رژیم غذایی خیار با محدود کردن مصرف کالری، باعث از دست دادن وزن در کوتاه مدت می شود. با این حال، رژیم غذایی که فاقد مواد مغذی باشد، بی نهایت محدود کننده و در نهایت غیر قابل تحمل و ناپایدار است.

 رژیم غذایی خیار چیست؟

رژیم غذایی خیار یک برنامه کاهش وزن در کوتاه مدت است و بیشتر نسخه های رژیم غذایی ادعا می کنند که پیروی از این رژیم غذایی به مدت 7 الی 14 روز، باعث کاهش وزن 15 پوندی (7 کیلوگرم) می شود. در واقع، طرفداران این رژیم غذایی گاهی اوقات این شعار را سر می دهند: ” 7 روز برای 7 کیلوگرم” این رژیم غذایی عمدتا از خیار به همراه چندین غذای سرشار از پروتئین مانند تخم مرغ، جوجه، ماهی و آجیل است. این رژیم توصیه می کند که خیار را جایگزین بیشتر غذاها کنید، به این معنی که حتی سایر میوه ها و سبزیجات را باید به میزان حداقل مصرف کنید. از آنجایی که این رژیم غذایی فاقد تنوع است، رعایت آن بیشتر از 14 روز توصیه نمی شود. در نهایت، در حالی که درباره اثرات این رژیم غذایی زیاد تبلیغ شده است اما هیچ گونه مطالعه ای از این ادعا ها حمایت نمی کند.

قوانین رژیم غذایی خیار

هیچ گونه قانون استانداردی در مورد این رژیم غذایی وجود ندارد، به غیر از اینکه خوردن خیار را در اغلب غذاها توصیه می کند. این رژیم غذایی توصیه می کند که هر وقت احساس گرسنگی کردید، خیار بخورید. نظریه و نگرش این رژیم این است که چون خیار کالری پایینی دارد، می توانید هر مقدار که می خواهید بخورید و هنوز هم کمبود کالری داشته باشید. خیار، پروتئین پایینی دارد. پروتئین یک ماده مغذی است که سلامت پوست، ماهیچه ها و مفاصل شما را حفظ می کند. به همین دلیل، این نوع رژیم غذایی توصیه می کند که خیار را با برخی از غذا های سرشار از پروتئین مصرف کنید. علاوه بر این، شما این اجازه را دارید که مقداری از کربوهیدرات ها را به غذاهایی مانند نان برشته، برنج قهوه ای یا سیب زمینی اضافه کنید. از آنجایی که قوانین این رژیم غذایی متغیر است، شما ممکن است خواهان این باشید که نسبت به آنچه که می خورید، بیشتر یا کمتر سختگیری کنید. رژیم غذایی خیار

آیا رژیم غذایی خیار برای کاهش وزن موثر است؟

هیچ مطالعه ای، رژیم غذایی خیار را به طور خاص مورد تجزیه و تحلیل قرار نداده است. با این حال، می توانید انتظار داشته باشید که وزن خود را با رعایت این رژیم کم کنید زیرا کالری خیلی پایینی دارد. با این حال، این کاهش وزن فقط به مدت ۷ تا ۱۴ روز طول می کشد و بعید است که مقدار قابل توجهی از وزن خود را از دست بدهید و زمانی وزن خود را از دست خواهید داد که رژیم غذایی عادی خود را ازسر بگیرید. استفاده از رژیم های محدود کننده سخت و دشوار است. برعکس، رژیم های غذایی که به راحتی اجرا می شوند و به طور کلی عملکرد بهتری دارند، منجر به نتایج بهتر و پایدارتری نیز می شوند. یک تجزیه و تحلیل نشان داد که یک رژیم غذایی کم کالری و کمتر از ۸۰۰ کالری در روز، برای کاهش وزن بلند مدت موثر نبود. هرچه رژیم غذایی محدودتر باشد، رعایت آن برای شرکت کنندگان دشوارتر است. اگرچه ممکن است به نظر برسد که مصرف مقدار زیاد خیار، مقدار کالری دریافتی را بالا می برد، اما مقدار متوسط یعنی ۱۰ اونس (300 گرم ) خیار تنها ۴۵ کالری دارد. حتی اگر ۱۰ عدد خیار بخورید، نهایتا ۴۵۰ کالری دارد. هم چنین خیار تنها مقدار کمی از مواد مغذی مانند پتاسیم، ویتامین C و ویتامین K را فراهم می کند. خیار فاقد پروتئین، چربی، فیبر، کلسیم، آهن و بسیاری از مواد مغذی دیگر مورد نیاز برای سلامتی است. حتی اگر به هر وعده غذایی خود پروتئین را اضافه کنید، احتمال کمی وجود دارد که نیازهای روزانه خود را به دلیل محدودیت غذایی دریافت کنید. در نهایت، بیشتر افراد پس از پایان دادن به یک برنامه کاهش وزن مانند این رژیم غذایی، به خصوص رژیم غذایی که رفتارهای تغذیه ای سالمی را ارائه نمی کند، دوباره به وزن اولیه خود برمی گردند. برای کاهش وزن و بهبود سلامتی خود، بهتر است رژیم غذایی متنوعی داشته باشید. هدف شما، خوردن انواع مختلف غلات، سبزیجات، میوه ها، چربی های سالم و پروتئین کم چربی و مبتنی بر پایه گیاهی باشد.

جنبه های منفی رژیم غذایی خیار

با اینکه ممکن است به طور موقت وزن کم کنید، اما جنبه های منفی این رژیم غذایی از هر یک از مزایای بالقوه آن بیشتر است.

 رژیم غذایی خیار بسیار محدود کننده است

رژیم غذایی خیار،مصرف بیشتر گروه های غذایی را محدود کرده است و تقریبا فقط مصرف خیار را به مدت دو هفته، تشویق می کند. این رژیم غذایی نه تنها مواد مغذی کافی ندارد، بلکه رفتارهای تغذیه ای منفی را نیز ترویج می کند، مانند رژیم غذایی مفرط و شدید که ممکن است منجر به ایجاد یک رابطه ناسالم با مواد غذایی شود. تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی محدود، شکلی از ناهنجاری تغذیه ای است که می تواند بر توانایی شما برای کنترل مصرف مواد غذایی تاثیر منفی بگذارد. با وجود الگو های محدود کننده مصرف مواد غذایی، این شکل از ناهنجاری تغذیه ای، به شدت با رشد چاقی همراه است. جنبه های منفی رژیم غذایی خیار

پایین بودن چربی و پروتئین خیار

خیار می تواند منبع خوبی از مواد مغذی باشد به شرطی که با یک رژیم غذایی متعادل همراه باشد. با این حال،خیار به طور طبیعی کم کالری است و همچنین پروتئین و چربی کمی دارد که هردوی آنها از مواد مغذی ضروری به شمار می روند. یک خیار به وزن ۱۰ اونس (300 گرم ) فقط ۲ گرم پروتئین و 3/0گرم چربی را تامین می کند. پروتئین برای بسیاری از عملکردهای بدن شما مهم است، مانند تولید آنزیم ها و هورمون ها و حفظ و نگهداری ساختار پوست و رشد ماهیچه ها. در عین حال، چربی یک منبع کامل برای تامین کالری است و هر یک گرم چربی، دارای 9 کالری است. علاوه بر این، چربی ها برای عملکرد عصبی، سلامت مغز و جذب ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین A، D، E و K مهم و ضروری است. این رژیم غذایی پیشنهاد می کند که خیار را با منابع غذایی سرشار از پروتئین مانند مرغ یا تخم مرغ که مقداری پروتئین و چربی را فراهم می کند، مصرف کنید. با این حال، تحقیقات نشان می دهند که در هر وعده غذایی باید پروتئین مصرف شود تا به حفظ و رشد ماهیچه ها کمک کند.

این رژیم غذایی پایدار نیست

رژیم غذایی خیار برای مدت طولانی تر از ۷ تا ۱۴ روز طراحی نشده است. این رژیم نمی تواند برای طولانی مدت دوام داشته باشد چون کالری خیلی کمی دارد و منبع کاملی از مواد مغذی را تامین نمی کند. به عنوان مثال، یک روز معمولی و عادی همراه با رژیم غذایی خیار، حدود ۸۰۰ کالری دارد که شامل ۶ عدد خیار، یک پیمانه مرغ یا ماهی، 2 عدد تخم مرغ، 1 فنجان پنیر محلی و چند نوع سبزی دیگر است. به خاطر داشته باشید که برخی از نسخه های این رژیم غذایی، حتی در مصرف بعضی از مواد مغذی، محدود تر هستند. محدودیت شدید کالری می تواند در طول زمان، منجر به کند شدن متابولیسم شود، چون این نوعی واکنش بدن شما به گرسنگی واقعی یا درک شده است. در نتیجه، احتمال اینکه وزن از دست داده خود را دوباره به دست آورید وجود دارد، حتی اگر کالری کمتری نسبت به قبل از شروع رژیم غذایی خود دریافت کنید. در نهایت، محدود کردن تنوع غذایی، نمی تواند لذت بخش یا تامین کننده مواد مغذی باشد. با اینکه مهم است که مصرف دسرها و چیزهای دیگر را به حداقل برسانید، اما انسان ها از خوردن غذا به خاطر طعم و مزه آنها و در خاطرات و جشن های خود لذت می برند. هیچگونه دلیلی برای محدود کردن مصرف غذاهای کامل و سالم مانند ماهی، غلات کامل، سبزیجات و میوه ها وجود ندارد.

غذاهایی که باید در رژیم غذایی خیار خورده شوند

در این رژیم غذایی لازم است که در هر وعده غذایی و در بیشتر میان وعده ها از خیار استفاده کنید. به دلیل پایین بودن مقدار پروتئین، افزودن یک منبع پروتئینی به هر وعده غذایی توصیه می شود. در زیر لیستی از غذاهای که در رژیم غذایی خیار مجاز هستند آورده شده است:
  • سبزیجات خیار، گوجه فرنگی، اسفناج، کرفس و دیگر سبزیجات در مقادیر کم
  •  پروتئین مرغ، گوشت گوساله، ماهی، تخم مرغ، ماست یونانی، پنیر محلی و پنیر چدار
  • کربوهیدرات ها برنج قهوه ای، سیب زمینی، نان کل گندم
  • چربی ها روغن زیتون
دستورالعمل های واضح و روشنی در مورد نوشیدنی ها وجود ندارد، اما بیشتر نسخه های رژیم غذایی، نوشیدنی های کم کالری مانند آب و چای را توصیه می کنند.

مزایای رژیم غذایی خیار

غذاهایی که باید از خوردن آنها اجتناب کنید

در حالی که در این رژیم غذایی، نیازی به پرهیز از غذاهای خاص وجود ندارد، ولی جایگزین کردن اغلب مواد غذایی با خیار را توصیه می کند. در اینجا لیستی از محدودیت های معمولی رژیم غذایی خیار آورده شده است:
  • میوه ها میوه ها معمولا به صورت اسموتی و یا بخش هایی از یک غذای کوچک محدود می شوند.
  • تکنیک های آشپزی و پخت و پز در حالی که در این مورد بحثی صورت نگرفته است، اما کباب کردن مواد غذایی حاوی پروتئین، ترجیح داده می شود زیرا این روش پخت در مقایسه با سرخ کردن، کالری کمتری دارد.
  • غذاهایی با قند زیاد مصرف شیرینی هایی مانند آبنبات، دسرها و نوشابه های گازدار باید محدود شوند.

یک منوی نمونه از رژیم غذایی خیار

در اینجا یک منوی نمونه سه روزه از رژیم غذایی خیار را در اختیار شما قرار می دهیم:

روز اول

  • صبحانه: 2 عدد تخم مرغ با نصف خیار و سبزیجات
  • میان وعده: 2 عدد خیار
  • ناهار: سالاد خیار با آب لیمو و ماست یونانی
  • میان وعده: 2 عدد خیار
  • شام: مرغ کبابی و خیار با مقداری برنج قهوه ای

روز دوم

  • صبحانه: اسموتی خیار (مخلوط خیار با سیب سبز و اسفناج)
  • میان وعده: 1 عدد خیار و یک مشت بادام
  • ناهار: 1 عدد خیار،1 عدد پرتقال و چند تکه پنیر
  • میان وعده: چای سبز
  • شام: 1 عدد خیار و پنیر محلی

روز سوم

  • صبحانه: نان تست کامل، خیار و پنیر
  • میان وعده: 2 عدد خیار
  • ناهار: سالاد خیار با گوجه فرنگی و روغن زیتون
  • میان وعده: 1 عدد سیب سبز
  • شام: ماهی قزل آلا، خیار و سیب زمینی کبابی
در نسخه های بسیار سخت این رژیم غذایی، فقط می توانید در میان وعده ها، دو عدد خیار بخورید. در مورد مقادیر مصرف غذاهایی به غیر از خیار، اطلاعات محدودی وجود دارد.