مریم محمودی کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت طبنا(خبرگزاری سلامت)، گفت: آلودگی هوا در چند سال گذشته در کشور ما معضلات زیادی را به وجود آورده است و سلامت مردم را به خطر انداخته است.
این متخصص تغذیه معتقد است: بسیاری از پزشکان معتقدند نوشیدن برخی از نوشیدنیها مانند آب و شیر را برای کاهش آلودگیها مؤثر میدانند.
وی مصرف آب برای کاهش اثرات آلودگی هوا را بسیار مهم دانسته و افزود: نباید نوشابهها و شربتها را جایگزین آب کنیم زیرا این موضوع نهتنها سودی ندارد بلکه اثرات مخرب دیگری نیز به دنبال دارد.
محمودی با اشاره به اینکه مصرف موادی که آب فراوان دارند نیز در این حوزه اهمیت دارد تشریح کرد: سبزیها و میوهها حاوی آنتیاکسیدان زیاد هستند و میتوانند رادیکال آزاد را از بین ببرند به همین دلیل مصرف سبزی و میوهها میتواند اثرات ریزگردها را کاهش دهد
وی بابیان اینکه دوسوم وزن بدن را آب تشکیل میدهد، افزود: استفاده از سبزیها و میوهجاتی که حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی یا ضد رادیکالهای آزاد هستند که میتوانند ریزگردها و سموم وارده به بدن را خنثی کنند، بسیار مؤثر است.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: ماستهای سنتی و دوغهای خانگی نیز میتواند آلودگی را در سیستم گوارش از بین ببرد و در رفع عوارض ناشی از آلودگی هوا تأثیرگذار باشد.
محمودی تصریح کرد: گنجاندن سنتهای موجود در تغذیه؛ مانند استفاده از سبزیها خام و پخته بسیار مفید بوده و میتوانند به خنثیسازی آلودگیهای هوا کمک کند.
وی با تأکید بر اینکه بیشتر آلودگی هوا در فصل پاییز و زمستان رخ میدهد و در این فصل شلغم بهوفور یافت میشود تأکید کرد: شلغم میتواند در افزایش ایمنی بدن مؤثر باشد و در کنار آن میوههای مانند انار، پرتغال، سیب، لیموشیرین و لیموترش نیز میتواند در کاهش اثرات آلودگی کمک کند.
این متخصص تغذیه تأکید کرد: مهمترین موضوعی که در آلودگی هوا باید به آن توجه کرد پرهیز از شببیداری و روز خوابی است و مهمتر از همه اینکه در روزهایی که تراکم آلودگی بسیار زیاد است باید کودکان، سالمندان و بیماران قلبی -عروقی از حضور در چنین هوایی خودداری کنند.
خبرنگار: هومان حسینی
نظر شما