیر حراست دانشگاه علوم پزشکی بابل، حبیب زاده بیژنی دانشجوی پزشکی دانشگاه و دهقان مدیر گروه جهادی استان مازندران نیز از جمله دریافت کنندگان این واکسن در مراسم امروز بودند.

تزریق واکسن کرونای ایران – کوبا به 3 هزار بابلی

دکتر سیدفرزاد جلالی رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل در مراسم شروع تزریق واکسن ایرانی - کوبایی گفت: داوطلبان در گروهای سنی ۱۸ تا ۸۰ سالگی که فاقد بیماری زمینه ای هستند؛ با نظر پزشک این واکسن را دریافت می کنند.

وی با بیان این مطلب که تمام واکسن‌های قبلی مراحل مطالعاتی را طی کرده است، افزود:  فاز 1 و 2 کارآزمایی واکسن در کشور کوبا انجام گرفته است و این طرح مطالعاتی با ضریب بالا با عوارض کم توانست طرح مطالعاتی خود را با موفقیت پشت سر بگذارد.

دکتر جلالی گفت: این واکسن در فاز سوم کارآزمایی بالینی روی بیش از ۴۰ هزار نفر در کوبا و ۲۴ هزار نفر در ایران در ۷ استان و 8 دانشگاه علوم پزشکی کشور از جمله بابل طی 20 روز تزریق می‌شود و پس از ۲۸ روز دوز دوم آن نیز تزریق خواهد شد.

دکتر سیدفرزاد جلالی با اشاره به اینکه در بابل به 3 هزار نفر این واکسن تزریق می شود، افزود: کارآزمایی بالینی واکسن پاستور فرصت مناسبی است تا این گروه ها ماه ها زودتر از موعد مقرر واکسن تزریق کنند.

وی تصریح کرد: افرادی که در کارآزمایی شرکت می کنند، در اولویت دریافت دوز کامل واکسن کرونا قرار خواهند گرفت.

واکسن مشترک کوبا و ایران با تایید اثربخشی آن وارد برنامه واکسیناسیون عمومی کشور می شود

مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای کوبا و ایران از ورود این واکسن به واکسیناسیون عمومی کشور پس از تایید اثربخشی آن پس از تزریق دو نوبت واکسن در قالب طرح کارآزمایی بالینی فاز سوم خبر داد.

دکتر احسان مصطفوی در مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایران و کوبا در بابل گفت: کوبا یکی از کشورهای پیشرفته در بحث واکسن سازی بوده و در گذشته همکاری‌های خوبی با ایران داشته است و در حال حاضر نیز انستیتو پاستور ایران با شرط انتقال تکنولوژی ساخت واکسن با این کشور شروع به همکاری کرده است.

مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای ایران و کوبا اظهار داشت: انستیتو پاستور ایران در صد سال اخیر توانسته است در کنترل بسیاری از بیماری‌ها نظیر آبله، وبا، طاعون، حصبه، هاری و سل، اقدامات خوبی را رقم بزند و حال در بحث کرونا نیز با تبدیل این محدودیت به فرصت، برگ زرین دیگری را در تاریخ آن ثبت کرد.

عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران بیان داشت: انستیتو پاستور ایران از همان اوایل شیوع پاندمی در تلاش بود به ادامه رسالت خود در خدمت‌رسانی برای سلامت مردم بپردازد. یکی از این خدمات تشکیل شبکه آزمایشگاهی تشخیصی کرونا بود که با محوریت انستیتو پاستور ایران و همکاری و مساعدت وزارت بهداشت دنبال شد به طوری که در حال حاضر حدود ۴۰۰ آزمایشگاه تشخیصی کرونا در سطح کشور داریم.

رییس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و باز پدید انستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه پذیرش دانشگاه علوم پزشکی بابل در انجام این تجربه ستودنی است، بیان کرد: این انستیتو توانست با یک کار شبانه روزی در هشت شهر از کشور در نقاط مکانی مختلف این طرح با اهمیت ملی و بین المللی را انجام دهد.

وی یا ذکر این نکته که تاکنون ۱۲ هزار نفر در این طرح واکسن زده اند و طی دو هفته آتی نیز ۱۲ هزار نفر دیگر مورد تزریق واکسن/واکسن نما قرار خواهند گرفت گفت، امیدواریم این کاندیدای واکسن با موفقیت مسیر خود را در مرحله فاز سوم بالینی طی کند و در مرحله واکسیناسیون عمومی کشور قرار بگیرد.

 دکتر مصطفوی گفت:  با مشخص شدن نتایج کارآزمایی بالینی فاز سوم خوشبین هستیم بتوانیم ظرفیت تولید کشور را روز به روز افزایش دهیم و بر این اساس بتوانیم پاسخگوی نیاز کشور هم با واکسن های تولید داخل و هم با واکسن‌هایی که وارد می‌شوند باشیم.

مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای ایران و کوبا ادامه داد: اگرچه جهش‌های ویروس کرونا دغدغه جدی در کنترل کرونا محسوب می‌شود ولی خوشبختانه جهش‌ها بطور جدی روی اثربخشی واکسن‌ها تأثیر نداشته‌اند. بالاخره ذات جهش این است که جزء کوچک ویروس را  دچار تغییر می‌کند ولی لزوماً این گونه نیست که اثرات واکسن را از بین ببرد.

وی ادامه داد: اخیراً کشور کوبا گزارش‌هایی منتشر کرده که گویای این است خوشبختانه این واکسن را  در برابر جهش‌های شناخته شده مورد بررسی قرار دادند و مشاهده کردند واکسن در برابر جهش‌های ویروس همچنان ایمنی‌زایی خودش را حفظ می‌کند.

۱۵هزار نفر از مردم بابل واکسن کرونا زدند

دکتر  مصطفی جوانیان  معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بابل در این مراسم گفت: تاکنون  ۱۵ هزار نفر از کادر درمان، سالمندان، جانبازان و بیماران خاص این شهرستان واکسن کرونایی که وزارت بهداشت در اختیار این دانشگاه قرار داده بود، دریافت کردند.

وی افزود: ۱۱ هزار نفر افراد بالای ۸۰ سال در شهرستان بابل زندگی می کنند که از این تعداد حدود ۷۰ درصد واکسن کرونا را دریافت کردند و تزریق  به بقیه نیز در حال انجام است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: وزرات بهداشت تمام تلاش خود را به کار بسته تا واکسن های مورد نیاز را وارد و یا در داخل تولید کند، اما برخی محدودیت ها از جمله تحریم ها روند تحویل واکسن های وارداتی را با تاخیر روبه رو کرده است.

وی  با بیان این که ۷۰ درصد جامعه باید واکسینه شوند تا ویروس کرونا از اپیدمی خارج شود ، افزود : حدود ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان بابل باید واکسن دریافت کنند تا به آمار ۷۰ درصدی واکسیناسیون کرونا برسیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha