به گزارش گروه بهداشت ودرمان خبرگزاری سلامت به نقل از  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر جلیل کوهپایه زاده؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در مراسم افتتاح آزمایشگاه میکروسکوپ مجازی، آن را اقدامی ارزشمند در زمینه آموزش مجازی دانست و افزود: راه اندازی شبکه پاتولوژی، افتخاری برای دانشگاه علوم پزشکی ایران و تحول عظیمی برای توسعه بهره وری در حوزه آموزش و درمان است.

وی  همچنین بر توسعه آموزش مجازی، بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته و بین المللی سازی تاکید کرد.

در ادامه دکتر ابوالفضل باقری فرد؛ معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: راه اندازی اولین مرکز پاتولوی مجازی در مسیر ارتقاء آموزش فراگیران و تمامی رشته هایی که نیاز به میکروسکوپ دارند، بسیار موثر است.

وی گفت: با توجه به امکانات محدود دانشگاه ها  برای تامین دستگاه های میکروسکوپ، این مرکز مجازی به طور کامل و با کیفیت بالا در اختیار فراگیران است تا بتوانند از خدمات آموزشی آن استفاده کنند.

دکتر باقری فرد از راه اندازی شبکه گسترده پاتولوژی برای ارتباط مراکز درمانی و استفاده از خدمات مشاوره ای خبر داد و افزود: در آینده نزدیک امکان گزارش گیری لام های پاتولوژی به صورت آنلاین امکان پذیر است.

دکتر علیرضا صادقی پور؛ مدیر گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز اظهار کرد: همقدم با دانشگاه نسل سوم، شاهد بهره برداری از اولین آزمایشگاه میکروسکوپ مجازی در سطح کشور هستیم که در نوع خود بی نظیر و مقرون به صرفه است.

وی گفت: این مرکز با دارا بودن ۶۴ سیستم، کارایی بسیار زیادی در حوزه آموزش و برگزاری کارگاه های عملی را دارد و افراد می توانند به طور همزمان  و به صورت مجازی از خدمات آن بهره مند شوند.

دکتر صادقی پور با بیان اینکه میکروسکوپ های مجازی این امکان را به افراد می دهند که از راه دور کار خود را انجام دهند، افزود: همچنین هزینه ها را کاهش می دهد، چون هر میکروسکوپ قیمتهای چند برابر یک کامپیوتر دارد و دائم باید نو شوند، درحالی که در میکروسکوپ های مجازی فقط باید نرم افزار کامپیوتر به روز شود.

وی خاطر نشان کرد: از سال ۱۳۹۰در دانشگاه علوم پزشکی ایران به دنبال تهیه ویژوال میکروسکوپ بودیم اما نرم افزارها همه خارجی بودند و هزینه بالایی داشت.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: مشکل بعدی گارانتی ها و خدمات پس از فروش این دستگاه بود که شرکت تولید کننده باید در کشور حضور داشته باشد تا بتواند در مواقع ضروری مشکل را مرتفع کند اما هیچ کدام از شرکت های تولید کننده نماینده واقعی در ایران نداشتند. تا اینکه مهندسین شرکت نگرش رایانه پویا این دستگاه را طراحی کردند و سه سال پیش خریداری شد و در اختیار دستیاران گروه قرار گرفت که به صورت وایرلس به دستگاه وصل می شدند و استفاده می کردند .

وی گفت: با شروع همه گیری کرونا تصمیم گرفتیم، سیستم آموزش دانشجویان را به سمت آموزش مجازی هدایت کنیم و امروز به عنوان اولین مرکز آموزش پزشکی هستیم که آزمایشگاه میکروسکوپ مجازی را طراحی و راه اندازی کرده ایم.

مدیرگروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران   اظهار کرد: سایر گروههای آموزشی که با میکروسکوپ کار می کنند، نیز می توانند با هماهنگی، برنامه کلاس های عملی خود را به این آزمایشگاه منتقل کنند .

 

وی افزود: همچنین در نظر داریم کلاس های آموزشی در قالب کارگاه میکروسکوپ مجازی برای افراد فارغ التحصیل و متخصصین پاتولوژی برگزار کنیم.

دکتر صادقی پور در پایان با بیان اینکه وظیفه اصلی این دستگاه تبدیل لام های فیزیکی به فایل دیجیتال است و آن را در سیستم های کامپیوتری در دسترس قرار می دهد، گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی به دلیل جلوگیری از مشکلاتی نظیر شکستن و از بین رفتن لام با دست به دست شدن از طریق این سیستم بسیار راحت تر و همچنین مقرون به صرفه تر خواهد بود .