به گزارش گروه سلامت طبنا(خبرگزاری سلامت)، حسن مهرعلی افزود: براساس نتایج حاصل از این تحقیق ۲۲ درصد از آب ورودی به دستگاه تصفیه آب سالم است ولی آب خروجی آلودگی میکروبی دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به حذف کلر در فیلتر سیاه کربن اکتیو دستگاه تصفیه خانگی رشد باکتریها در بخشهای دیگر دستگاه رخ میدهد.
مدیرسلامت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: دستگاههای تصفیه آب در فرآیند رقابتی شیمیایی حذف یونها، ابتدا یونهای مفید مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فلوراید را حذف میکنند تا بتوانند سایر یونهای زیان آور نظیر نیترات و نیتریت را به چنگ بیاورند.
مهرعلی افزود: تاخیر در تعویض فیلتر، عملکرددستگاه را کاهش میدهد که در ۲۲ درصد موارد فیلتر دستگاه تعویض نمیشود و یا با تعلل در تعویض به مصرف همان آب آلوده عادت میکنند.
وی اظهار داشت: مصرف کنندگان آب دستگاههای تصفیه آب خانگی از کیفیت آب مصرفی خود در عمل اطلاعی ندارند و دستگاه امکان آگاهی برای مصرف کنندگان از آب دستگاه تصفیه را فراهم نمیکند.
مدیرسلامت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: مخازن ذخیره آب دستگاههای تصفیه خانگی قابلیت شستشو ندارد و پس از مدتی لایهای از باکتریها (بیوفیلم) در جداره مخزن مستقر و ایجاد آلودگی توکسین در آب میکند.
مهرعلی افزود: این مخزن سالها شستشو نمیشود و اگر امکان دست کشیدن و یا رویت درون آن باشد لایه لزج به خوبی قابل دیدن است.
وی اظهار داشت: باکتریهای آلاینده در آب در شرایط دمایی گرم و مرطوب در زیر ظرفشویی آشپزخانه و شسته نشدن فیلتر و باکتریها تکثیر مییابد.
مدیر سلامت محیط کار مرکز بهداشت استان مرکزی اظهار داشت: سیاهی و تیرگی فیلترها را که افراد در زمان تعویض فیلتر مشاهده میکنند بیشتر ناشی از همین تکثیر باکتریها است.
مهرعلی گفت: مشکل دیساسیون و تخریب و تجزیه بافت و پلیمر فیلترها و مواد آلی تکثیر یافته بر روی آنها و راهیابی به آب آشامیدنی نیز موضوع دیگری است که بررسی آنها به پژوهش علمیجداگانه نیاز دارد.
وی افزود: وجود نوعی طعم و بو بد و حتی تلخی ناشی از حذف کامل املاح و به نوعی دیونیزه شدن آب در محصول خروجی دستگاههای تصفیه خانگی و بر هم خوردن بالانس یونها مشهود است و اکثر مصرف کنندگان این تغییر طعم را تجربه و تایید میکنند ولی کم کم ذائقه آنان به همان آب دستگاه منزل عادت کرده و سایر آبها را نامطلوب تلقی میکنند.
مدیرسلامت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: رویکرد سازمان جهانی بهداشت(WHO) به آب آشامیدنی، نگاهی تغذیه ای در تامین میکرو المانها و عناصر ضروری بدن است و هرگز منظور از آب آشامیدنی H۲O خالص یا بدون یون نیست.
مهرعلی گفت: در شرایطی که حذف املاح مفیدی همچون کلسیم، منیزیم و فلوراید برای بدن و جامعه ای که در معرض پوسیدگیهای دندانی و پوکی استخوان و کمبود ید قرار دارد خدمت محسوب نشده و آسیب زاست.
وی افزود: خرید و بهره برداری از دستگاه دهای تصفیه آب خانگی به نام افزایش سطح بهداشت و سلامت خانوار انجام میشود درحالی که نتایج حاصل از پژوهش دانشگاه علوم پزشکی اراک این مسئله را تایید نمیکند و نصب این تجهیزات جز تحمیل هزینه مالی ثمر دیگری برای خانوادهها ندارد.
مدیرسلامت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: استفاده از دستگاههای تصفیه آب خانگی مصرف آب را افزایش میدهد زیرا در عمل فیلترهای R.O آب را به ۲ بخش آب کم یا بدون املاح و آب پر املاح تقسیم میکنند و آب پر املاح به طور مستقیم به خروجی فاضلاب رفته و مصرف کنندگان آب تبدیل شده به فاضلاب را نمیبینند.
مهرعلی گفت: دستگاههای تصفیه آب خانگی برای مناطقی که جز آب دریا و یا آب شور آب آشامیدنی دیگری ندارند و یا آب لوله کشی شهری دارای اختلال است میتواند یک گزینه مطلوب باشد.
وی افزود: آب خروجی دستگاههای تصفیه خانگی فقط برای خوشرنگ بودن چای آن هم در مناطقی که آب آن سختی بالاتر از ۵۰۰ میلی گرم در لیتر داشته باشد برای تهیه چای و برای نوشیدن مناسب نیست کاربرد دارد و به دلیل مشکلات اشاره شده استفاده از آن برای سایر مناطق توصیه نمیشود.
۴۴۷ هزار مشترک آب و ۲۵۵ هزار مشترک فاضلاب در استان مرکزی از خدمات شبکه بهره مند هستند.
نظر شما