کد خبر: دندان-مصنوعی-و-انواع-آن
۵ شهریور ۱۳۹۹، ۱۸:۰۵
دندان مصنوعی و انواع آن

دندان مصنوعی

خیلی از ما مجبوریم به هر دلیلی یک یا چند یا حتی کل دندان های مان را بکنیم. خب بعد از آن می توانیم برای جایگزینی از دندان های مصنوعی (Dentures) استفاده کنیم. دندان مصنوعی به انواع مختلف تقسیم می شود. مثلا یکسری دندان های مصنوعی به جای همه دندان ها ساخته می شوند. اما برخی از آنها فقط جای دو سه دندان گذاشته می شود و بقیه دندان اصلی خودمان است.

دندان مصنوعی چیست؟

کسانی که دندان هایشان را از دست داده اند به خوبی می دانند که جویدن غذا برایشان مشکل آفرین است. این افراد ممکن است یک یا چند دندان خو د را از دست داده باشند که علاوه بر نا زیبا شدن چشم انداز دهانشان ، مجبورند غذا را بیشتر بجوند که همین کار موجب درد گرفتن و خسته شدن فک هایشان شود. از طرفی ، اگر غذا خوب جویده نشود ، مشکلات گوارشی و هاضمه به وجود می آید. اهمیت داشتن دندان های سالم به اندازه ای است که باید گفت برای داشتن بدنی سالم، باید دندان های سالمی داشت. افرادی که به هر دلیل دندان ها و یا تعدادی از آنها را از دست داده اند می توانند از دندان مصنوعی استفاده کنند. امروزه دندان های مصنوعی در انواع گوناگون متصل به فک، پل دار و… موجود است. این دندان ها گاه چنان استادانه و با دقت ساخته می شوند که بسیار طبیعی به نظر می رسند.

انواع دندان مصنوعی

در این بخش به معرفی انواع دندان مصنوعی می پردازیم.

دندان مصنوعی پل دندان

دندان های مصنوعی گاه به فک متصل می شوند و گاه به صورت پل به یکدیگر وصل می شوند. با استفاده از یک روش قدیمی می توان دندانهای مصنوعی را به کمک قلاب به دندان های طبیعی وصل کرد. امروزه این روش را کمتر می پسندند؛ چون گیره ها ( که فلزی هستند.) به هنگام صحبت کردن و خندیدن نمایان می شوند. استفاده از این روش برای دندان های عقبی که کمتر به چشم می آیند مناسب تر است. البته در سال های اخیر دندان هایی ساخته شدن اند که بدون استفاده از گیره و قلاب در جای خود محکم می شوند. انواع دندان مصنوعی
پل های دندان
چشم انداز زیبا و بی درد سر بودن ، دو ویژگی مهم پل های دندان است، استفاده از پل های دندان به قدری راحت است که گاه بیمار فراموش میکند که دندان هایش مصنوعی هستند؛ اما در مواردی هم برای ترمیم دندان ها از اتصال استفاده می کنند.

دندان مصنوعی پل های چسبان

در صورتی که ستون و پایه های کنار دندان ، سالم و بدون پرشدگی است، میتوان از پل چسبان استفاده کرد تا دندان ها زیباتر به نظر برسند. در این روش، بر خلاف روش اتصال، فقط کمی از مینای دندان تراش داده می شود ( این روش باعث محافظت دندان های سالم نیز می شود.) سپس پل های چسبان را به محل های تراش خورده می چسبانند.

دندان مصنوعی پایه ای از تیتانیوم

تیتانیوم نوعی فلز است که از آن به عنوان پایه ی مصنوعی دندان استفاده می شود. به این منظور ، تیتانیوم را در استخوان فک می کارند. و البته این فلز ، آزمایش خود را به خوبی پس داده است. پس از آنکه پایه ی مصنوعی کاشته شد، می توان آن را با روکش های مصنوعی روکش کرد تا شبیه دندان شود.

دندان مصنوعی در مطب دندان پزشک

برای کاشت پایه های مصنوعی باید از بی حسی موضعی کمک گرفت. طول درمان، با توجه به شرایط مختلف ( وضع لثه، فک، دندان ها و… ) 6 تا 18 ماه خواهد بود. پس از آنکه پایه ها در داخل استخوان فک محکم شد، برای حفظ پاکیزگی آن موقتاً روکشی از سرامیک روی پایه می گذارند. پس از 8 تا 10 هفته ، عضو مصنوعی، دندان و لثه به حالت طبیعی بر می گردد و همین که اطراف پایه ی مصنوعی به وسیله ی لثه پوشانده شد ( این حالت به دنبال ترمیم لثه به وجود می آید.) روکش را بر میدارند و روکش دائمی را جایگزین می کنند. این دندان ها به قدری طبیعی به نظر می رسند که گاه تشخیص آن از دندان های طبیعی ، دشوار است و فقط به وسیله عکس رادیولوژی تشخیص داده می شوند.

پروتز ها

بر اساس آنچه که گفته شد ، دو نوع پروتز در دسترس است:
  • پروتز های متحرک (دندان های مصنوعی متحرک) این دندان ها به وسیله ی اتصال،محکم می شوند.
  • پروتز های ثابت (دندان مصنوعی ثابت) این دندان ها به سادگی به دندان های مجاور وصل می شوند.

بازگشت به حالت طبیعی

استفاده از روش های متعدد و مختلف ترمیم و بازسازی دندان ها و لثه ها با یک هدف کلی انجام می شود و آن سالم شدن ، مرتب شدن و منظم شدن دندان هاست و این راز مهم سلامتی است. ازطرفی، بازسازی، ترمیم و اصلاح نواقص دندان ها، کاری پرهزینه، وقت گیر و نسبتاً پر دردسر است؛ بار دیگر توصیه می کنیم که به شدت مراقب دندان هایتان باشید تا آسیب نبینند. در صورتی که با تمام مراقبت ها و رعایت اصول بهداشتی ، دچار مشکل شدید، حتماً به سرعت نزد دندان پزشک بروید تا دندان هایتان را معالجه کند. در این راه همکاری نزدیک و دوستانه بیمار و دندان پزشک، بسیار مهم است. بیمار باید بداند که دندان پزشک دوست او و دوست دندان های اوست و هدفی جز خدمت کردن ندارد و دندان پزشک هم باید بداند که بیمار برای بازیافتن سلامتی دندان هایش به او نیاز دارد و مورد اعتماد اوست. نکته مهم بعدی اینکه هر فرد، ضمن مراقبت از دندان هایش حتما باید در طول سال، حداقل دو بار به دندان پزشک مراجعه کند تا او وضعیت سلامت دندان ها را کنترل کند. به یاد داشته باشید که دندان های ترمیم شده مانند دندان های سالم نیاز به مراقبت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha