تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، نتایج مطالعه اخیر نشان میدهد احتمالاً غذاهای فراوری شده کلید افزایش موارد ابتلا به اوتیسم هستند. تیم تحقیق از دانشکده پزشکی برنت آمریکا دریافتند زمانیکه سلولهای بنیادی عصبی در معرض میزان بالا اسید موجود در غذاهای فرآوری شده قرار میگیرند، تغییرات مولکولی روی میدهد. دانشمندان متوجه شدند میزان بالا PPA (اسید پروپیونیک) که برای افزایش طول عمر غذاهای بسته بندی شده و جلوگیری از ایجاد کپک در نان و پنیر فرآوری شده استفاده میشود، رشد نورونها را در مغز جنین کاهش میدهد. «ناصر صالح»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «مطالعات نشان داده اند میزان بالا PPA در نمونه مدفوع کودکان مبتلا به اوتیسم و میکروبیوم روده در کودکان اوتیسمیمتفاوت است.» محققان دریافتند در نتیجه قرارگیری سلولهای بنیادی عصبی در معرض میزان بالا PPA، نورونها کاهش یافته و مسیهای نورونی به تمام نقاط بدن صدمه میبینند که همین مساله موجب اختلال در توانایی برقراری ارتباط مغز شده و رفتارهای نظیر عدم توانایی در تعامل با دیگران و مشکلات حرکتی که عمدتاً در کودکان مبتلا به اوتیسم مشاهده میشود، بروز میکند.(مهر)