تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۱
رییس انجمن آترواسکلروز ایران گفت: کاهش مصرف نمک به هیچ عنوان تنها راه کنترل فشار خون نیست و جنبههای ژنتیکی را هم باید در نظرگرفت. دکتر مسعود قاسمی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت اظهار داشت: طبق آمارها در جامعه بشری گاهی اوقات تا 80درصد افراد تا 70سالگی دچار افزایش خون شریانی میشوند. بنابراین فشار خون شیوع بسیار بالایی دارد. متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اینترونشنال آنژیوپلاستی والولو پلاستی خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا 30درصد افراد نسبت به مصرف نمک حساس هستند و به شدت مستعد ابتلا به افزایش غیرمعقول فشارخون قرار دارند. در صورتی که چنین افرادی دچار افزایش فشار خون شوند، با کاهش مصرف نمک میزان نیاز به داروهای فشارخون تحت تأثیر قرار میگیرد. وی افزود: سایر افراد هم با کاهش مصرف نمک بدون شک کمتر در معرض ابتلا به فشار خون قرار دارند و یا میزان پاسخدهی به دارو درمانی بهتر پیش خواهد رفت و بالطبع با افزایش مصرف نمک، شانس ابتلا به فشارخون افزایش خواهد یافت. قاسمی با اشاره به اینکه کاهش مصرف نمک به تنهایی موجب کنترل فشار خون نمیشود، در عین حال تصریح کرد: عواملی نظیر چاقی، کاهش حرکت و دوری از ورزش میتواند در بروز و تشدید فشارخون یا شروع آن نیز موثر باشد. وی توصیه کرد: عدم پیروی از سبک صحیح زندگی و مصرف چربیها به صورت غیر مستیقم به دلیل تصلب شرائین و افزایش وزن سبب افزایش فشارخون خواهد شد. بنابراین پیروی از یک برنامه ریزی صحیح زندگانی از جمله کاهش مصرف مواد غذایی چرب و شور میتواند در راستای پیشگیری و کنترل فشارخون بسیار موثر باشد. وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد اگر افراد به هیچ طریقی از نمک مصرف نکنند، در صورتی که فرد تعریق عادی داشته باشد یک و نیم برابر نیاز از ذات مواد غذایی نمک دریافت میشود. البته نباید از نمک پنهان کاذب هم غافل شد. در برخی از مواد غذایی مانند نان، زیتون پرورده، پنیر و.. نمک وجود دارد و به صورت فرآوری شده همراه با نمک به مردم تحویل داده میشوند. رییس انجمن آترواسکلروز ایران توصیه کرد: نکته بسیار مهم نیاوردن نمکدان بر سفره یا میز غذا است، چرا که برای تهیه و طبخ غذاها از نمک استفاده شده است. همچنین افرادی که به مصرف نان علاقهمندند برای کاهش نیاز آنها به استفاده از داروهای فشار خون مصرف نانهای بدون نمک تحت عنوان "نانهای رژیمی بدون نمک" پیشنهاد میشود. کد خبرنگار: 410100