۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۰

درمان آکنه پوستی با روغن جوجوبا

امروزه روغن جوجوبا تبدیل به یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان آکنه، پسوریازیس، آفتاب‌سوختگی و زبری پوست شده است. در این مقاله به بررسی خواص این روغن می پردازیم.

روغن جوجوبا

روغن جوجوبا (Jojoba oil) مایعی است که از گیاهی با همین نام به دست می‌آید. این گیاه خواص زیادی دارد و روغن را از دانه‌های آن استخراج می‌کنند. امروزه روغن جوجوبا تبدیل به یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان آکنه، پسوریازیس، آفتاب‌سوختگی و زبری پوست شده است. برخی هم برای درمان ریزش مو از این روغن استفاده می‌کنند، چرا که می‌تواند رویش مو را تحریک کند.درمان جوش‌های سرسیاه و سرسفید از خواص روغن جوجوبا است.

این روغن دارای خاصیت آنتی باکتریال و ضد التهاب است و از رشد باکتری‌های مضر که باعث بروز آکنه در سطح پوست می‌شوند، جلوگیری می‌کند. روغن جوجوبا از روغن‌های گیاهی مفید برای سلامت پوست و مو است و حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها به ویژه روی و ویتامین ای است . به‌دلیل خواص فوق‌العاده‌ای که در سلامت پوست و موها دارد، استفاده از آن در لوازم آرایشی و بهداشتی گسترش  یافته است.

خواص روغن جوجوبا

روغن جوجوبا خواص زیادی برای سلامتی دارد و در زیر به بررسی مهم ترین خواص آن می پردازیم:

مرطوب‌کننده‌ی پوست

کافیست چند قطره از روغن جوجوبا را در شامپوی نرم کننده خود مخلوط نمایید و سپس موهای خود را با آن ماساژ دهید . پس از ۵ دقیقه موهای خود را آبکشی نمایید .

روغن جوجوبا برای مو بسیار مفید است؛ چراکه رطوبت از بین رفته‌ی مو را جبران می‌کند، روغن جوجوبا باعث بهبود بافت مو می‌شود و خشکی پوست سر و شوره را از بین می‌برد. می‌توانید از این روغن برای درخشنده‌تر کردن و از بین بردن وز موها استفاده کنید. این روغن گزینه‌ی بسیار بهتری نسبت به نرم‌کننده‌ها و دیگر محصولات آرایشی و بهداشتی مو است؛ چراکه همگی آن‌ها از ترکیبات شیمیایی ساخته شده‌اند و به مرور موهای شما را خشک‌تر و وزتر می‌کنند.

کافیست برای باز کردن گره موهای خود، چند قطره از روغن جوجوبا روی برس یا شانه  خود بریزید و سپس موها را برس بکشید. با این کار برس شما نرم‌تر و روان‌تر حرکت می‌کند و باعث شکستن یا کنده شدن موها نمی‌شود.

پاک‌کننده‌ی آرایش

روغن جوجوبا برای پاک کردن پوست صورت کاملا بی‌خطر و مفید است. به جای استفاده از محصولات پاک‌کننده‌ی آرایش با ترکیبات شیمیایی، می‌توانید ذرات گرد و غبار، مواد آرایشی و باکتری‌های محیطی را با استفاده از این روغن از پوست خود پاک کنید.

حتی استفاده کردن از روغن جوجوبا برای دور چشم هم اشکالی ندارد؛ چراکه این روغن کاملا ضد حساسیت است.

بهداشت و سلامت مو

روغن جوجوبا با حفظ رطوبت مو سلامت مو را تضمین می‌کند، همچنین استفاده از روغن جوجوبا از خشکی پوست سر و پوسته‌پوسته شدن و شوره‌زدن نیز جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید از روغن جوجوبا برای درخشندگی موها استفاده کنید. این روغن صاف‌کننده و نرم‌کننده‌ی طبیعی نیز محسوب می‌شود. روغن جوجوبا جایگزین مناسبی برای استفاده از محصولات شیمیایی مو است که به‌دلیل وجود مواد شیمیایی نه‌تنها سلامت موها را به‌خطر می‌اندازد، بلکه موجب خشکی و بدحالی موها نیز می‌شوند.

