تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۵
به گزارش طبنا( خبرگزاری سلامت)، طبق نتایج تحقیق جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا، اسیدهای چرب اُمگا۳ یا روغن ماهی میتواند به پیشگیری از عوارض بارداری نظیر زایمان زودهنگام، مرگ نوزاد و سقط جنین کمک کند. محققان در این مطالعه بر روی عفونت ناشی از باکتری F. nucleatum که بر جفت در زنان باردار تاثیر میگذارد تمرکز کردند. به گفته محققان، تغییرات هورمونی در طول بارداری میتواند موجب التهاب و خونریزی لثهها شود. خونریزی لثهها میتواند عامل ورود باکتریها به جریان خون باشد. این باکتریها با ورود به جریان خون میتوانند به جفت منتقل شده و موجب التهاب شوند که نتیجه آن میتواند سقط جنین یا مرده زایی باشد. یکی از موثرترین راههای مقابله با این عفونت، مصرف اسسیدهای چرب اُمگا۳ است چراکه آنها به خاطر خواص ضدالتهابی شان مشهور هستند. دکتر «ای پینگهان»، یکی از محققان، در این باره میگوید: «روغن ماهی که سرشار از اسیدهای چرب اُمگا۳ است، و به خاطر رشد جنین برای زنان باردار تجویز میشود، میتواند به ممانعت از التهاب و رشد باکتریها هم کمک کرده و در نهایت به کاهش زایمان زودهنگام، سقط جنین و مرده زایی نیز کمک میکند.» اسیدهای چرب در مواد غذایی نظیر ماهی یافت میشوند که به تشکیل سلولهای عصبی مرتبط با قوه بینایی و شبکیه کمک میکنند. آنها همچنین برای تشکیل سیناپسهای ضروری برای انتقال پیام بین نورونها در سیستم عصبی مهم هستند. به گفته محققان، اسیدهای چرب پلی اشباع نشده دارای زنجیره بلند موجود در ماهی همراه با سایر مواد مغذی نظیر ویتامینهای D و E مسئول رشد مغز هستند.