بررسی خواص عناب
میوه عناب(Jujube) شامل حدود 5% مواد پروتئینی، 4%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح و همچنین لعاب فراوان می باشد. به علاوه در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد. برای آرامش اعصاب و رهایی از اضطراب از عناب استفاده می کنند. از خواص عناب اینست که عناب سبب تصفیه خون می شود و از سیستم بدن در مقابل سموم حفاظت میکند. خواص آنتی اکسیدان جزو خواص عناب است و سبب جلوگیری از سرطان می شود. یاداوری میکنیم میوه عناب علاوه بر اینکه خون را تصفیه میکند موجب ازدیاد ویتامین k وسفت شدن خون می شود. در نتیجه مصرف زیاد آن برای افرادی که غلظت خون دارند پیشنهاد نمیشود و این یکی از مضرات عناب است.
یکی از دیگر از فواید عناب اینست که عناب آسم و تنگی نفس را رفع میکند. برای تسکین و درمان گلودرد از برگ عناب و عصاره عناب استفاده می شود. مغز عناب موجب تسریع در بریدگی ها و زخمها خواهد شد. هسته عناب خاصیت خواب آوری دارد و برای درمان بی خوابی مفید است. همچنین سبب رفع خستگی خواهد شد. عناب باعث افزایش رشد موی سر می شود و جوشانده اش گرفتگی صدا را رفع خواهد کرد.
از جوشانده عناب برای درد سینه و سرفه استفاده کنید. با مالیدن عناب به چشم ورم چشم را رفع کنید. عناب سبب تقویت دستگاه هاضمه و حافظه می شود و اشتها را افزایش میدهد.