کد خبر: ورود-اولین-واکسن-های-کرونا-در-روزهای-آی
۵ بهمن ۱۳۹۹، ۱۷:۴۴

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از  وبدا، دکتر سعید نمکی، صبح امروز با حضور در ستاد پلیس راهور ناجا و بازدید از این مجموعه، در جمع مسئولین راهور ناجا، ضمن تکریم و تجلیل از خدمات و تلاش های پلیس راهور و گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم، سلامت و شهدای دفاع مقدس و همچنین شهدای ناجا، بیان کرد: شاید به جرات بتوان گفت که ناجا و عزیزان ما در نیروی انتظامی به گستره کشور جمهوری اسلامی ایران و حتی بیرون از مرزها، در جایگاه‌ های مختلف، بی صدا، صبورانه و بعضا مظلومانه که حتی نقششان پیدا نیست، خدمت می‌ کنند، برای مثال، در حال حاضر که ما اینجا صحبت می ‌کنیم، مرزبانان غیور جمهوری اسلامی ایران در ۱۷۰۰ کیلومتری مرز شمال غرب و همچنین، در جنوب شرق کشور در قسمت ‌هایی که زندگی هراسناک می ‌شود، خدمت می‌ کنند و در شهرها، روستاها و اقصی نقاط کشور مایه دلگرمی و امنیت خاطر مردم شریف این سرزمین هستند. از همه مهمتر پلیس راهور ناجاست که در جاده‌ های پرپیچ و خم و زمستان‌ ها و تابستان‌ های سخت این مملکت، همیشه حضور دارند. کمتر کسی است که به خاطر نیاورد که وقتی کوهی می ‌ریزد، یخبندانی می ‌شود، جاده ‌ای بند می ‌آید و تصادفی اتفاق میفتد، اولین ضرب ‌آهنگ امیدبخش، چراغ چشمک زن پلیس جاده‌ های این مملکت است و شاید پس از آنها، عزیزان اورژانس و هلال احمر و نیروهای امدادی برای کمک فرا می رسند و ما همگی خودمان را مدیون این عزیزان پاکیزه و باصداقت می‌ دانیم و به عنوان یک شهروند همواره دست بوس این عزیزان هستم.

همراهی پلیس در بحران کرونا

وزیر بهداشت تصریح کرد: یکی از ابعاد بسیار مهم در مبارزه بی امان با ویروس نفس‌ گیر کرونا به عنوان یک حماسه ملی، همکاری پلیس در تمام عرصه‌ ها با مجموعه ما در وزارت بهداشت بود. پلیس جمهوری اسلامی ایران با پلیس همه دنیا باید متفاوت باشد و هست. زیرا این پلیس بنا به فرموده امام و رهبر کبیر انقلاب اسلامی، متفاوت از پلیس جهان است.

وی ادامه داد: پلیس راهور ناجا با همه گرفتاری‌ هایی که داشت، از اولین دقایق مبارزه با کرونا در کنار ما بود. هیچوقت فراموش نمی‌ کنم روز سیزده به ‌در گرچه مردم فهیم کشور خودشان از برگزاری مراسم کهن سیزده بدر امتناع کردند، اما سردار اشتری از سحرگاه خودشان در خیابان‌ ها بودند. من که نگران شرایط و شعله ور شدن ویروس بودم و همه مسائل را رصد می ‌کردم، افتخار کردم که چنین فرمانده ناجای همراهی داریم که مایه دلگرمی است و در اینجا با همه وجود از همه دوستان ناجا تشکر می ‌کنم. مطمئن باشید که خاطره تاریخ این سرزمین ثبت خواهد کرد که حماسه ای که خلق شد، بی بدیل و بی نظیر بوده است.

دکتر نمکی در ادامه افزود: شاید هر ۱۵۰ سال یکبار جهان دچار چنین مصیبتی شود، اما همدلی، وفاق و همراهی مردم این سرزمین در کنار هم ثابت کرد که این سرزمین می ‌تواند به راحتی کارهای بزرگ را مدیریت کند. این مردم همان مردمی هستند که هشت سال دفاع مقدس را به گونه ‌ای اداره کردند که حتی میلی متری از خاک این سرزمین بر سر میز مذاکره ‌ای بعد از جنگ پس گرفته نشد.

