مصرف سبزیجات خام و پخته

در ادامه به بررسی چندین مورد از سبزیجاتی می‌پردازیم که خاصیت فراوانی داشته و برای شما بیان می‌کنیم که مصرف آنها به صورت خام بهتر می‌باشد یا پخته.

هویج را بپزید

مصرف هویج به صورت پخته بهتر است. هویج ها وقتی پخته می شوند بتاکاروتن را آزاد می کنند. بتاکاروتن استخوان ها، سیستم ایمنی و بینایی را تقویت می کند. ما با پختن هویج بتاکاروتن آن ها را آزاد می کنیم و به این ترتیب بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند، به همین علت بهتر است هویج را کمی بپزیم و بعد بخوریم.

 فلفل را خام مصرف کنید

خوردن فلفل به صورت خام بهتر است. ویتامین C موجود در فلفل به راحتی در آب حل می شود، چون این حالت را دارد خیلی سریع وارد آب می شود پس وقتی فلفل را بپزیم ویتامین سی آن به سرعت آب شده و وارد آب جوش می شود، هر چه بیشتر آن را بپزیم مواد مغذی بیشتری را از دست می دهد پس بهتر است فلفل را خام بخوریم مثلا از آن در سالاد استفاده کنیم.

پیاز را بیشتر از 5 دقیقه تفت ندهید

مصرف پیاز به صورت پخته بهتر است. پیاز حاوی موادی است که آن را تبدیل به یک ضد التهاب خیلی قوی می کند. پختن پیاز از طریق باز کردن گیاه باعث می شود که مقدار فلاونوئید آن بیشتر شود و اینطوری کوارستین بیشتری وارد بدن می شود. هم می توانیم آن را بپزیم و هم می توانیم آن را تفت دهیم ولی یادتان باشد که نباید بیش از پنج دقیقه بپزد. بیشتر از این پختن آن باعث می شود مواد مغذی اش از بین برود. فلاونوئید یک محافظ قوی برای جلوگیری از بیماری های قلبی و سرطان است. پیاز های زرد و سفید بیشتر از نوع قرمزشان فلاونوئید دارند.

کلم بروکلی به صورت خام بهتر است

محققان معتقدند که مصرف بروکلی به صورت خام مفیدتر است. کلم بروکلی از جمله سبزیجات پرخاصیت و حاوی گلوکز و اسید آمینه است و پختن آن سبب می شود آنزیمی در بروکلی آسیب ببیند که باعث می شود این ترکیبات به یک ترکیب خطرناک به نام سولفورافان تبدیل شود.

اسفناج پخته بهتر از خام!

اسفناج پخته بهتر است. تحقیقات حاکی از این است که اسفناج پخته بهتر از اسفناج خام است. اسفناج پخته با بیماری های قلبی و ریوی مقابله می کند، این عمل با دیوار حفاظتی آنتی اکسیدان انجام می شود. استفاده از این صورت اسفناج همچنین می تواند باعث ترشح ماده ای به نام لوتئین و چند ماده دیگر شود که به پیشگیری از آب مروارید و انحطاط ماکولا کمک می کند.

شلغم خام خاصیت بیشتری دارد

مصرف شلغم به صورت خام بهتر است. شلغم یک آنتی بیوتیک طبیعی است که ما به تبع اینکه در وعده های غذایی آن را به کار نمی بریم، از شلغم کمتر از دیگر سبزیجات استفاده می کنیم. ویتامین C یکی از مهمترین عناصر تشکیل دهنده شلغم است. همان طور که قبلا هم توضیح داده شد ویتامین ث به راحتی در آب حل می شود و پختن موادی که حاوی این عنصر هستند می تواند به از بین رفتن آن منجر شود. به همین دلیل متخصصین توصیه می کنند که شلغم را به صورت خام مصرف کنید.

سیر خام و خواص فوق العاده آن

متخصصین تغذیه بر این باورند که سیر خام بهتر است. سیر حاوی مقدار زیادی اسید فولیک، کلسیم، آهن و منیزیم است. به گفته متخصصین پختن سیر برخی خواص آن را در اثر حرارت غیر فعال می کند، به همین دلیل سیری که پخته شده است نسبت به سیر خام قدرت طبی کمتری دارد.