کد خبر: فوبیای-پرواز-و-روش-های-مقابله-با-ترس-از
۲۸ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۱۵

علائم فوبیای پرواز

علائمی که به طور متناوب در حین پرواز به سراغ فرد می آید عبارتند از: سردرد، عرق کردن، لرزش و تهوع، سردی و گرگرفتگی ناگهانی، تنگی نفس، تپش قلب، سرگیجه و غش کردن، رنگ پریدگی، انقباض عضلات، مشکلات گوارشی، داشتن احساس غیر واقعی، احساس وحشت، احساس نیاز به فرار و ترس از اینکه عقلشان را از دست داده اند. فردی که دچار فوبیای پرواز(aerophobia) هست احساس میکند در جایی گرفتار شده و امکان فرار ندارد و خود را بین زمین و آسمان معلق میبیند. چنین فردی اگر یکی از بستگان خود را در اثر سانحه هوایی از دست داده باشد و یا پیگیر اخبار ناگوار هواپیما باشد به طور کل نسبت به هواپیما بدبین میشود و هراس از سفر دارد. فوبیا با ترس متفاوت است بعضی ترس ها بسیار هم خوب هست مثل ترس از افتادن در دام اعتیاد که باعث میشود از مواد مخدر دوری کنید، در واقع ترس شما را از حادثه محافظت میکند. اما افرادی که دچار فوبیای پرواز یا هر نوع فوبیایی هستند یک ترس غیر منطقی و غیر طبیعی را تجربه کرده اند. به هر حال بدون اینکه در مورد درست یا اشتباه بودن این حالت از ترس فکر کنید باید شیوه رها شدن از آن را بیابید. فوبیای پرواز و روش های مقابله با ترس از هواپیما

راهکارهای مقابله با فوبیای پرواز

در این پست به شما راهکارهایی ارئه میدهیم که بتوانید بر ترس خود غلبه کنید و سفر خوب و خوشی را در هواپیما داشته باشید. بیماری فوبیا مثل دیو هزار سری هست که هر لحظه با یک روش و یک سرش حمله میکند و شما باید برای مقابله هزار و یک روش بلد باشید تا شکست نخورید و ناامید نشوید و درمان را ادامه دهید. در فوبیا شما از اینکه ترستان غیر منطقی هست اطلاع دارید اما نمیتوانید با آن مقابله کنید. ابتدا باید بدانید که ترس از حوادث و رخدادهای احتمالی حماقت محض است، فکر هر چیزی از خود آن چیز معمولا سخت تر و دردناک تر هست پس سعی کنید در حین پرواز و همچنین روزهای عادی زندگی فکر حوادث ناگوار را از سر خود بیرون کنید، فوبیای پرواز یا ترس از هواپیما جنبه ارثی هم میتواند داشته باشد، اما اگر یکی از اطرافیان فرد فوبیا داشته باشد میتواند در اثر یادگیری به فرد منتقل شود. از روش توقف ذهن استفاده کنید بحث ذهنی که موجب مزاحمت میشود را با گفتن ((نه)) خاتمه دهید. جالب است بدانید نسبت مرگ انسانها در سقوط هواپیما بسیار کمتر از مرگ های ناشی از سوانح رانندگی است.

توصیه هایی برای داشتن سفری خوش در هواپیما

افرادی که فوبیای پرواز دارند چون میدانند کنترلی بر هواپیما ندارند ترس بیشتری دارند بنابرین توصیه میکنیم، ابتدا در مورد ساختار هواپیما و نحوه کنترل هواپیما و اینکه مثلا موتور هواپیما از کار بیفتد باز هم هواپیما میتواند به پرواز خود ادامه دهد مطالعه کنید. سعی کنید قبل از پرواز روحیه خود را آماده کنید و آرامش لازم را کسب کنید، مثل قدم زدن در پارک، بازی والیبال و … هر کسی علایقی دارد که میتواند با انجام آن از سپری شدن زمان لذت ببرد. از دمنوش گیاهی که آرامبخش هستند میتوانید استفاده کنید، قبل از پرواز غذای سبک میل کنید. سعی کنید زودتر به فرودگاه بروید و کارهای خود را با آرامش انجام دهید و دائما به چیزهای مثبت فکر کنید و به اهداف و اتفاقات خوب در مقصد فکر کنید. اگر از فضای بسته میترسید هنگام خرید بلیت مسئول آن بخش را در جریان بگذارید تا صندلی مناسب را برای شما قرار دهد، صندلی های کنار راهرو را انتخاب کنید و از صندلی های کنار پنجره دوری کنید و در طول سفر از پنجره بیرون را نگاه نکنید. قبل از پرواز با خدمه و خلبان هواپیما گفتگو کنید تا اطمینان شما از سفر بیشتر شود. در طول پرواز میتوانید آدامس و تنقلات مصرف کنید و به موسیقی ملایم گوش دهید و یا کتاب بخوانید. اگر فرزند دارید خود را با فرزند خود مشغول کنید و حواس خود را پرت کنید. سعی کنید به ندرت از دارو استفاده کنید اما اگر واقعا طوری باشد که زندگی شما را مختل کند و شما نتوانید با هواپیما سفر کنید، ترس از پرواز داشته باشید، در حین پرواز دائما در فکرو خیال باشید و اضطراب غیر طبیعی داشته باشید میتوانید از قرص های مسکن و آرام بخش استفاده کنید که باعث میشود در طول مدت پرواز شما خواب باشید یا آرامش بیشتری داشته باشید. پزشکان زمانی دارو تجویز میکنند که افراد از گفتاردرمانی و روش های طبیعی درمان نشده باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha