کد خبر: خواص-بالنگ-و-میوه-بالنگ
۹ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۲۵
خواص بالنگ و میوه بالنگ

بالنگ یکی از میوه هایی است که در دسته مرکبات قرار می گیرد که عطر دلپذیری دارد. بر خلاف سایر انواع مرکبات، میوه بالنگ دارای پوست ضخیم و گوشت و دانه های بسیار کمی است به همین دلیل بیشتر از پوست آن استفاده می شود.

میوه بالنگ (Citrus medica) در واقع یکی از 4 میوه از مرکبات اصلی است. این میوه بزرگ بیضی شکل و رنگ آن هم تقریبا مانند لیمو زرد و دارای گوشت های سفید است. شکل بالنگ با توجه به نوع  و عوامل دیگری مانند آب و هوا، کمی متفاوت است. بر خلاف بسیاری از مرکبات، مانند لیمو و پرتقال، مقدار آب بسیار کمی در بالنگ وجود دارد. از بالنگ با نام اترج نیز یاد می شود. اندازه این گیاه حدود یک و نیم تا دو متر است و در نواحی گرم و مرطوب یا معتدل و مرطوب می روید. دارای برگ های طویل و عریض است. برگ های آن سبز و خوشبو می باشند. گل آن سفید و تمام اعضاء این گیاه مصرف طبی و درمانی دارند. میوه این گیاه تلخ است که بطور مختلف تلخی آن گرفته می شود. پوست زرد آن دارای طبیعت گرم و خشک و گوشت یا پیهی که در زیر آن است در نوعی که مغزش شیرین است سردتر می باشد و برگ و شکوفه آن نیز گرم و خشک است.

موارد مصرف میوه بالنگ

  • بر خلاف سایر انواع مرکبات، میوه بالنگ دارای پوست ضخیم و گوشت و دانه های بسیار کمی است به همین دلیل بیشتر از پوست آن استفاده می شود.
  • پوست خشک شده یا تازه بالنگ را به عنوان طعم دهنده ماست یا غلات صبحانه استفاده می کنند.
  • امروزه به طور گسترده از روغن بالنگ در پزشکی برای تهیه دارو استفاده می شود.
  • از پوست بالنگ برای تهیه دمنوش، کوکی، کیک میوه ای، انواع دسر، نوشیدنی ها، ترشی، شربت، مربا و مارمالاد استفاده می شود.

مواد تشکیل دهنده بالنگ

میوه بالنگ سرشار از مواد زیر است:
  • آنتی اکسیدان ها
  • فلاونوئید ها
  • نیاسین
  • ویتامین B6
  • ویتامین C
  • منگنز
  • روی
  • سلنیوم
  • پتاسیم
  • کلسیم
  • آهن
  • بتا کاروتن
  • فیبر
بالنگ

خواص بالنگ

از خواص بالنگ میتوان به این مورد اشاره کرد:
  • بالنگ دشمن نفخ است و هضم غذا را برای شما آسان می کند.
  • همچنین میتوانید میوه بالنگ و سرکه را ترکیب کنید. این ضماد درد مفصل، نقرس و ورم های مختلف را درمان میکند.
  • خواص بالنگ شامل ضد سرفه بودن، نرم کننده سینه، ارامش بخش بودن و خنک کننده بودن است.
  • برای ارامش اعصاب میتوانید میوه بالنگ میل کنید.
  • بالنگ برای بهبود گردش خون بسیار پر فایده است و کمبود آب بدن را جبران میکند.
  • برای ناراحتی های مربوط به دوران قاعدگی بالنگ مصرف کنید.
  • پوست میوه بالنگ را دم کنید و میل کنید. این دمنوش مسکن مناسبی برای شما است.
  • برای خوشبو شدن دهان پوست بالنگ را امتحان کنید.
  • بالنگ قلب و معده را تقویت میکند و در سلامت آن تاثیر بسزایی دارد.
  • همچنین تخم میوه بالنگ دشمن تب است.
  • برای درمان مسمومیت غذایی پوست بالنگ را خشک کرده و بکوبید. سپس با عسل میل کنید.
  • دانه های بالنگ برای درمان زخم حشرات و مار افعی بسیار موثر است.
  • پوست بالنگ ویتامین های زیادی دارد. سموم کبد را پاک میکند و باعث سلامت کبد می شود.
  • بالنگ کلسیم زیادی دارد. در نتیجه نشاطر اور و آرامبخش است و دشمن غم و غصه میباشد.
  • برای درمان اسهال روزانه سه بار هر بار نیم استکان عرق بالنگ میل کنید.
  • برای رفع بیدگرفتگی لباس میتوانید پوست بالنگ خشک را در لباس بگذارید.
  • برای درد مثانه، درد کمر، درد عصبی، درد سیاتیک و درد مفاصل از روغن بالنگ استفاده کنید.
  • برای درمان سردردهای مزمن که بدلیل ناراحتی گوارش است کافیست نانی را در آبی که بالنگ در آن خیسانده شده یا عصاره بالنگ بخیسانید و بخورید.
خواص بالنگ

عوارض مصرف میوه بالنگ

برخی افراد ممکن است به بالنگ حساسیت داشته باشند که با علائمی مانند خارش، تورم، تاول، قرمزی و سوزش پوست مشخص می شود.

طرز تهیه دمنوش بالنگ

  • 3 تا 4 میوه رسیده بالنگ را انتخاب کنید، از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هسته های آن را خارج کنید
  • حالا بالنگ ها را به چهار قاچ تقسیم کنید
  • در یک ظرف دیگر 3/4 فنجان عسل طبیعی را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید تا یک شربت غلیظ ایجاد شود.
  • بالنگ ها را به این شربت اضافه کنید و در یک ظرف شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید. این مخلوط یوجا چانگ نام دارد.
  • برای تهیه یک فنجان دمنوش بالنگ، یک قاشق چای خوری یوجا چانگ را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید، هم بزنید و بنوشید.

طرز تهیه مربا بالنگ

مواد لازم:
  • دو عدد بالنگ
  • شکر به اندازه تعداد بالنگ
  • گلاب و زعفران
روش تهیه:
  • ابتدا پوست میوه بالنگ را جدا کرده و سعی کنید لایه ای از پوست، روی بالنگ نماند زیرا سبب تلخ شدن مربا می شود. سپس، بالنگ ها را به دو نیم کرده و داخل آن را خالی کنید.
  • پس از آن، میوه بالنگ را برش داده و بهتر است که این برش ها زیاد کوچک نباشد. بالنگ ها را حدودا 12 ساعت در آب بخیسانید تا آب را به خود جذب کند.
  • سپس میزان لازم شکر را در دو لیوان آب بجوشانید و بالنگ ها را از آب خارج کرده و با فشار، آب آن را خارج کنید. سپس، بالنگ ها را در آب ریخته و بگذارید بجوشد.
  • بهتر است دو بار این کار تکرار شود تا تلخی آن گرفته شود.
  • چند بار این کار تکرار کرده و سپس آن ها را از آب خارج کرده و از صافی رد کنید.
  • سپس، روی بالنگ ها آب سرد ریخته و آن ها را در شهد شکر بریزید پس از دو سه جوش زدن و قوام آمدن مربای بالنگ آماده است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با میوه کنار “ میوه کنار و خواص آن برای سلامتی ” را مطالعه کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha