مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با بیان اینکه "تلاش ما این است که نگذاریم هیچ خبرنگاری بدون بیمه بماند"، گفت: خبرنگاران یا از سوی موسسه و رسانه‌ای که در آن کار می‌کنند بیمه می‌شوند و یا از طریق صندوق اعتباری هنر.

 

به گزارش  خبرگزاری سلامت به نقل از روابط عمومی صندوق اعتباری هنر، ارجمندی با بیان اینکه "بیمه خبرنگاران حداقل حقی است که خبرنگاران باید مثل یک شهروند عادی از آن برخوردار باشند"، گفت: کاری که سال 95 در این‌خصوص انجام شده این است که قرار شد خبرنگاران توسط رسانه و یا موسسه‌ای که در کار آن کار می‌کنند، بیمه شوند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به دو دلیل این موضوع درست است؛ یک اینکه ساختار حقوقی بیمه‌‌ای آنها درست باشد؛ چون خبرنگارانی که از طریق صندوق هنر بیمه می‌شوند، براساس حداقل حقوق است و سلسله‌مراتبی نیز نسبت به نوع خبر ندارند. 

وی ادامه داد: در گذشته بسیاری از خبرنگاران که سال‌ها در رسانه‌ها کار کرده بودند، بیمه نشده بودند. همچنین به دلیل بدهی که به بیمه تامین اجتماعی ایجاد شده بود، خبرنگار جدیدی نمی‌توانستیم بیمه کنیم. بنابراین ما با معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جلساتی برگزار کردیم و تصمیم گرفته شد که خبرنگاران توسط رسانه‌هایی  که در آن کار می‌کنند، بیمه شوند. این کار باعث می شد که خبرنگاران با حقوق و دریافتی واقعی بیمه شوند و «خبرنگاری» هم برای آن‌ها شغل محسوب بشود و بازنشستگی بهتری داشته باشند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با بیان اینکه "خبرنگارانی که به هر دلیلی، توسط رسانه محل کارشان بیمه نشده‌اند را ما بیمه کرده‌ایم"، توضیح داد: بیمه تامین اجتماعی این خبرنگاران کاملاَ انجام شده است و تاکنون بیش از هزار نفر بیمه شده‌اند. همچنین از 18 درصد حق بیمه آنها 10 درصد را صندوق اعتباری هنر و 8 درصد دیگر را هم خود خبرنگار پرداخت می‌کند.

ارجمندی ادامه داد: تلاش ما این است که نگذاریم هیچ خبرنگاری بدون بیمه بماند؛ یا از طریق صندوق بیمه می‌شوند یا موسسه و رسانه‌ای که در آن کار می‌کنند، آن‌ها را بیمه ‌کند که ان‌شالله بتوانیم ساختار درستی برای بیمه خبرنگاران داشته باشیم.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در پاسخ به سئوالی درباره مشکلات خبرنگارانی که تاکنون بیمه نشده‌اند، گفت: این افراد می‌توانند با معرفی معاونت مطبوعاتی و از طریق صندوق اعتباری هنر بیمه شوند.

وی با اشاره به اینکه "سعی کردیم در بخش پرداخت یارانه مطبوعات و سایر امتیازاتی که در رتبه‌بندی مطبوعات موثر است، پرداخت بیمه خبرنگاران را یکی از معیارهای مهم درنظر بگیریم"، افزود: اگر رسانه‌ای بیمه نداشته باشد، معاون مطبوعاتی حتماَ برخورد خواهد کرد. بنابراین اگر خبرنگاری در رسانه‌ای کار می‌کند و بیمه نیست، حتماَ به ما اطلاع بدهد تا برخورد کنیم. برای اینکه ما هزینه کامل بیمه خبرنگاران را به رسانه‌ها پرداخت می‌کنیم.

وی درباره عدم برخورداری خبرنگاران از مزایای مشاغل سخت و زیانآور نیز گفت: در قانون مشاغل سخت و زیان‌آور کلمه خبرنگار قید شده است. بنابراین ممکن کسی در رسانه‌ای مشغول به‌کار باشد -که شاید زحمت بیشتری هم می‌کشد- اما چون کلمه خبرنگار به وی اطلاق نمی‌شود، شامل قانون مشاغل سخت و زیان‌آور نمی‌شود.

وی ادامه داد: آنهایی که زیر نظر صندوق اعتباری هنر هستند و از سوی صندوق بیمه می‌شوند، قول می‌دهم که همه مشمول این قانون خواهند شد. چون براساس توافقنامه‌ صندوق اعتباری هنر با تامین اجتماعی؛ خبرنگارانی که ما معرفی می‌کنیم شامل قانون مشاغل سخت و زیان‌آور می‌شوند. خبرنگارانی هم که از سوی موسسات دیگری بیمه می‌شوند؛ اگر به‌ درستی معرفی بشوند، ما به تامین اجتماعی نامه می‌زنیم تا مشکل‌شان حل شود.

وی افزود: مشکل دیگری که در این رابطه وجود دارد این است که برخی خبرنگاران مظلوم واقع شدند و از خدماتی که دولت از طریق صندوق هنر ارائه می‌دهد کمتر استفاده کرده‌اند. به گفته ارجمندی یکی از این خدمات "بیمه تکمیلی است".

وی درباره بیمه تکمیلی خبرنگاران و کارهایی که تاکنون در‌این‌خصوص انجام شده است، به قرارداد اخیر صندوق اعتباری هنر و بیمه ایران اشاره کرد و گفت: نسبت به سال قبل تقریباَ قرارداد بهتری بسته شده است. این قرارداد شامل همه خبرنگاران می‌شود. 65 درصد هزینه را صندوق و 35 درصد دیگر را هم خبرنگار پرداخت می‌کند. همچنین هزینه‌های بستری و جراحی بدون سقف و نامحدود است. توقع من این است که خبرنگاران هرچه‌زودتر از طریق سایت صندوق اعتباری هنر اقدام کنند.