کد خبر: انجام-۱۳هزار-کاشت-حلزون-شنوایی-در-کشور
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۱:۴۲
انجام ۱۳هزار کاشت حلزون شنوایی در کشور

به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ، عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی برای دختر ۱۸ ماهه بهشهری و پسر ۲۳ ماهه فریدونکناری در بابل با موفقیت انجام شد و بابل تبدیل به قطب کاشت حلزون در استان‌های مازندران، گلستان و سمنان شد.

براساس این گزارش، این عمل توسط تیم جراحی به سرپرستی دکتر کیاکجوری متخصص گوش و حلق و بینی و فلوشیپ اتولوژی و نورو اتولوژی و کوکلئار ایمپلنت دانشگاه علوم پزشکی بابل و با حضور و نظارت دکتر سید بصیر هاشمی رییس کمیته علمی کاشت حلزون کشور و استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و همچنین دکتر مسعود متصدی زرندی استاد گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه تهران و رییس بخش کاشت حلزون بیمارستان امیراعلم و هیات همراه در بیمارستان روحانی بابل انجام شد.

خانواده‌ها ۶ میلیون از هزینه ۵۰۰ میلیونی کاشت حلزون شنوایی را می‌پردازند

دکتر سیدفرزاد جلالی رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل در مراسم افتتاحیه اولین مرکز کاشت حلزون شنوایی در بابل اظهارکرد: امروز بسیار خوشحالیم که مرکز کاشت حلزون شنوایی در بیمارستان آیت الله روحانی و دانشگاه علوم پزشکی بابل افتتاح شد.

وی با اشاره به اینکه تعداد بسیار محدودی از مراکز دانشگاهی هستند که این امکان را دارند، بیان کرد: این جراحی از جمله عمل های پر هزینه بوده و حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دارد ولی در ایران بخش اعظم هزینه کاشت حلزون شنوایی توسط وزارت بهداشت با ارز دولتی پرداخت می شود به طوری که خانواده ها تنها حدود ۶ میلیون تومان هزینه پرداخت می کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل عنوان کرد: با توجه به شیوع نسبتا بالای ناشنوایی در نوزادانی که متولد می شوند از هر هزارنفر یک نفر ممکن است ناشنوا به دنیا آید؛ این بیماران باید در ۳ سال اول تولد شناسایی و فورى درمان شوند، هر چه دیرتر تشخیص داده شوند توان و موفقیت عمل کمتر می شود.

این مقام مسئول افزود: با راه اندازی این مرکز در بابل به عنوان قطب در استانهاى مازندران، گلستان و سمنان حدود ۷ میلیون نفر را تحت پوشش قرار خواهیم داد؛ در کشور سالانه حدود ۲ هزار نوزاد ناشنوا به دنیا می آید که حدود ۲۰۰-۱۵۰ نفر مربوط به این منطقه می شود.

وی افزود: پیش بینى می شود در هر سال حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ بیمار داشته باشیم که می توانند از این خدمت استفاده کنند و از مراجعه به تهران صرف نظر کنند.

زمان طلایی برای موفقیت در جراحی کاشت حلزون مهم است

دکتر «سید بصیر هاشمی» متخصص گوش و حلق و بینی و فلوشیپ جراحی گوش کاشت حلزون شنوایی کشور در ادامه اظهار کرد: بابل از چند سال پیش در اولویت راه‌اندازی مرکز کاشت حلزون شنوایی بوده است که امروز به عنوان پانزدهمین مرکز کاشت حلزون شنوایی کشور آغاز بکار کرده است.

وی با اشاره به اینکه دیگر نیازی نیست هموطنان شمالی به تهران بیایند، افزود: منطقه ای که تحت پوشش مرکز کاشت بابل خواهد بود استان مازندران، گلستان و شهرهای همسایه خواهند بود.

رییس کمیته علمی کاشت حلزون شنوایی کشور با اشاره به تاریخچه کاشت حلزون شنوایی در ایران گفت: سابقه این کاشت در دنیا هم نسبتا جدید بوده و ایران توانست در این زمینه به رشد و شکوفایی خوبی دست پیدا کند.

دکتر هاشمی با بیان اینکه شنوایی به عنوان یک حس برتر دارای اهمیت زیادی است و اهمیت این موضوع باعت شد تا مراکز کاشت حلزون در کشور توسعه یابد و امروز شاهد پانزدهمین مرکز شنوایی کشور در بابل باشیم، عنوان کرد: مشکل شنوایی یکی از معلولیت های شایع است و از هزار نفر یک نفر نیاز به کاشت حلزون دارد.

وی در ادامه توسعه مراکز غربالگری شنوایی در کشور را برای تشخیص زودهنگام بیماری های گوش را خواستار شد و گفت: زمان طلایی برای موفقیت در این عمل بسیار مهم است و بهتر است کودکان زیر سه سال مورد جراحی قرار گیرند.

به گفته دکتر هاشمی پروتز کاشت حلزونی، ابزاری الکترونیکی است که از طریق جراحی در گوش داخلی قرار می گیرد و احساس شنیدن صدا در افراد ناشنوا یا کم شنوای عمیق را فراهم می‌کند.

