تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، محققان در بررسیهای خود متوجه شدند، بیماری اماس افرادی که نوشابههای گازدار و دیگر نوشیدنیهای شیرین، همچنین چای یا قهوه با شکر مصرف میکنند، بدتر میشود. بیشتر بیماران مبتلا به اماس میخواهند بدانند که رژیم غذایی و برخی از خوراکیهای خاص چه تاثیری روی بیماریشان دارد و این محققان میگویند که سطح ناتوانایی این افراد با تعداد مصرف نوشیدنیهای شیرین و گازدار ارتباط مستقیم دارد و شرایط آنها را وخیمتر میکند. بیماری اماس، نوعی التهاب است که به اعصاب صدمه زده و باعث میشود سیستم ایمنی بدن به مغز و نخاع حمله کند. در این حالت، بیماران دچار ضعف ماهیچه، مشکلات بینایی، نبود تعادل، کرختی، مشکلات مثانه و اشکال در تفکر یا یادگیری میشوند. محققان آلمانی روی ۳۴ بیمار مبتلا به اماس، بررسیهای خود را انجام دادند و متوجه شدند، بیماری افرادی که هر روز نوشیدنی شیرین گازدار مصرف میکردند، پنج برابر بدتر از افراد دیگر شد. البته نوشیدنیهای معمولی شیرین شده، مانند چای و قهوهای که به آن شکر افزودهاند هم اثر بدی روی این بیماران دارد. با این تفاوت که اثر هر ۲۰ فنجان نوشیدنی معمولی برابر با اثر فقط دو فنجان نوشابه گازدار است. این محققان اثرات انواع میوهها و سبزیجات، گوشتهای قرمز فرآوریشده، غلات کامل، لبنیات، آجیل و حبوبات را هم بررسی کردند اما بین آنها و شدت بیماری اماس، هیچ رابطهای پیدا نکردند. محققان میگویند نتایج این بررسی باید با تحقیقات دیگری در آینده تایید شود. اما از آنجا که نوشیدنیهای گازدار و البته نوشیدنیهایی که با شکر شیرین شدهاند، ارزش غذایی ندارند، بهتر است بیماران مبتلا به اماس، از مصرف آنها پرهیز کنند. همچنین تحقیقی اخیرا نشان داده است که مصرف دایمی نوشیدنیهای بدون شکر رژیمی هم خطر حملات قلبی و سکته مغزی را تا حدود یک سوم، افزایش میدهد. زنانی که روزانه دو یا بیشتر نوشیدنی رژیمی مصرف میکنند، به دلیل ایجاد لخته خون، به ترتیب ۳۱ و ۲۹ درصد در خطر ابتلا به حملات مغزی و بیماریهای قلبی قرار میگیرند. به گزارش طبنا، محققان میگویند برای حفظ سلامتی و همچنین پیشگیری از شدت بیماری اماس، باید از مصرف نوشیدنیهای گازدار شیرین پرهیز کرد. مترجم: نادیا زکالوند