دکتر حمید پدرام جراح و متخصص استخوان و مفاصل در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت با اشاره به مهمترین دلیل برای جلوگیری از دردهای اسکلتی و عضلانی بیان داشت: اولین اقدامی که برای جلوگیری از دردهای اسکلتی و عضلانی باید انجام شود پیدا کردن علت انواع بیماری ها است؛ با این اقدام می توان مانع از شیوع دردهای اسکلتی کرد.
وی گفت: برخی از دردهای اسکلتی به دلیل کمبود بعضی از ویتامین ها یا وجود بعضی از بیماری ها مانند رماتیسم به وجود می آیند. معمولا برای هر دردی باید به دنبال زمینه های بیماری بود.
جراح و متخصص استخوان و مفاصل در مورد بیماری آرتروز هم اظهار داشت: بیماری آرتروز تا حدودی ژنتیکی است اما به سیستم زندگی افراد هم بستگی دارد. اگر افراد در معرض آسیب قرار داشته باشند نمی توانند مانع از بروز دردهای اسکلتی و عضلانی شوند.
دکتر پدرام تاکید کرد: اگر برای فرد حادثه و یا تصادفی رخ دهد که باعث شکستگی شود بدون شک احتمال آسیب به مفصل وجود دارد.
وی با بیان اینکه بعضی از دردهای عضلانی می تواند بر اساس ضربه هم برای فرد ایجاد شود، گفت: کمبود بعضی از ویتامین ها هم می تواند باعث بروز دردهای عضلانی شود. همچنین دردهای عضلانی می تواند به دلیل بیماری بافت نرم هم ایجاد شود.
جراح و متخصص استخوان و مفاصل در پاسخ به این سوال که داشتن شغل های مختلف و نوع نشستن و برخواستن افراد هم می تواند عاملی بر دردهای اسکلتی و عضلانی باشد، افزود: هر عاملی می تواند باعث دردهای اسکلتی و عضلانی شود. این دردها خطرناک نیستند اما زندگی را برای فرد تلخ می کنند.
دکتر پدرام بیان کرد: در حال حاضر یکی از شایع ترین دردهای کمردرد و دردهای پشت بدن، بد نشستن است. در خانم ها بیشترین علت درد کمر نوع نشستن آنها است که زندگی را تا حدودی برای آنها سخت می کند.
وی تصریح کرد: اگر فرد استایل زندگی خود را درست کند، ورزش و تحرک داشته باشد کمتر دچار دردهای اسکلتی و عضلانی می شود.
جراح و متخصص استخوان و مفاصل یادآور شد: افرادی که دچار مشکلات زانو درد هستند اگر رعایت نکنند در درازمدت دچار مشکلات جدی می شوند.
خبرنگار: مینا افسریان