دکتر هاشمی اضافه کرد: کاشت حلزون شنوایی، بیشتر برای کودکانی که به صورت مادرزادی با ناشنوایی مطلق به دنیا می‌ آیند، یا بزرگسالانی که به علت تصادف یا بیماری شنوایی خود را از دست می دهند کاربرد دارد، همچنین هرچه این عمل جراحی در سنین کمتر انجام شود، نتایج بهتری دارد.

رییس کمیته علمی کاشت حلزون شنوایی کشور تاکید کرد: با توجه به شیوع بالای ناشنوایی، سیاست‌ های کمیسیون کشوری کاشت حلزون شنوایی، توسعه منطقی مراکز کاشت در سطح کشور و دسترسی بهتر و آسان ‌تر نیازمندان به این خدمت است که با همت نیکوکاران عرصه سلامت و پزشکان مطرح کشور، در شهر های مختلف کشور مشغول ارایه خدمت به بیماران است.

انجام ۱۳هزار کاشت حلزون شنوایی در کشور

همچنین در ادامه دکتر مسعود متصدی زرندی رییس بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان امیراعلم تهران نیز با اشاره به راه اندازی اولین مرکز جراحى کاشت حلزون استان مازندران در بابل، اظهار کرد: با پیشرفت های تکنولوژی و روش‌های نوین جراحی، می توان ناشنوایی را ریشه کن کرد؛ به عبارتی امروزه به کمک دانش و فن آوری می توان تمامی انواع کاهش شنوایی را درمان کرد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از سال ها پیش در ایران به عنوان نخستین کشور خاورمیانه با انجام جراحی های کاشت حلزون به بخش وسیعی از ناشنوایان مادرزادی کمک شده است تا جایی که امروزه شاهد نتایج مثبت و قابل قبول این اعمال هستیم.

وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۲۴ سال پیش اولین مرکز کاشت حلزون خاورمیانه در کشور شروع به کار کرد، گفت: خوشحالیم که امروز پانزدهمین مرکزجراحى کاشت حلزون را در بابل راه اندازی می کنیم.

دکتر متصدی بیان کرد: تا امروز نزدیک به حدود ۱۳ هزارکاشت حلزون در کل کشور طول این سال ها انجام شده است.

وی بیان کرد: ژنتیک ناشی از ازدواج های خویشاوندی در کشور از دلایل کاهش شنوایی نوزادان به شمار می رود. ابتلا به بیماری های عفونی گوش نیز از دیگر علت های عمده ناشنوایی در کشور شناخته می شود که با این عمل می توان آنها را درمان کرد و فردی سالم را وارد جامعه کرد.

وی ادامه داد: این عمل جزء یکی از عمل های پرهزینه بوده است که دولت برای رفاه حال بیمار بیشتر هزینه آن را پرداخت می کند و تنها بیمار مبلغ ناچیزی از هزینه درمان را پرداخت خواهد کرد .

دکتر متصدی گفت: این مراکز به علت هزینه‌های گزافی که وجود دارد بدون پشتیبانی خیرین سلامت عقیم خواهد بود و نیاز به توجه ویژه خیرین در این حوزه دارد؛ در دانشگاههایی که توان علمی بسیار قوی دارند مثل دانشگاه علوم پزشکی بابل می خواهیم این خدمات را ارائه و از مراجعه بماران به تهران جلوگیرى کنیم.

بابل مرکز ارجاعی کاشت حلزون در مازندران، گلستان و سمنان

دکتر کیوان کیاکجوری متخصص گوش و حلق و بینی و فلوشیپ اتولوژی و نورو اتولوژی و کوکلئار ایمپلنت دانشگاه علوم پزشکی بابل در ادامه مراسم گفت: به لطف خدا بعد از پیگیرهای چند ساله و با همت مسئولین دانشگاه موفق شدیم اولین عمل جراحی کاشت حلزون را در بیمارستان روحانی بابل انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه این عمل برای اولین بار در این منطقه انجام شد، عنوان کرد: بیماران با مشکلات عدیده ای به مناطق دور دست می رفتند و مشکلات و مسائل مختلفی را طی می کردند که با راه اندازی این مرکز بیماران استانهای مازندران، گلستان و سمنان به این مرکز ارجاع می شوند.

دکتر کیاکجوری با اشاره به اینکه درمان این بیماران زمان طلایی دارد که قبل از تکلم است، گفت: خانواده ها باید در بدو تولد در مراحل غربالگری شنوایی بسیار حساس باشند، اگر کودکانی که دچار اشکال هستند در غربالگری شناسایی نشوند در سنین بالا اعمال جراحی در آنها دچار مشکل می شود و نمی تواند موثر باشد.

وی بیان کرد: والدینی که فرزاندشان کاندید این عمل می شود باید همکاری موثر و تنگاتنگی با تیم جراحی و گفتار درمانی داشته باشند تا بتوانند از نتایج بسیار خوبی برخوردار شوند؛ این عمل بسیار پرهزینه‌ است ولی هزینه آن برای خانواده‌ بیماران پایین است چون توسط وزارت بهداشت و از طریق هیأت امنای ارزی با ارز دولتی پروتز تامین می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha