تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۶
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال اکسپرس، محققان نروژی در بررسیهای خود دریافتند، وقتی مادر هنگام بارداری فیبر فراوان مصرف کند، خطر سلیاک کودکان کاهش مییابد و این کاهش در برابر هر ۱۰ گرم مصرف فیبر، ۸ درصد است. بنابراین افرادی که بیشترین مصرف فیبر (بیش از ۴۵ گرم) در روز داشته باشند، میتوانند تا ۳۴ درصد از احتمال ابتلای کودکان خود به بیماری سلیاک بکاهند. در ضمن فیبر موجود در میوهها و سبزیها در این مورد، بهتر از فیبر غلات کامل است. این تحقیق بر پایه بررسی بیش از ۸۸ هزار کودک متولد بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹ بوده است. محققان نروژی مقدار مصرف فیبر و گلوتن موجود در رژیم غذایی مادران آنها را در دوران بارداری، بررسی و سپس وضعیت این کودکان را تا ۱۱ سال بعد، پیگیری کردند. این محققان میگویند، از آنجایی که این بررسی برای اولین بار انجام شده است، هنوز نمیتوان هیچ نوع رژیم غذایی خاصی برای پیشگیری از بیماری سلیاک کودکان به زنان باردار پیشنهاد کرد و باید بررسیهای بیشتری در این خصوص انجام داد. اما این تحقیق نشان میدهد که مصرف فیبر در دوران بارداری میتواند روی فلور روده کودکان، اثر مثبتی داشته باشد. بیماری سلیاک، نوعی بیماری خودایمنی است که در آن بدن نسبت به گلوتن –پروتئین موجود در گندم، جو و گندم سیاه (چاودار)- واکنش ناهنجار نشان میدهد و تقریبا از هر ۱۰۰ کودک اروپایی، ۱ کودک به این بیماری مبتلاست. البته تحقیقات نشان داده است که مصرف گلوتن در دوران بارداری، کودک را در خطر بیشتر ابتلا به بیماری سلیاک قرار نمیدهد. بیماری سلیاک میتواند روی رشد کودک اثر منفی بگذارد و تشخیص به موقع آن ضروری است. اگر این بیماری بدون تشخیص باقی بماند، کودک به مشکلات سلامتی دیگری مانند افزایش وزن، تاخیر در بلوغ، کمخونی ناشی از فقر آهن، خستگی مزمن و پوکی استخوان مبتلا میشود. به گزارش طبنا، محققان میگویند، با مصرف فیبر در دوران بارداری میتوان فرزندانی سالمتر داشت و خطر ابتلا به بیماری سلیاک در آنها را کاهش داد. مترجم: نادیا زکالوند