به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ حسین کلانتری در جمع جهادگران بسیجی و اعضای ستاد مردمی کمک به زلزله زدگان، اظهار داشت: داشتن روحیه هیاتی برای کمک به مردم در این بحران اساس کار است.
استاندار گفت: براساس قاعده بین المللی در بحران ابتدا امداد و نجات را در نظر می گیریم و اولویت نجات جان انسان ها است.
وی بخش دوم خدمات رسانی را خدمات اضطراری و تامین آب، برق و گاز مردم مناطق زلزله زده عنوان کرد و افزود: جمهوری اسلامی ۴۲ سال روی این اشل اقدام می کند و سازمان های مردمی تکمیل کننده خدمات دولت هستند.
استاندار بیان کرد: بخش اولیه توزیع محموله های چادر و پتو و کار هلال احمر تمام شده است و مابقی کار نیروی های امدادی در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه با کمک نیروهای ستاد مردمی آشپزخانه های مختلفی راه اندازی شده است، بیان کرد: بحث اسکان موقت همچنان در دستور کار قرار دارد.
کلانتری با تاکید بر اینکه در ۲ بخش مدل مردمی را در امداد رسانی پیاده کردیم، گفت: شهر را به ۹ محله تقسیم کرده و ۹ تیم متشکل از نیروهای سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، هلال احمر و یک نفر معتمد مردمی (ستاد مردمی) کار توزیع چادر و سایر خدمات را در بین مردم زلزله زده انجام می دهند.
وی تاکید کرد: این ۹ تیم دارای ۹ خودرو بوده که هر کدام در یک محله حضور می یابد و خانه به خانه محموله ها را توزیع می کنند.
کلانتری با بیان اینکه ما از همان ابتدا با نگاه مردمی پیش رفتیم، ابراز کرد: ۲ هزار و ۶۰۰ تخته چادر در سطح شهر پخش و توزیع شده است و در حال حاضر لکه گیری انجام می شود.
وی هدف از توزیع چادر و سایر اقلام در گشت محله به محله را حفظ حرمت مردم و جلوگیری از تجمع آنها باتوجه به شیوع کرونا برشمرد و افزود: اسکان اضطراری امشب به پایان می رسد.
استاندار بیان کرد: اردوگاه اسکان اضطراری برای مردم زلزله زده با همه امکانات راه اندازی شد اما مردم استقبال نکردند.
کلانتری با اشاره به پیش بینی دولت به ۲ شیوه برای اسکان موقت، اظهار داشت: هزینه اسکان موقت به مبلغ ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به مردم زلزله زده پرداخت می شود و یا اینکه به این افراد کانکس تحویل داده می شود.
وی افزود: کسانی که کانکس تحویل می گیرند این هزینه به آنها پرداخت نمی شود.
کلانتری در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه ساخت و ساز باید طبق چارچوب انجام شود، عنوان کرد: ارزیابی ها تا فردا صبح به صورت ۱۰۰ درصدی تمام خواهد شد.
وی در خصوص تسهیلات، عنوان کرد: این تسهیلات در دو بخش شهری و روستایی پرداخت می شود و در حوزه شهری مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۵ درصد و بازپرداخت ۱۵ ساله محقق می شود.
کلانتری با اشاره به کمک نهادهای مختلف از جمله بنیادعلوی، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، گفت: کمک های مردمی نیز به استان انجام شده است.
وی در پاسخ به خواسته نیروهای مردمی برای مشارکت آنها در خصوص آغاز به کار ساخت و سازها، بیان کرد: بنیاد مسکن می تواند با سازمان بسیج تفاهم نامه منعقد کنند که در این خصوص باید در کشور تصمیم گیری شود.
استاندار ابراز امیدواری کرد که با توکل بر خدا تمام تلاش خود را به کار می گیریم که در ظرف شش ماه آینده زندگی مردم ساماندهی شود.
کلانتری با تاکید بر اینکه تمام سازمان ها و نهادها از جمله سپاه، بسیج، هلال احمر، نیروی انتظامی، کادر درمان، نیروهای مردمی و ... پای کار هستند، عنوان کرد: جمالی معاون سیاسی استانداری به عنوان مدیر واحد تمامی این سازمان ها در شهرستان دنا مستقر است و هماهنگی ها بیشتر می شود.
گفتنی است هم اکنون ۱۲ گروه ۳۰ نفره از استان و استان های تهران، اصفهان، کرمان و... برای امدادرسانی، انجام خدمات پزشکی، آواربرداری و...در مناطق مختلف شهرستان دنا مستقر هستند.