متخصص طب فيزيكي و توانبخشي گفت: اسكوليوز اگر از نوع ناشناخته باشد، قابل درمان است؛ البته اين امر با تشخيص زودرس و ورزش كردن امكان پذير است.

 

به گزارش خبرگزاری سلامت، دكتر علي پناهي، متخصص طب فيزيكي و توانبخشي در گفتگو با برنامه «فراسو» شبكه راديويي سلامت با بيان اين كه اسكوليوز زماني روي مي دهد كه محور اصلي ستون فقرات به طرفين انحراف پيدا كند، افزود: شيوع اين بيماري حدوداً 2 الي 5 درصد است و سن شيوع آن 10 الي 15 سالگي است و در دختران شايع تر است.
وي با تاكيد بر اين كه شايع ترين علت اين بيماري ناشناخته مي باشد، ادامه داد: از ساير علل مي توان به مواردي مانند اختلال مادرزادي و مسائل تكامل و التهاب ديسك كمر و عدم انطباق طول اندام ها اشاره نمود. بطور نمونه پاي يك سمت يك سانتي متر كوتاه تر باشد و در اين حالت لگن پايين تر آمده و ستون فقرات به دنبال آن مي چرخد.
پناهي در ادامه بيان كرد: اگر به موقع درمان شود عوارضي ندارد؛ اما اگر انحراف ايجاد شده، استخوانها سفت و محكم شود، مشكل اصلاح نمي شود. اصلاح بايد در سنين پايين تر باشد.
اين متخصص طب فيزيكي و توانبخشي تصريح كرد: عادتهاي غلط هم مي تواند در بروز اين مشكل نقش داشته باشد؛ مثلا حمل كيف هاي سنگين در يك دست باعث مي شود ستون فقرات در دانش آموزان به يك سمت بچرخد. يا فرد ساعت ها تبلت در دست دارد مي نشيند آن هم در وضعيت نامناسب كه اين هم باعث فرم دادن به ستون فقرات مي شود.
وي با بيان اينكه عامل ديگر عضلات شكم و عضلات پشت است كه در اين مورد ورزش نكردن و بي حركتي هاي طولاني مسئله را تشديد مي كند، گفت: پزشك فرد را معاينه مي كند و به فرم ايستادن و عدم تقارن شانه ها كه يكي بالاتر و يكي پايين تر است، همچنين به فرم راه رفتن و طول اندام ها توجه مي كند و براي تاييد تشخيص ممكن است از عكس ايستاده ستون فقرات كمك بگيرد.
پناهي ادامه داد: پزشك انحراف را ديده و آن را اندازه گيري مي كند. اگر انحراف كم تر از 30 درجه باشد، ورزش كردن و استفاده از بريس كفايت مي كند.
وي افزود: اگر انحراف تا 45 درجه است و بچه در مراحل رشدي قرار دارد با پيگيري مجدد و ورزش كردن مي توان به او كمك كرد. در صورتي كه انحراف بالاي 45 درجه باشد درمان با عمل جراحي، صورت مي گيرد. اگر انحراف ستون فقرات 10، 12 يا 15 درجه باشد طول اندام (يك پا) خيلي كوتاهي نداشته باشد، معمولا اصلاح حركت مي تواند مفيد باشد.
اين متخصص طب فيزيكي و توانبخشي در پايان اظهارداشت: ژنتيك مي تواند در بروز اسكوليوز نقش داشته باشد و البته اين يك احتمال است و قطعي نيست يعني اگر در خانواده اسكوليوز ديده شود ممكن است در فرزندان آنها نيز اين مشكل ديده شود، اما قطعي نيست.

برچسب‌ها