تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۰
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، کارشناسان تغذیه مصرف زیاد ماهی را توصیه میکنند اما نسبت به خواص مکملهای روغن ماهی که حاوی اسیدهای چرب اُمگا۳ هستند مطمئن نیستند. در ادامه به برخی فواید روغن ماهی اشاره میشود: کمک به مبتلایان به بیماری آسم تحقیق جدید دانشگاه روچستر نشان میدهد محصولات حاوی اسید چرب اُمگا۳ موجب کاهش تولید آنتیبادیهای مسبب آسم و آلرژی در بدن میشوند. اگرچه در مبتلایان حاد این بیماریها که استروئیدهای خوراکی مصرف میکنند به دلیل وجود عنصر دارویی، از بروز فواید ممانعت میشود. تقویت متابولیسم محققان در ژاپن دریافته اند روغن ماهی موجب فعالسازی گیرندهها در دستگاه گوارش موشها میشود در نتیجه سلولها در سیستم عصبی برای متابولیز چربی ذخیره میشوند. دانشمندان به یک گروه از موشها غذای چرب حاوی روغن ماهی دادند، درحالی که به گروه دیگر رژیم غذایی فاقد این مکمل داده شد. آنها دریافتند موشهای تغذیه شده با روغن ماهی پنج تا ۱۰ درصد وزن کمتری داشتند. تقویت سیستم ایمنی طبق یافته محققان در آزمایش سال ۲۰۱۳ روی مکملها، روغن ماهی دارای خواص تقویت کننده سیستم ایمنی است که میتواند برای افراد دارای نقص ایمنی مفید باشد. به گفته محققان، روغن ماهی موجب ترغیب فعالیت سلولهای سفید خون در تقویت سیستم ایمنی میشود. مقابله با افسردگی مشخص شده است که مکملهای روغن ماهی موجب تسکین علائم افسردگی خفیف و متوسط میشوند. همچنین افراد مبتلا به افسردگی تک قطبی بعد از خوردن یک یا دو گرم مکمل در روز با کاهش علائم مواجه بودند. حفاظت از قلب امگا-۳ همواره با سلامت بهتر قلب مرتبط بوده است، اگرچه مطالعات اخیر نشان میدهد مصرف حدود ۳۰۰ میلیگرم اُمگا-۳ از طریق رژیم غذایی یا مکملها مفید است اما مصرف بیش از این اندازه آن فایدهای ندارد. (مهر)