وی گفت: برخی کشورها که منتظر بودند تا در اوج تحریم ما را در باتلاق کرونا گرفتار ببینند و حاضرند دارو را از کودک دردمند و سمعک را از پیرمرد و پیرزن یک کشور دریغ کنند و شعار آزادی هم سر می ‌دهند؛ اینها نشسته اند تا رسانه ‌هایشان به ذلت و حقارت این سرزمین بخندند و میزگرد بگذارند، اما خوشبختانه دیدید که در اوج تحریم و تنگدستی این ملت در کنارهم حماسه آفرید؛ چند روز قبل که متاسفانه مرگ های روزانه انگلیس ۱۸۲۰ نفر بود، ما مرگ ۷۰ نفری داشتیم. البته ۷۰ نفر هم زیاد است. البته ۱۸۲۰ مرگ هم برای انگلیس مایه تاسف است. ما بارها اعلام کردیم که برای مرگ و بیماری هیچ شهروندی در هیچ کجای دنیا احساس خوشحالی نمی ‌کنیم، بلکه غصه می ‌خوریم. حتی اگر مدیران و سردمداران آن کشور برای مرگ ما نقشه کشیده باشند و حتی اگر خبیث ‌ترین افراد آن کشورها، عزیزترین افراد ما را مانند سردار سلیمانی ترور کنند، اما چه شد که  ما یک ‌بیستم کشوری که یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیاست و شاید یک هشتادم کشوری که خودش را اولین کشور جهان قلمداد می ‌کند، مرگ و میر داشتیم. چه شد که با یک بسیج ملی، از مرگ ۵۰۰ تایی به زیر ۷۰ رسیدیم و آنها نمی ‌توانند بیماری را مهار کنند؟.

حمایت و هدایت مقام معظم رهبری در مدیریت کرونا

دکتر نمکی ادامه داد: به جرات و صداقت می ‌توانم بگویم که اولین عامل این توفیق رعایت، حمایت و هدایت‌ های مقام معظم رهبری است. در دنیا چنین چیزی وجود ندارد که رهبر سیاسی، اعتقادی و دینی یک کشور تا این اندازه مراعات کند. من روزنگارهای اتفاقات این کشور را در این ایام نوشتم تا در آینده مکتوب کنم. آخرین مراسمی که رهبری در حسینیه برگزار کردند، تک و تنها نشستند و در عزای جده سادات گریستند تا با این اقدام به درون و برون مملکت دو پیام عمده دهند؛ به درون بفرمایند که امروز عزاداری جده سادات هم روش و الگویش این است و اگر کسی غیر از این عمل کرد، خارج از الگوست و دوم خواستند به بیرون بگویند که ما تشیعی مبتنی بر منطق، علم و خرد داریم و بی خردی جزئی از تشیع ما نیست. امروز روزی است که می‌ خواهیم کرونا را مدیریت کنیم و برای این کار زندگی شیعه و عزاداری ‌اش هم بر این مبناست. حمایت ‌هایی که ایشان از جامعه پزشکی و پرستاری کردند و حتی از خطاهای ما هم با بزرگ منشی، به نیکی یاد کردند. به قول حافظ شیرازی: " نیکی پیر مغان بین که چو ما بدمستان/ هر چه کردیم به چشم کرمش زیبا بود". لذا، هدایت مردم و جامعه در رعایت پروتکل ‌ها اولین رکنی بود که باید از آن استفاده مطلوب را ببریم.

مشارکت، همدلی و وفاق ملی، قوی ترین ارکان توفیق در مدیریت کروناست

وی خاطرنشان کرد: دوم تدابیر، حمایت ‌ها و هدایت‌ های ستاد ملی کرونا بود. همکاری‌ ها و وفاقی که در آنجا شکل گرفت که همه کمک کردند. آقای رییس جمهور هفته ای دو روز برای اداره آن مجموعه وقت مبسوط می ‌گذارند. همچنین ستاد فرماندهی که با تدبیر مقام معظم رهبری تشکیل شد و وزیر کشور هدایت آن را در اجرای مصوبات ستاد به دست گرفته است. شاید بتوان گفت، یکی از قوی ترین ارکان این توفیق مشارکت، همدلی و وفاق ملی بود که شکل گرفت.

همکاری ناجا در نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی

وی افزود: مردم این سرزمین اثبات کردند که در این زمینه بزرگترین یار این حرکت بزرگ ملی هستند. کسبه ضرر کردند، اما مغازه ‌ای باز نکردند. درصد کمی ما را به زحمت انداخنند، اما درصد قابل توجهی حمایت، همدلی و همراهی کردند. ناجا در تمام زمینه‌ ها در کنار ما بود و این همکاری از اولین روزها با نظارت بر پروتکل ‌ها آغاز شد. در روزهای سختی که موج سنگین ویروس رسیده بود و گروهی از مردم از ویروس وحشت داشتند و گروهی هم به دلیل عدم شناخت ویروس به سمت بمب آلوده به ویروس (بیمارستان ها) می‌ رفتند. بر این اساس، ما از عزیزان پلیس استمداد طلبیدیم تا بتوانیم مردم را از منابع آلوده به ویروس در بیمارستان ها دور کنیم که این اولین گامی بود که ناجا با همکاری به کمک ما آمد.

وزیر بهداشت ادامه داد: در فضای مجازی ما جزو مظلوم‌ ترین کشورهای جهان بودیم که هم در زمینه مبارزه با ویروس باید می‌ جنگیدیم و هم با امواج تبلیغاتی مسمومی که علیه همکارانمان در همه جا شایع می شد که عزیزان ناجا در مدیریت فضای مجازی نیز کمک کردند.

وی گفت: در بحث پلیس راهور بسیار کار سختی است که هم با مردم در شرایطی که از طولانی شدن بیماری خسته‌ اند، از شرایط اقتصادی رنجورند و فشارهای روانی متعددی را تحمل می ‌کنند، مقابله نکند و هم اینکه کمک کند پروتکل های بهداشتی رعایت شود. این پلیس می‌ خواست با ادب و مهربانی با مردمی که در جاده ها پروتکل را می ‌شکنند، برخورد کند و آنها را بازگرداند که کار بسیار سختی است که مدیون این همدلی و مهربانی هستیم. گرچه قبل از کرونا نیز پلیس ناجا یکی از ابعاد اصلی در کاهش تصادفات و مرگ و میر جاده ای بود.

ثابت کردیم که ایران همواره در تمام عرصه‌ ها سرافراز خواهد ماند

وی با اشاره به حضور در ستاد راهور ناجا گفت: حضور امروزم برای تشکر، قدردانی و دست بوسی یکایک شما بود، از اینکه در کنار هم توانستیم یک حماسه جدیدی را در دنیا خلق کرده و ثابت کنیم که ایران همواره در تمام عرصه‌ ها سرافراز خواهد ماند و ثابت می‌ کند که با دست ‌های بسته در اقیانوس بلایی که بعضا برایش ایجاد می ‌کنند، شناگر قابلی است.

نگرانی از بازگشت خیز بیماری

وزیر بهداشت در ادامه اظهار کرد: البته این سرباز کوچک نگرانی‌ هایی هم دارد؛ ما امروز یکی از مطلوب ‌ترین نقاط مهار بیماری را در دست داریم. ما شهدای زیادی دادیم، عزیزانی را داریم که در گوشه خانواده‌ ها افتادند و جانبازان این عرصه نبرد هستند؛ ریه ‌هایی که پر از بیماری است و بیماران سکته‌ قلبی و مغزی فلج شده و در گوشه ‌ای افتاده که بازماندگان این نزاع بی وقفه با ویروس هستند. دستاوردی که در مجموعه نظام به دست آمد، دستاورد بزرگی است و نگرانم که با عادی ‌انگاری این دستاورد را دوباره به یک طوفان سهمگین بدل کنیم که ممکن است در اداره آن به سختی عمل کنیم. اگر این موج جدید خدایی نکرده ما را گرفتار کند، عذابی که ایجاد می‌ کند، به مراتب سنگین‌ تر از امواج قبلی است.

