به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت؛ محمد مهدی تندگویان صبح امروز در نشست خبری هفته ازدواج گفت: در بحث ازدواج موضوعات اقتصادی ازجمله اشتغال و مسکن را داریم و موضوع دیگر مسائل فرهنگی و مدل نگرش نسل جدید است. حوزه مسائل فرهنگی و آموزشی جزو وظایف ما است اما در مسائل اقتصادی ما در قالب ستاد سامان دهی امور جوانان و ستادهای استانها این موضوعات را از طریق مقولات خود به دستگاه ابلاغ میکنیم و در صورت عدم عملکرد مناسب، گزارش آن را به نهادهای بالا دستی میدهیم.
وی افزود: مجموع عملکرد چند سال گذشته و از سال ۹۶ به بعد نشان میدهد که در بحث تسهیلات ازدواج هدفمند عمل شده است و شبکه بانکی به خوبی وارد عمل شد و از سال ۹۶ به بعد میزان وام ازدواج ۱۰ برابر شده است و امسال نیز مشکلی در صف دریافت وام طولانی مدت نداشتیم.
معاون ساماندهی امور جوانان عنوان کرد: سال گذشته و پس از ۱۷ سال شیب نزولی ازدواج، شاهد افزایش ۵ درصدی ازدواج در کشور بودیم و این نشان دهنده همکاری نهادها با هم بوده و ناشی از فرهنگ سازی ها و ترویج بحث ساده سازی ازدواج بوده است.
تندگویان بیان کرد: یکی از واقعیتها این است که کرونا منجر به حذف برخی تشریفات زائد در ازدواج و کاهش هزینهها شد و در نتیجه شاهد افزایش ازدواج بودیم. امیدوارم جوانان بحث فرزندآوری را نیز به تأخیر نیندازند چرا که یکی از بحثهای جدی ما کاهش جمعیت است و ما در یک شیب خطرناکی در حوزه جمعیت قرار گرفتهایم.
وی اظهار داشت: پایش اخیر ما در تحلیل جوانان در سن ازدواج نشان میدهد که یکی از مشکلات کشور بحث جنسیت است و به صورت میانگین از هر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج ۱۰۰ زن آماده ازدواج داریم و این نسبت جنسیتی تأثیر بدی در آمارهای ازدواج خواهد گذاشت و در موضوع فرزندآوری و کاهش فرزندان دختر هشدار دهنده است.
معاون ساماندهی امور جوانان تصریح کرد: یکی از دغدغههای همیشگی بنده بحث مهاجرت و نگرانی از افزایش آن است و اگر آمار دختران ما در حوزه مهاجرت افزایش یابد شاهد نتایج بدی در امر ازدواج، فرزندآوری و جمعیت خواهیم بود./