به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از وبدا،دکتر سودابه شهید ثالث خاطر نشان کرد: افزايش سن از عوامل خطر بسيار مهم در سرطان پستان به شمار میرود و این در حالی است که ميانگين سن بروز سرطان پستان در زنان ايراني بين ۱۵-۱۰ سال كمتر از كشورهاي غربي است و بيشتر ين موارد سرطان پستان در بين سنين ۴۹-۴۰ سال گزارش ميشود.
دانشیار گروه انکولوژی و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: سابقه فاميلي مثبت سرطان پستان، عوامل ژنتیکی، سن زودرس اولين قاعدگي، شروع ديررس يائسگي ،ايجاد يائسگي مصنوعي (با عمل جراحي حذف تخمدانها) ، فقدان حاملگي يا حاملگي در سنين بالا، مصرف قرصهاي ضد بارداري هورمون درماني، از دیگر فاکتورهایی است که می تواند در بروز سرطان پستان نقش داشته باشد.
رییس بیمارستان امید از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سرطان پستان قابل شناسایی زودهنگام و پیشگیری است تصریح کرد: رژيمهاي غذایی حاوي ميوه و سبزي تازه شانس ابتلا به سرطان پستان را کاهش میدهد ، همچنین مصرف نکردن هر نوع ماده دخانی و الکل ، پرهیز از چاقی، ورزش روزانه به ویژه در سنین پایین خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
دکتر شهید ثالث افزود: تماس با ميدانهاي الكترومغناطيسي و مواد حشرهكش ارگانوكلرايد، نيز از عوامل احتمالي دخيل در بروز سرطان پستان گزارش شده است اما هنوز ارتباطي قطعي آنها ثابت نشده است.
وی در خصوص علائم بروز این بیماری گفت: علائم سرطان پستان به صورت توده، درد و با شيوع كمتر، بزرگي پستان، ترشح از نوك پستان، تغييرات نوك پستان، عدم تقارن پستانها، تغييرات پوستي پستان و وجود تودة زيربغل است که اين علائم، امروزه به كمك معاينه شخصي پستان توسط خانمها زودتر كشف ميشوند.
دانشیار گروه انکولوژی و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه معاينه شخصي پستان از ۲۰ سالگي به صورت ماهانه توسط هر خانم انجام شود تصریح کرد: علاوه بر آن باید از سن ۲۰ سالگي تا ۳۹ سالگي هر ۳ سال اين معاينه توسط پزشك نيز انجام شود و از ۴۰ سالگي به بعد به طور سالانه معاينه پستانها توسط پزشك انجام شود.
دکتر شهید ثالث با تاکید بر اینکه با تشخیص زودرس این بیماری، درمان راحت تر و طول عمر بیشتر خواهد بود افزود: افزایش آگاهی عمومی در زمینه علائم و نشانههای سرطان پستان، غربالگری و معاینات سالانه وتشخیص زودرس از جمله راهکارهای کنترل سرطان پستان است .