نگران موج سفرهای آینده هستیم

وزیر بهداشت تاکید کرد: این ویروس بسیار پیچیده است و هر لحظه ممکن است شکل خاصی را از خودش بروز دهد که با شکل قبلی و نوع علامت‌ های قبلی کاملا متفاوت باشد و به همین دلیل باید بسیار هوشمندانه عمل کنیم. در بازی شطرنج با این ویروس منحوس نمی‌ توان لحظه ‌ای غفلت کرد. ما نگران موج سفرهای آینده هستیم. یکی از دغدغه‌ ها در استان هرمزگان، سفرهای سنگین به جزایر جنوب کشور بود. وقتی ویروس جهش یافته به چرخش درآید، بسیار خطرناک است.

قدرت سرایت و بیماری زایی ویروس جهش یافته انگلیسی

وی با اشاره به جهش ویروس کرونا در انگلیس، گفت: امروز اثبات شد که انگلیسی ‌ها دروغ گفتند که ویروس جهش یافته فقط 70 درصد قدرت سرایتش بالا رفته است. بلکه چند شب قبل بعد از مدت‌ ها اعلام کردند که  این ویروس هم بیماری‌ زایی ‌اش بالاتر است و هم مرگ‌ زایی آن. این جهش فقط مختص اروپا نیست، بلکه در هر اقلیمی می ‌تواند اتفاق بیفتد. حتی اگر تمام راه‌ ها را بر ویروس اروپایی و انگلیسی ببنیدیم که کار صعبی است؛ (چراکه ویروس نه به پاسپورت نیاز دارد و نه به ویزا.) همانطور که ویروس ووهان را در قطب جنوب یافتید، ویروس انگلیس هم می ‌تواند در دنیا بچرخد.

وزیر بهداشت ادامه داد: ما به شدت و به صورت شبانه روزی همه مرزهایمان را کنترل می‌ کنیم، اما به این معنا نیست که توان بستن راه ویروس را داریم. از طرفی ما به پهنه چندین کشور اروپایی پهنه اقلیم و تنوع ژنتیک و قوم و رفتارهای اجتماعی داریم. در درون این سرزمین که مرتبا داریم داروی ضدویروس مصرف می ‌کنیم، جهش در ویروس در درون مرزها پدیده غیرمنتظره‌ ای نیست. آنچه که می‌ تواند ما را گرفتار طوفان کند، چرخش ویروس است، مثلا از کردستان به بندرعباس، از بندرعباس به خراسان شمالی و....

وی گفت: ما خیلی نگران این چرخش هستیم. بر این اساس باید به شدت بحث مسافرت‌ ها را جدی بگیریم و در این راستا بر سختگیری‌های جدید پافشاری می ‌کنیم و عزیزانمان در پلیس راهور بیشتر اذیت خواهند شد که پیشاپیش از آنها تشکر می ‌کنیم.

مجبوریم بر اجرای پروتکل ها سختگیری کنیم

دکتر نمکی تاکید کرد: ما مجبوریم بر اجرای پروتکل‌ ها سختگیری کنیم و نمی ‌توانیم مسائل جمهوری اسلامی و سلامت مردم را با چیزی عوض کنیم. ما یک ساختار کارشناسی هستیم، از ما توقع مصلحت اندیشی نداشته باشید. امروز آبروی جمهوری اسلامی در گروی موفقیت در مدیریت کروناست. توفیق در مدیریت کرونا برای وزارت بهداشت نیست، بلکه برای جمهوری اسلامی ایران است و هرکس آبرو و اعتلای جمهوری اسلامی ایران را در جهان بخواهد، باید با این بیماری درافتد و با هر پروتکل‌ شکنی درافتد. آمار مرگ ما به 500 رسید، دیدید که این شبکه‌ های بیرونی چه میزگردهایی راه انداختند و چه آدم‌ های کم خرد و بی سوادی را آوردند که تحلیل کنند که جمهوری اسلامی ایران در مدیریت بیمار ناتوان است. اما زمانیکه آمار خودشان به 2000 می رسد، یک میزگرد ندارند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: بنده به عنوان سرباز معتقد به این نظام نمی توانم بنشینم و ببینم که اندکی پروتکل شکن می‌ خواهند آینده این توفیق را زیر سوال برند. به همین دلیل ما و عزیزانمان در ناجا محکم ایستادیم تا با هر پروتکل شکنی درافتیم. زیرا مصلحتی را بالاتر از مصلحت توفیق در کرونا و هیچ دستاوردی را برای آبروی نظام بالاتر از این نمی ‌بینیم که دنیا بفهمد در اوج تحریم و مضیقه مالی کرونا را مدیریت می ‌کنیم.

وی ادامه داد: در آمریکا آقای بایدن آمده جای این خبیث و دیوانه قبلی و دارند تاوان بی خردی او را می پردازند. اکنون  2000 میلیارد دلار پول جدید برای مدیریت بیماری می ‌گذارند و ما با جیب خالی و با خزانه تهی، داریم کرونا را مدیریت می ‌کنیم. پول واکسنمان را می‌ خواهیم جابجا کنیم، اجازه نمی ‌دهند. این مدیریت برای جمهوری اسلامی افتخار است و ما در کنار پلیس قدرتمند نخواهیم گذاشت کسی این دستاورد عظیم ملی را خودخواهانه و خودسرانه مخدوش کند. تردید ندارم روزهای خوش تری را در کشوری خواهیم داشت.

در تدارک واکسن هستیم

وی گفت: موسسه‌ های بیرونی 1200 مرگ را در روز برای ایران تخمین می ‌زدند، اما اکنون حیرت کردند که جمهوری اسلامی ایران به رقمی نازل دست یافت، برآورد کردند که سرزمینی که چنین زیرساخت قوی دارد، در بهار آینده بیش از شش مرگ در روز نخواهد داشت. این حرف بزرگی است که موسسات بیرونی به این جمع بندی برسند. آنها می ‌گویند ایران دستش به واکسن نمی رسد، اما همانطور که مژده دادم در حال تدارک واکسن هستیم.

ورود اولین بخش واکسن کرونا به کشور؛ طی روزهای آتی

دکتر نمکی در ادامه با اشاره به وضعیت ورود واکسن کرونا در کشور، تصریح کرد: درباره واکسن کرونا این مژده را بدهم که ما واکسن را برای تزریق، قبل از رسیدن واکسن تولید خودمان تدارک دیدیم و منابع آن را تامین کردیم. آقای رییس جمهور هم هر روز پیگیر هستند و انشاالله در روزهای آینده اولین بخش ‌های واکسن وارداتی را از منابع مطمئن وارد خواهیم کرد.

تلاش شبانه روزی دانشمندان این سرزمین برای تولید داخلی واکسن کرونا

وی افزود: بر این اساس واکسیناسیون را برای گروه‌ های آسیب ‌پذیر آغاز می ‌کنیم. در عین حال فرزندان اصیل و دانشمند این سرزمین هم خوشبختانه در ساخت واکسن ملی مان با تلاش شبانه روزی پیش می روند و در آینده نزدیک یکی از مراکز مهم ساخت واکسن بیماری کووید ۱۹ در جهان خواهیم بود.

وزیر بهداشت گفت: با لطف خدا، با هدایت و حمایت های بزرگان نظام و همدلی خوبی که شکل گرفت و به حرمت خون شهدا به زودی یکی از افتخارات بزرگ را که حذف کامل این بیماری از دامن کشورمان است را رقم خواهیم زد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha