تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، میلاد خسروی با اشاره به اینکه خرید ماهی قرمز و گذاشتن آن سرسفره هفتسین از آداب و رسوم قدیمیو باستانی ما نیست، اظهار کرد: اگر خانوادهها علاقه دارند که ماهی قرمز بخرند و از آن در سفره هفتسین استفاده کنند به هیچ وجه پس از ایام نوروز آن را در آبهای طبیعی، روخانهها و دریاچههای مصنوعی رها نکنند چرا که این آبها در نهایت به سیستم آبهای طبیعی کشور راه پیدا میکند. این محقق گونههای غیربومیآبزی با بیان اینکه متاسفانه مدیریتی بر رهاسازی ماهی قرمز در آبهای طبیعی وجود ندارد، تصریح کرد: اگر مردم قصد دارند که از ماهی قرمز در منازل خود نگهداری کنند باید آبی را که برای ماهی استفاده میکنند از نظر اکسیژن کیفیت مناسبی داشته باشد و آب داخل تنگ را بهطور مرتب عوض کنند. محفظه نگهداری ماهی قرمز نیز باید به اندازه کافی بزرگ باشد. خسروی با تاکید بر اینکه گونههای دیگر ماهی زینتی مانند فایتر که برای ایام نوروز به فروش میرسد نیز گونهای مهاجم است، گفت: این نوع ماهی از نظر اکسیژن ماهی مقاومیاست و از نظر دمایی نیز عرضهای جغرافیایی جنوبی آبهای کشور شرایط مطلوبتری برای رشد این گونه از ماهی دارد، در نتیجه رهاسازی آن میتواند خطرناک باشد. این محقق گونههای غیربومیآبزی در پایان تاکید کرد: ماهیهایی که به عنوان ماهی زینتی در کشور فروخته میشود، ماهی بومیکشور ما نیستند. حتی اگر بومیکشور هم باشند در هر منطقهای از کشور نمیتوانیم این نوع ماهیهای زینتی را رها کنیم چنانچه گونهای غیربومیبه اکوسیستم وارد شود و بتواند در آن اکوسیستم پایدار شود و تولید مثل کند به یک گونه مهاجم تبدیل میشود.(ایسنا)