گروه سلامت خبرگزاری سلامت. محمد حسین خوشنویسان میکروبهای پوسیدگی زا، وجود مواد قندی در محیط دهان و گذشت زمان را چهار عامل اصلی پوسیدگی دندان دانست. وی گفت: سه عامل اول، بلافاصله موجب بروز پوسیدگی نمیشود. بلکه نیاز به زمان دارد تا میکروبهای پوسیدگی زا مواد قندی را مصرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: استمرار تولید اسید درشیارها و سطوح بین دندانی باعث حل شدن مینای سطحی دندان میشود.
عدم مراقبتهای لازم پس از تحلیل مینا موجب پوسیدگی عاج دندان می شود.
چون سختی عاج کمتر از مینا است با سرعت بیشتری تخریب ادامه پیدا میکند.
خوشنویسان تاکید کرد: با هربار مصرف مواد قندی این فعل و انفعالات دردهان و دندان اتفاق میافتد.
بنابراین افرادی که به دفعات از میان وعدههای شیرین استفاده میکنند درمعرض خطر بیشتری قرار دارند.
وی توصیه کرد: والدین سعی کنند دفعات مصرف کربوهیدراتها، انواع مواد قندی و شیرینیها را برای کودکان محدود کنند.
خوشنویسان با اشاره به نقش مهم مصرف میوه تازه، سبزیجات و غذاهای مناسب درسلامت دهان و رشد کودکان.
ادامه داد: براساس توصیههای WHO بدلیل محدودیت منابع خدماتی را برای کل جامعه،. ضروری است با انتخاب گروههای هدف، مقرون به صرفه ترین مداخلات لازم را برای این گروه ارائه داد.
این مطلب را نیز مطالعه کنید: برای تمیزی دندان چه مواد غذایی را مصرف کنیم؟
نظر شما