روغن جوجوبا سرشار از ویتامین E

ویتامین E در واقع نقش یک آنتی‌اکسیدان را بازی است که با قوی کردن دیواره‌ی مویرگ‌های موجود در پوست، باعث افزایش نرمی و انعطاف‌پذیری پوست می‌شود و مانند یک ماده‌ی مغذی ضد پیری در بدن عمل می‌کند. تحقیقات نشان داده است که ویتامین E به کاهش التهابات هم در بدن و هم پوست کمک می‌کند. همچینین، خاصیت آنتی‌اکسیدانی ویتامین E در پیشگیری از سرطان به کسانی که در معرض سیگار یا اشعه‌های فرابنقش خورشید هستند کمک می‌کند.

روغن جوجوبا حاوی ویتامین E است. این ویتامین در اثر استفاده از طریق لایه‌ی بیرونی پوست جذب می‌شود و می‌تواند در درمان مشکلاتی مانند آفتاب‌سوختگی، که یکی از عوامل سرطان پوست است، مؤثر باشد. از آنجا که این روغن تکثیر سلولی را سریع می‌کند، در درمان جای زخم، جای جوش و چین و چروک هم مؤثر است. از دیگر خواص ویتامین E می‌توان به توانایی ضخیم کردن موها اشاره کرد که به دلیل تأثیر آنتی‌اکسیدانی و نرم‌کنندگی آن است.

 

خواص روغن جوجوبا

روغن جوجوبا سرشار از ویتامین B

ویتامین B نیز خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و به بدن در مبارزه با رادیکال‌های آزاد و آسیب سلولی کمک می‌کند. ویتامین B برای پوست بسیار مفید است و تعادل هورمونی پوست را در سطح متعادل حفظ می‌کند. برای مثال، ویتامین B5 (یا همان پانتوتنیک اسید) در درمان آسیب‌های پوستی متأثر از رادیوتراپی بسیار مؤثر است و سرعت بهبود زخم و بریدگی را افزایش می‌دهد. نمی‌توان خاصیت ویتامین B5 را جلوگیری از پیری پوست، چین‌وچروک و ازبین بردن جوش‌های سرسیاه نادیده گرفت.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که پانتوتنیک اسید به‌دلیل مکانیزم‌های خاص می‌تواند سرعت بهبود طبیعی زخم را افزایش دهد. با توجه به اینکه روغن جوجوبا حاوی ویتامین B5 است، استفاده از این روغن موجب می‌شود پوست از ابتلا به عفونت‌ها و باکتری‌ها محفوظ بماند.

درمان آکنه پوستی

روغن جوجوبا اصل به کمک خواص ضد باکتریایی که دارد از بروز هرگونه عفونت بر روی پوست جلوگیری میکند. همچنین این خاصیت باعث می شود، از نفوذ آلودگی به منافذ پوست جلوگیری شود و دهانه منافذ به تدریج کوچک شوند. علاوه بر این موارد، روغن جوجوبا دارای طبع سرد، آرامش بخش و بدون چربی است.

درمان ترک پوست

ترک‌های پوستی ممکن است در اثر کاهش و افزایش وزن شدید، بلوغ یا بارداری به وجود آید. رفع این خطوط نازک قطعی نیست اما برای جلوگیری از آن می‌توان در دوران بارداری و کاهش وزن، پوست را با آن ماساژ دهید و آن را تقویت کنید.

تنظیم PH پوست

دیگر خواص روغن جوجوبا می توان به تنظیم کردن ph پوست اشاره کرد، اگر این پارامتر در محدوده معین و مناسبی قرار نداشته باشد زمینه برای فعالیت عوامل آسیب زا فراهم می شود. باکتری و به ویژه قارچ ها فرصت رشد و نمو پیدا کرده و باعث انواع بیماری ها و مشکلات پوستی می شوند. جوش های چرکی و قرمز، رشد قارچ پوستی و ایجاد لکه های پوستی از پیامد های این مشکل است.

عوارض جانبی احتمالی

استفاده از روغن جوجوبا در بسیاری از افراد حتی زنان باردار و شیرده هیچ مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند. هر چند در برخی افراد ممکن است باعث بروز آلرژی و حساسیت پوستی شود. با توجه به اینکه روغن جوجوبا حاوی ماده‌ی شیمیایی اسید اروسیک است، از خوردن آن اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث بروز صدمات قلبی و یا مشکلات جدی‌تر شود. فراموش نکنید روغن جوجوبا مصرف خوراکی ندارد و تنها استعمال خارجی دارد.

نظرات کاربران

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x